For å bli med i HYDEF-programmet er israeleren Rafael avhengig av "venner i Europa".

En rykterapporteringet israelsk forslag til europeere, for å støtte utviklingen av HYDEF hypersoniske avskjærerprogram, som for tiden er designet av et stort konsortium av europeiske selskaper ledet av Spania, ble videresendt av det svært seriøse nettstedet defense-industry.eu for noen få år siden.

Un ny artikkel, fra samme side, gir flere detaljer om dette emnet. Det ville faktisk vært israeleren Rafael, designeren av Iron Dome og David Sling, som ville ha startet diskusjoner med «venner i Europa» for å styrke, og fremfor alt fremskynde, det europeiske programmet.

Rafael ønsker å akselerere HYDEFs hypersoniske interceptor-program

I følge uttalelsene fra den israelske industrimannen ville den faktisk ha kapasitet til å akselerere det europeiske programmet betydelig, gjennom samutvikling basert på erfaringen som er oppnådd i utviklingen av David Sling, et luftvernsystem og anti- ballistisk missil som kan sammenlignes med SAMP/T eller Patriot PAC, men også i dets deltakelse i utviklingen av Arrow exo-atmosfæriske ballistiske avskjærere, pilotert av IAI og Boeing.

David SlingRafael
Valgt av Finland, David Sling langtrekkende luftvernsystem fra israelske Rafael tilbyr ytelser som kan sammenlignes med Patriot PAC eller SAMP/T Mamba.

Forslaget er faktisk mest troverdig. Fra lanseringen av HYDEF-programmet, og dets tilskrivning til det europeiske konsortiet, snarere enn til forslaget fra MBDA France, Thales og Leonardo, som sammen hadde utviklet Aster og SAMP/T, hadde det dukket opp spørsmål angående opplevelsen av industrifolk valgt på dette feltet.

Mer spesielt, for å faktisk utvikle en hypersonisk avskjærer, ville de sannsynligvis måtte gå gjennom alle utviklingene som Eurosam hadde utført, for å designe Aster 30, deretter de to antiballistiske missilene Aster Block 1 og Block 1NT. Med andre ord, dette konsortiet dro flere år for sent, hvor nettopp forsinkelser er av strategisk betydning rundt dette programmet, gitt forverringen av den internasjonale sikkerhetssituasjonen.

Overfor disse bevisene lanserte EU-kommisjonen et andre program, med nesten identiske spesifikasjoner, denne gangen kalt HYDIS, og administrert av de samme spillerne som utviklet Aster, med det åpenbare målet om til slutt å slå sammen de to programmene. Spesielt siden MBDA, Thales og Leonardo har lært leksen av deres første tilnærming som kanskje var for autonom, og absolutt oppfattet som arrogant av europeiske myndigheter.

Europeisk støtte på jobb for å støtte det israelske tilbudet

For Rafael eksisterer imidlertid en annen mulighet. Faktisk, gjennom sin erfaring med David Sling-systemet, har han ferdigheter og kunnskap nær de som faktisk er tilgjengelig for de tre hovedmedlemmene i Eurosam som utviklet Asteren. De er derfor i stand til å kompensere for den relative mangelen på erfaring til det europeiske konsortiet med ansvar for HYDEF, og unngår derfor sammenslåingen av de to programmene.

HYDEF Twister-program
Utformingen av en interceptor som er i stand til å engasjere hypersoniske glidere, representerer en strategisk utfordring for europeerne.

Hvis denne tilnærmingen kan virke i strid med målene til Europakommisjonen og dens strategiske kompass for 2022, støttes den ikke mindre i Europa selv. Faktisk, etter Rafaels egen innrømmelse, ville den israelske industrigruppen vært i diskusjoner med "venner i Europa" for å støtte dette alternativet.

Mot en sammenslåing av HYDEF og HYDIS-programmet, med pilotering av den europeiske hypersoniske avskjæreren i sikte

Det er sant at dersom de to europeiske programmene skulle slå seg sammen, er det mer enn sannsynlig at det vil være en av de to hovedaktørene i det andre, Frankrike eller Italia, og en av deres produsenter, henholdsvis Leonardo eller MBDA/Thales, som ville få kontroll over det enhetlige europeiske programmet, gjennom deres større erfaring på emnet.


Det er 75 % av denne artikkelen igjen å lese. Abonner for å få tilgang til den!

den Klassiske abonnementer gi tilgang til
artikler i sin fulle versjonog uten reklame.

Meta-Defense feirer 5-årsjubileum!

LOGO meta forsvar 114 Forsvarsnyheter | Tyskland | Hypersoniske våpen og missiler

- 20% på ditt Classic- eller Premium-abonnement, med kode Metanniv24Inntil Kun 21. mai !

Tilbudet gjelder fra 10. til 21. mai for online-abonnement på et nytt Classic eller Premium, års- eller ukentlig abonnement på Meta-Defense-nettstedet.


For videre

SOSIALE NETTVERK

Siste artikler