Defensiv infrastruktur vil bli bygget av de baltiske landene mot den russiske blokken

De tre baltiske landene har signert en avtale om å bygge et sett med defensiv infrastruktur langs deres felles grenser med Russland og Hviterussland, for å begrense et mulig angrep på disse tidligere sovjetrepublikkene.

Hvis hypotesen om en mulig russisk invasjon mot et NATO-medlem i Vest-Europa ofte blir avfeid av mange eksperter som tror, ​​ikke uten grunn, at en slik handling vil være selvmordstanker for Moskva, de viktigste interessentene, østeuropeere som deler en grense. med Russland eller Hviterussland, ta denne trusselen på alvor.

En utskjelt bekymring for de baltiske landene i møte med den russiske trusselen

Dette er spesielt tilfellet for de baltiske landene. Ikke bare deler de sammen 862 km grenser med Russland og 851 km grenser med Hviterussland, men de deler, med Russland, en stor del av sin nyere historie, som en tidligere republikk sovjet, mens alle tre fortsatt har en betydelig andel av deres befolkning av russisk og russisktalende opprinnelse.

Baltiske staters væpnede styrker
De baltiske hærene har få ressurser, men gjør betydelige anstrengelser for å modernisere, spesielt i området med høyintensiv kamp.

Disse befolkningene har allerede representert, for mange, en årsak til spenninger med Kreml, spesielt siden de tre baltiske republikkene frem til deres ankomst til EU betraktet disse befolkningene som annenrangs borgere, som lider av mobbing og har enorme vanskeligheter, selv om bare å innhente administrative dokumenter.

Til slutt representerer disse 3 landene bare 6 millioner innbyggere, og et samlet BNP på 150 milliarder dollar. De har faktisk bare begrensede midler til å konstituere sine væpnede styrker, ingen av dem har for eksempel jagerfly.

Faktisk vet de baltiske landene hvordan de skal være et lett bytte for den territoriale appetitten til Kreml, spesielt siden de har en strategisk posisjon for kontroll over Østersjøen, samt landtilgang med Kaliningrad-enklaven, og at de vet, bedre enn noen, beslutningsmetoden brukt av russiske myndigheter.

Det er også svært sannsynlig at hvis de ikke hadde sluttet seg til NATO og EU, ville disse tre landene vært i Moskvas sikte, eller ville allerede ha måttet slutte seg til den russiske føderasjonen manu militari.

Et defensivt nettverk over hele grensene til de baltiske landene med den russiske blokken

Stilt overfor en slik observasjon er de estiske, latviske og litauiske myndighetene blant de mest eksemplariske når det gjelder forsvarsinnsats innen NATO, og gir kun etter for USA, Hellas og Polen på dette området.

Baltic Air Policing NATO Mirage 2000-5
To Mirage 2000-5Fs utfører en flytur etter en tango-scramble 21. august 2018 ved Ämari Air Base i Estland.

Det er 75 % av denne artikkelen igjen å lese. Abonner for å få tilgang til den!

Metadefense Logo 93x93 2 Befestninger | Forsvarsnyheter | Militære allianser

den Klassiske abonnementer gi tilgang til
artikler i sin fulle versjonog uten reklame,
fra 1,99 €.


For videre

SOSIALE NETTVERK

Siste artikler