GCAP sjette generasjons kampflyprogram klar til å ønske nye partnere velkommen

Stillingene til noen av deltakerne i GCAP-programmet og FCAS har de siste ukene utviklet seg betydelig når det gjelder deres potensielle åpenhet for andre partnere, mens den franske presidenten er på forførelsesoppdrag i Sverige, og Italia og Storbritannia, sier de er åpne for ankomst av nye deltakere i årene som kommer. Vi kan derfor stille spørsmålet: har krigen om europeiske programmer for ny generasjon kampfly begynt?

En radikal endring i diskurs rundt GCAP-programmet

Bare for noen uker siden, Japan høflig, men bestemt avviste søknadsforslaget fra Riyadh om å bli med i GCAP-programmet. Selv om den ble støttet av London og Roma, ble den saudiske forespørselen ansett som for etterlengtet av Tokyo, mens den innledende designfasen, den som tjener til å definere nøkkelbeslutningene til programmet når det gjelder teknologi, kapasitet og ytelse, ikke fant sted. avsluttes først i 2026.

GCAP Eurofighter-programmet Typhoon Arabie Saoudite
Japanernes avslag på å delta i GCAP-programmet ser ikke ut til å ha frarådet Riyadh fra å skaffe seg de førti Typhoon ytterligere planlagt, nå som Berlin har opphevet vetoretten.

Tokyos veto var fornuftig. En empirisk regel er faktisk at kostnadene og designtidene til et komplekst system, som for eksempel et kampfly, øker med kvadratroten av antall deltakere. Dermed vil et program med to partnere være 1,4 ganger dyrere og lengre enn samme program utført av en enkelt aktør, men vil kun koste 70 % av individuell utvikling for hver deltaker.

I tillegg, jo større antall deltakere, spesielt i den innledende designfasen, jo flere begrensninger pålegges av hver deltaker, og derfor vil enheten til slutt bli tyngre og mer kompleks. Dette, uten engang å nevne de til tider uforenlige forventningene mellom aktører, som krever betydelige avståelser eller, som ofte er tilfellet, forlatelse av programmet.

Det tok imidlertid ikke lang tid før London og Roma kom tilbake etter denne fiaskoen. Faktisk, ved stemmen til den italienske forsvarsministeren, Guido Crosetto, har de tre partnerne indikert at de nå er forberedt på å ønske nye deltakere velkommen til programmet deres, når denne første designfasen er fullført, med start i 2026.

Ankomsten av Belgia, og konvergensene med Sverige av FCAS-programmet

Denne kunngjøringen kom samme dag som starten av Emmanuel Macrons offisielle besøk i Sverige, mens svenske myndigheter kunngjorde at de ga seg selv to år på seg til å vurdere sine behov og sine muligheter, for å starte utviklingen av etterfølgeren til Gripen.

NGF fra FCAS-programmet
FCAS-programmet vil ønske Belgia velkommen i 2025, og kanskje Sverige i 2026.

Det er klart at Sveriges potensielle deltakelse i FCAS-programmet vil stå på agendaen for diskusjonene og forhandlingene som vil bli ledet av den franske presidenten, og hans forsvarsminister som følger ham til Stockholm, med deres svenske kolleger. Spesielt siden Sverige i utgangspunktet var en mindre partner i det britiske FCAS-programmet og Tempest-jagerflyet, i opphavet til GCAP-programmet.

Paris, Berlin og Madrid, som piloterer FCAS, har også tatt en liten ledelse over GCAP, siden Belgia allerede har sluttet seg til programmet med observatørstatus, og bør slutte seg til det fra og med 2025, dvs. før slutten av den første studien av fase 1B, som avsluttes i 2027, for å begynne utformingen av demonstratorer, deretter prototyper.

Mellom politiske og kommersielle spørsmål, og industrielle vanskeligheter, et vanskelig balansepunkt å finne

Det er klart at de to programmene med europeisk opprinnelse nylig har begynt industriell og kommersiell søk, for å prøve å samle andre partnere, i Europa og utenfor.


Det er 75 % av denne artikkelen igjen å lese. Abonner for å få tilgang til den!

Logo Metadefense 93x93 2 Internasjonalt teknologisk samarbeid Forsvar | Forsvarsnyheter | Tyskland

den Klassiske abonnementer gi tilgang til
artikler i sin fulle versjonog uten reklame,
fra 1,99 €.


For videre

1 KOMMENTAR

SOSIALE NETTVERK

Siste artikler