Pakistan kunngjør at de har hypersoniske missiler i sitt arsenal

Pakistan har nettopp annonsert, gjennom offisielle publikasjoner på sosiale nettverk, at de har hypersoniske missiler som er i stand til å forme regional geopolitikk. Hvis denne erklæringen er en del av syklusen av spenninger som har motarbeidet Teheran og Islamabad i flere dager, etterlater den spesielt spesialister forvirret med hensyn til sannheten.

Etter et iransk angrep og en pakistansk reaksjon er spenningen på sitt høyeste mellom de to landene

Mens spenningene mellom Islamabad og Teheran er på sitt høyeste, etter de iranske angrepene 16. november i den pakistanske provinsen Balochistan, mot medlemmer av separatistgruppen Jaish al-Adl, og Pakistanske reaksjonsangrep mot terrorbaser lokalisert i iranske Sistan-Baluchestan, publiserte de pakistanske militærmyndighetene en svært overraskende pressemelding.

IRBM Ababeel MIRV Pakistan
Det pakistanske Ababeel er et mellomdistanse ballistisk missil som er i stand til å bære tre MIRV-er.

I følge offisielle publikasjoner gjort på sosiale nettverk av luftsjef Marshal Zaheer Ahmed Baber Sidhu, har de pakistanske styrkene også hypersoniske evner, i stand til " motvirke nye trusler "Og" rebalansering av maktdynamikken i regionen", i henhold til begrepene som brukes.

Det er sant at Pakistan har beviste ferdigheter innen ballistiske missiler, som demonstrert for noen måneder siden med innføringen av Ababeel mellomdistanse ballistisk missil fast brensel, i stand til å bære tre hermetiske atomstridshoder.

Påvist rakettferdigheter fra Pakistans forsvarsindustri

Denne ytelsen forutsetter at pakistanske ingeniører faktisk er i stand til å kontrollere hypersonisk flyging, utover mach 5, om bare for å sikre den uavhengige banen til MIRV-ene.

Ifølge Timothy Wright, en militæranalytiker ved tenketanken International Institute for Strategic Studies, intervjuet av nettstedet Defense News, Air Marshal Sidhu refererer imidlertid mest sannsynlig her til CM-400AKG-missilet, en eksportversjon av det kinesisk-designede YJ-12 luft-til-bakke- eller anti-skip kryssermissilet.

Jf-17 bevæpnet med CM-400AKG missiler
Den pakistanske JF-17 Thunder kan bære det kinesiske CM400 luft-til-bakke- eller anti-skip-missilet som er i stand til å nå hypersoniske hastigheter, uten egentlig å kvalifisere som et hypersonisk missil.

Det er 75 % av denne artikkelen igjen å lese. Abonner for å få tilgang til den!

Metadefense Logo 93x93 2 Hypersoniske våpen og missiler | Forsvarsnyheter | Atomvåpen

den Klassiske abonnementer gi tilgang til
artikler i sin fulle versjonog uten reklame,
fra 1,99 €.


For videre

2 Kommentarer

  1. Det virker for meg som om denne konflikten er litt forskjellig fra de andre siden den nesten er i riket av borgerkrig/uavhengighet mellom en provins som verken vil ha Iran eller Pakistan og disse to landene.

    Det er snarere terroraktiviteten i denne provinsen nylig som har tvunget de to landenes reaksjon mot den.

SOSIALE NETTVERK

Siste artikler