Akeron, Cæsar, Rafale…: ordrene til de franske hærene multipliseres i 2024

Siden starten av 2024 har Forsvarsdepartementet økt bestillingene til de franske hærene på større utstyr i et tempo som ikke har vært aktuelt siden slutten av 80-tallet.

I løpet av noen få uker ble faktisk de tre hærene betjent, nye Rafale for luft- og romstyrken er det Caesar-kanoner, Serval-pansrede kjøretøy, NH90-helikoptre eller missiler for hæren, eller til og med et stort strategisk undervannsdroneprogram for marinen.

Denne artikkelen oppsummerer kunngjøringene som ble gjort på dette området i begynnelsen av året, konsekvensene av anvendelsen av den nye militærprogrammeringsloven 2024-2030, og økningene i studiepoeng den gir.

42 Rafale F4 for luft- og romstyrken

Den første kunngjøringen kom så snart konditorens våpenhvile tok slutt. 12. januar offentliggjorde Forsvarsdepartementet bestillingen på 42 nye fly Rafale, og starter den etterlengtede transje 5, for et beløp på €5 milliarder.

I virkeligheten hadde ordren blitt varslet til Dassault Aviation og teamet Rafale i slutten av desember, i samsvar med planen som forutsetter at det skal varsles i 2023.

Rafale F4
Den 42 Rafale F4 bestilt ved starten av året, vil kunne utvikle seg mot F5-standarden.

De nye jagerflyene vil være de første som leveres direkte til F4-standarden, med muligheten til å utvikle seg, i fremtiden, mot den nye og meget lovende F5-standarden, som vil bli utviklet i løpet av dette tiåret, som en del av LPM 2024-2030.

De 42 nye jagerflyene, som skal leveres fra 2027, vil erstatte de 12 Rafale F3R-er solgt brukt til Kroatia, samt Mirage 2000-5s fra AAE, som samtidig vil bli tatt ut av drift.

Ny stor undervannsdronedemonstrator for den franske marinen

I slutten av januar var det den franske marinens tur til å være i søkelyset, med meldingen til Naval Group om en større kontrakt for design og produksjon en ny stor undervanns drone demonstrator, basert på ferdighetene tilegnet med DDO-demonstratoren presentert i 2021.

Utover selve dronen, vil programmet også fokusere på utvikling og pålitelighet av en rekke teknologier som vil gjøre den operativt nyttig, for eksempel langvarig fremdrift, sensorene og kommunikasjonssystemene som skal utstyre dronen, og fremfor alt kunstig intelligens som vil være ansvarlig for pilotering, oppdragsstyring og implementering av systemer om bord.

XLUUV DDO
DDO undervannsdronen vil tjene som en testplattform for teknologiene som skal utvikles som en del av programmet som er overlatt til Naval Group.

For øyeblikket er tidsplanen, i likhet med budsjettet til programmet, fortsatt uklar. Men som nevnt i vår artikkel viet dette emnet, er de operasjonelle, teknologiske og kommersielle utfordringene for denne nye kapasiteten lik vanskelighetene med å skaffe den, mens internasjonal konkurranse lover å være hard på dette emnet, selv om Frankrike i dag har en reell ledelse på dette området.

109 Caesar Mk2, 420 VBMR-light Serval og 9 NH90 Caïman for hæren

Denne 1. februar 2024 vil ha vært en fremgangsrik dag for de franske hærene, og spesielt for hæren, som ikke hadde vært gjenstand for så mye oppmerksomhet på lenge.

Allerede 10. januar ble bestillingen for åtte nye NH90 Caïman TTH manøvreringshelikoptre, en svært etterlengtet ordre som en del av moderniseringen av denne komponenten av ALAT. Ikke bare er Caymans mye mer moderne enn Pumaen de skal erstatte, men de tilbyr mye større ytelse på alle områder.

Franske hærer NH90 Cougar Tiger
NH90 TTH tilbyr mye overlegen ytelse i forhold til helikoptrene den vil erstatte i ALAT.

Det er 75 % av denne artikkelen igjen å lese. Abonner for å få tilgang til den!

Logo Metadefense 93x93 2 Kontrakter og utlysninger Forsvar | Forsvarsnyheter | Air Independent Propulsion AIP

den Klassiske abonnementer gi tilgang til
artikler i sin fulle versjonog uten reklame,
fra 1,99 €.


For videre

2 Kommentarer

SOSIALE NETTVERK

Siste artikler