FC-31, Su-75: Russland og Kina satser på stealth-jagere for å øke eksporten deres

På Saudi World Defense Show 2024 avduket russere og kinesere sin nye strategi, basert på FC-31 og Su-75 stealth jagerfly, for å prøve å tiltrekke seg visse Midtøsten-partnere, og dermed relansere sin militære luftfartseksport.

Akkompagnert av attraktive løfter når det gjelder teknologioverføring og industriell samproduksjon, er disse to tilbudene utformet for å utnytte den økende frustrasjonen til lederne i disse landene med store industrielle og politiske ambisjoner, og betydelige midler for å gi dem substans.

Kinesiske og russiske jagerfly sliter med å finne nye internasjonale markeder

I flere år har salget av kinesiske eller russiske jagerfly på den internasjonale scenen nærmest blitt marginalt, gitt suksessen til Rafale franske, og spesielt amerikanske F-16V og F-35.

Dermed ble bare 35 eksemplarer av Su-24-ene eksportert til Kina, og kanskje fra Iran, samtidig som MIG-35 klarer ikke å forføre, russisk side. Situasjonen er litt bedre for Beijing, med Pakistan som kjøper 36 J-10CE, i tillegg til rundt 150 JF-17 lette jagerfly som er utviklet sammen med Kina. Det lette jagerflyet ble også solgt til Myanmar (16 enheter) og Nigeria (8 enheter bestilt).

JF-17 Myanmar
Myanmar har kjøpt 16 JF-17 fra Kina. Til tross for interessant ytelse og en attraktiv pris, klarer ikke den kinesisk-pakistanske lette jagerflyen å finne eksportmarkedet.

Samtidig ble den amerikanske F-35 anskaffet for mer enn 600 eksemplarer på den internasjonale scenen, som bør legges til mer enn 300 F-16Vs, og flere dusin F-15s. Frankrike på sin side solgte nesten 300 Rafale siden 2015 på den internasjonale scenen, mye mer enn den samlede russiske og kinesiske eksporten.

Denne situasjonen faller selvsagt ikke i smaken til lederne i de to landene, mens kjøp av jagerfly oftest utgjør en spesielt kraftig kobling mellom stater, enten det er militært eller politisk, og dette over tid.

Russere og kinesere utnytter frustrasjonen til kunder i den vestlige luftfartsindustrien

Det er klart at russere og kinesere har bestemt seg for å gå til offensiven i dette markedet, for å gjenvinne plassen som var deres for ikke så lenge siden. For å gjøre dette er de to landene avhengige av samme strategi, selv om enhetene den dekker er ganske forskjellige.

Dette er basert på et spesielt attraktivt lederprodukt, i dette tilfellet tomotors FC-31 Gyrfalcon jagerfly, nylig annonsert som solgt til Pakistan av Kina, og den russiske enmotors stealth Su-75 Checkmate, to fly som hevder å være fra den berømte 5. generasjonen.

I tillegg til disse allerede attraktive tilbudene, er det i begge tilfeller en spesielt fleksibel industriell tilnærming, som fremhever betydelige samproduksjoner og tallrike teknologioverføringer. Argumenter som vi vet er effektive, spesielt med visse bobleland i Midtøsten som Saudi-Arabia og Egypt, som har gjort utviklingen av deres forsvarsindustri til et strategisk spørsmål.

F-34A
Den amerikanske avvisningen av å selge F-35 til visse allierte, som Saudi-Arabia, Qatar eller De forente arabiske emirater, har skapt reell frustrasjon fra deres ledere.

Til slutt drar disse tilbudene nytte av en spesielt effektiv forstørrelsesglasseffekt, knyttet til de gjentatte avslagene og vanskelighetene fra vestlige land, knyttet til salg av avanserte enheter til disse landene. La oss huske at Washington alltid har nektet å selge sin F-35 til Saudi-Arabia, Egypt, Qatar eller De forente arabiske emirater, noe som har ført til en dyp frustrasjon hos disse landene overfor Washington.


Det er 75 % av denne artikkelen igjen å lese. Abonner for å få tilgang til den!

den Klassiske abonnementer gi tilgang til
artikler i sin fulle versjonog uten reklame.

Meta-Defense feirer 5-årsjubileum!

LOGO meta forsvar 114 Forsvarsnyheter | Saudi-Arabia | Jagerfly

- 20% på ditt Classic- eller Premium-abonnement, med kode Metanniv24Inntil Kun 21. mai !

Tilbudet gjelder fra 10. til 21. mai for online-abonnement på et nytt Classic eller Premium, års- eller ukentlig abonnement på Meta-Defense-nettstedet.


For videre

SOSIALE NETTVERK

Siste artikler