Hvordan svare på sjøgeriljakrigen som truer med å spre seg basert på det ukrainske eksemplet?

Ved å bruke en spesielt effektiv marinegeriljataktikk for å hindre den russiske flåten i å ta kontroll over Svartehavet, den ukrainske marinen klarte å oppnå mange suksesser, siden ødeleggelsen av krysseren Moskva i april 2022, til den av missilpatruljebåten Ivanovets, for noen dager siden.

Ved hjelp av antiskipsmissiler, lette og raske marinedroner, og en god dose fantasi og reaktivitet klarte ukrainerne å senke eller skade 40 % av Svartehavsflåten, forhindre en landing rundt Odessa og til og med dytte russiske skip. utenfor sine kyster.

Effektiviteten til denne taktikken vil imidlertid ikke unnlate å inspirere mange andre globale aktører, og vil sannsynligvis true, i nær fremtid, mye mer enn bare russiske militærskip.

Marinegerilja i hjertet av Svartehavets protest fra den ukrainske marinen

Ved starten av den russiske offensiven mot Ukraina anslo få spesialister på emnet at de ukrainske hærene ville være i stand til å motstå den russiske damptrommelen i mer enn to måneder.

Ingen, derimot, forestilte seg at etter to år med konflikt, ville den mektige russiske Svartehavsflåten ha mistet 40 % av overflateenhetene sine. Spesielt etter at den ukrainske marinen hadde ødelagt det store flertallet av sine eiendeler i løpet av de første dagene av konflikten.

marinegerilja tarantul II Ivanovets senket
Det guidede missilpatruljefartøyet Ivanovets ble senket av en ukrainsk marinedrone for tre uker siden

Det er 75 % av denne artikkelen igjen å lese. Abonner for å få tilgang til den!

Metadefense Logo 93x93 2 Naval Drones | Forsvarsanalyse | Russisk-ukrainsk konflikt

den Klassiske abonnementer gi tilgang til
artikler i sin fulle versjonog uten reklame,
fra 1,99 €.


For videre

3 Kommentarer

  1. For det første er det en mellomliggende konflikt mellom NATO og den russiske føderasjonen. Ukrainerne har ikke tilstrekkelig teknologi og våpen til å utføre denne marine "geriljaen" eller annen type terrorangrep (= angrep på personell og sivile installasjoner). Alt er orkestrert av NATO, og Ukraina fungerer kun som kjøttleverandør. NATO-lagrene av Javelin, Stinger, 155 mm granater er i ferd med å ta slutt.
    Profesjonelt har jeg fulgt denne konflikten siden 2013, dro dit i 2017 og er i kontakt med ukrainske venner fra Odessa og Kharkiv. Bildet som fremstilles i vestlige medier er nesten fullstendig falsk, typisk propaganda. Å lese: historiker Anne Morelli, verket med tittelen "Elementære prinsipper for krigspropaganda".

  2. "Ukrainere har ikke nok teknologi og våpen til å utføre denne marine-"geriljaen" eller annen type terrorangrep. »

    Det er tydelig at de har disse teknologiene, for dronene som brukes er helt klart veldig grunnleggende. Unnskyld min dårlige fransk.

SOSIALE NETTVERK

Siste artikler