Hvorfor er teknologien til den store XLUUV undervannsdronen strategisk for militære mariner?

Etter suksessen med testfasene til DDO-demonstratoren, en stor undervannsdrone eller XLUUV, ble Naval Group tildelt en kontrakt for design av et nytt system av samme type, men mer imponerende, samt av alle nøkkelteknologiene å utstyre og implementere disse marinedronene.

På dette området er ikke Frankrike bak, og er til og med en av de mest avanserte nasjonene, med USA. Det er imidlertid ikke den eneste som investerer betydelige ressurser for å anskaffe XLUUV. Faktisk vil det å vite hvordan man designer og implementerer disse store militære undervannsdronene raskt bli et strategisk spørsmål for mange mariner. Derfor…

Hvis droner har gått inn på slagmarker fra luften i flere tiår, er ankomsten av disse automatiserte systemene mye nyere i andre konfliktrom, men ofte av forskjellige årsaker. Dermed ligger hovedhindringen for utformingen av en terrestrisk drone i styringen av dens mobilitet i terreng som av natur er kaotisk og skiftende, for eksempel på en slagmark.

Når det gjelder overflatedroner, er det fremfor alt begrensningene knyttet til varigheten av oppdragene som konsentrerer forskernes innsats. Faktisk, der en kampdrone vil holde seg i luften i, i beste fall, noen dusin timer, vil en stor overflatedrone utføre sitt oppdrag over flere uker, kanskje til og med flere måneder, med sin andel av skader og formuer til sjøs.

XLUUV DDO fra Naval group
Naval Groups DDO store undervannsdronedemonstrator fullførte sitt testprogram sommeren 2023.

Undervannsdroner kombinerer på sin side begrensningene til overflateenheter, med et sterkt imperativ når det gjelder skjønn, spesielt i det elektromagnetiske og akustiske domenet, mens svært få land faktisk har ferdighetene til å designe en konvensjonell ubåt.

Hvis en overflatedrone kan stole på en dataforbindelse med et kontrollsenter for å være operativ, krever det essensielle skjønnet knyttet til det militære undervannsoppdraget at disse elektromagnetiske utvekslingene reduseres så mye som mulig, og derfor designe en drone med svært omfattende autonomi når det gjelder pilotering, men også oppdragskontroll, og til og med operativ beslutningstaking.

Et nytt fransk program basert på Naval Groups DDO store undervannsdronedemonstrator

På dette området har French Naval Group tatt ledelsen i nasjonal militær programmering, ved å utvikle, med egne midler, en demonstrator kalt DDO, for Oceanic Drone Demonstrator.

Presentasjonen fant sted, samtidig med den første lanseringen, i oktober 2021, i anledning av Naval Group Innovation Days, et årlig bransjearrangement ment å promotere og presentere de siste innovasjonene og teknologiske fremskritt.

10 meter lang for 10 tonn forskyvning, har DDO siden gjennomført flere testkampanjer, både for å validere beslutningene og utviklingen til Naval Groups ingeniører, og for å samle en rekke data og erfaringer knyttet til implementeringen, slik som dette er rollen til en demonstrant.

Navl Group Innovation days 2021 DDO
DDO ble presentert under Naval Group Innovation Days i oktober 2021.

Det er 75 % av denne artikkelen igjen å lese. Abonner for å få tilgang til den!

Metadefense Logo 93x93 2 Naval Drones | Forsvarsnyheter | Militære marinekonstruksjoner

den Klassiske abonnementer gi tilgang til
artikler i sin fulle versjonog uten reklame,
fra 1,99 €.


For videre

SOSIALE NETTVERK

Siste artikler