F-35 og Constellation fregatter: Athen snur fullt ut mot USA

Vil de greske væpnede styrkene snart være utstyrt med F-35-er og Constellation-fregatter? Dette er hva vi kan forstå av kunngjøringene de siste dagene om bemerkelsesverdige fremskritt i leveringen av amerikansk forsvarsutstyr til de hellenske væpnede styrkene.

I tillegg til autorisasjonen som ble gitt til å anskaffe 40 F-35A for 8,6 milliarder dollar, ville Washington også ha tilbudt Athen å bli med i sitt fregattprogram i Constellation-klassen, med muligheten for å bygge opptil 7 skip for den hellenske marinen i greske verft. .

Så attraktive som disse kunngjøringene fremstår, vil de være vanskelige og restriktive å implementere for Hellas, der Ankara har kredittene og midlene til å skaffe seg de 120 F-16Vs lovet av Washington, eller fregattene og destroyerne til MILGEM-programmet.

De risikerer også å få Athen til å forlate visse programmer som likevel er essensielle, men som er forhandlet med europeerne, for eksempel bygging av en flotilje av korvetter, eller ytterligere FDI-fregatter for den hellenske marinen.

Massiv kompensasjon for eksporttillatelsen på 120 F-16V for det tyrkiske luftforsvaret

Etter at det tyrkiske parlamentet godkjente, med stort flertall, svensk medlemskap i NATO, og Ankara gjorde betydelige anstrengelser for å vise en form for avspenning med Athen, ble det spesielt komplisert for administrasjonen i USA, og spesielt i kongressen, å fortsette å blokkere salget av 40 nye F-16 Block 70s og 80 transformasjonssett for så mange fly som er brakt til denne standarden, til de tyrkiske luftstyrkene, som spiller en avgjørende rolle på NATOs sørfront mot Russland.

F-16V Hellenic Air Force
Hellenic Air Forces har anskaffet 80 sett for å oppgradere noen av F-16-ene til Block 70-standarden.

Washingtons tillit til det nye ansiktet som president Erdogan gir seg selv er imidlertid bare begrenset, samtidig som Hellas har sterk støtte i kongressen, både i Representantenes hus og i Senatet.

For å opprettholde den militære status quo i Egeerhavet, og redusere risikoen for en eskalering mellom de tyrkiske og greske hærene, har USA forestilt seg en strategi som ved første øyekast virker effektiv, og som fremfor alt er svært gunstig. .

Faktisk har USA og Hellas innledet diskusjoner for å tillate Athen å skaffe seg svært betydelige militære eiendeler, alt fra 40 F-35A til syv fregatter av Constellation-klassen, samtidig som de støtter de hellenske hærene gjennom overføringer. massive mengder mer eller mindre utrangert utstyr, som Bradley-kampkjøretøyer, eller LCS-korvetter, og til og med direkte økonomisk hjelp, hvis de greske hærene går med på å overføre noe av deres russiskproduserte utstyr til Ukraina.

20+20 F-35 for det hellenske luftforsvaret for 8,6 milliarder dollar

Det første av tiltakene, det mest synlige på kort sikt, angående amerikansk støtte til Hellas, er basert på eksporttillatelsen gitt av utenriksdepartementet til kongressen, for 40 F-35A, samt et sett med utstyr, deler og vedlikeholds- og opplæringssystemer, for et samlet beløp på 8,6 milliarder dollar.

Denne kunngjøringen hadde vært ventet i flere måneder, Athen har åpent bedt om å kunne anskaffe Lockheed-Martin-jagerflyet i årene som kommer. Imidlertid var gresk planlegging basert på 2 partier med 20 F-35A hver, det vil si en skvadron hver gang, og ikke en global ordre på 40 fly.

F-35A
Utenriksdepartementet godkjente salg av 40 F-35A til det hellenske luftforsvaret for 8,6 milliarder dollar.

Det er 75 % av denne artikkelen igjen å lese. Abonner for å få tilgang til den!

Metadefense Logo 93x93 2 Våpeneksport | Militære allianser | Forsvarsanalyse

den Klassiske abonnementer gi tilgang til
artikler i sin fulle versjonog uten reklame,
fra 1,99 €.


For videre

SOSIALE NETTVERK

Siste artikler