Britiske hærer ville miste 3 soldater for en enkelt rekruttering

Under en sesjon i en britisk parlamentarisk komité spurte en av talerne, et medlem av parlamentet, den faste sekretæren i Forsvarsdepartementet om vanskelighetene hærene møter med hensyn til rekruttering og beholde deres arbeidsstyrke. Ifølge ham ville Hans Majestets hærer miste tre soldater for en enkelt rekruttering.

Dette menneskelige ressursproblemet berører langt fra bare de britiske hærene. Faktisk, overalt i Europa, og mer generelt i Vesten, møter de væpnede styrkene betydelige vanskeligheter på dette området, selv om de kan ta på seg forskjellige aspekter. Samtidig ser den russiske og kinesiske hæren ut til å være mye mindre utsatt for det, og skaper et strategisk spørsmål om dette emnet i årene som kommer.

Alle europeiske land har forpliktet seg, med mer eller mindre besluttsomhet, til å øke sine forsvarsutgifter, under felles press av spenninger med Russland og NATO for å klare seg.

Men hvis kunngjøringer om programmer for anskaffelse og utvikling av nytt utstyr multipliserer, ved hjelp av milliarder av euro, står alle disse hærene overfor et betydelig polymorft problem innen menneskelige ressurser.

Fenomenet ser ut til å ha fått en kritisk dimensjon de siste månedene, og truet, utover de uttalte ambisjonene om modernisering og styrking av hærene, selve effektiviteten til forsvarsverktøyet, selv om det er finansiert av en stor økonomisk innsats.

De britiske hærene klarer ikke å demme opp for menneskelige ressurser

Hvis varslingen har mangedoblet seg i Europa, som i hele den vestlige sfæren, i flere år, får informasjonen som dukker opp i dag, om vanskelighetene som hærene møter med å rekruttere, men også med å beholde sine tropper, nå en karakter som er så bekymringsfull at det blir strategisk.

britiske hærer
Britiske hærer ville miste 3 soldater for en enkelt rekruttering 3

Det siste varselet kom fra Storbritannia, under en sesjon i komiteen for offentlige regnskap som undersøkte forsvarsutstyrsplanen 2023-33.


LOGO meta forsvar 70 Militær planlegging og planer | Forsvarsnyheter | Forsvarets budsjetter og forsvarsinnsats

Resten av denne artikkelen er kun for abonnenter -

den Klassiske abonnementer gi tilgang til
alle artikler uten reklame, fra €1,99.

- Annonse -

For videre

SOSIALE NETTVERK

Siste artikler