En rekke kampdroner vil være nødvendig for å følge med Rafale F5, ifølge simuleringer

- Annonse -

Den amerikanske tenketanken Mitchell Institute har utført flere simuleringer som fremhever merverdien som et utvidet utvalg av kampdroner tilfører moderne samarbeidskamp, ​​spesielt for å konfrontere en symmetrisk motstander med kraftige nektelsessystemer, slik tilfellet er med Kina.

Tenketankens konklusjoner kaster interessant lys over programmet Rafale F5, som er basert på en enkelt tung kampdrone av typen Loyal Wingmen, og ikke en rekke komplementære droner, som den som viste best resultater under simuleringer i det taiwanske teateret.

Seriekunngjøringer av Loyal Wingmen kampdroneprogrammer i Vesten

Kunngjøringen, fra ministeren for de væpnede styrker Sébastien Lecornu, om utviklingen av en kampdrone avledet fra Neuron, for å støtte Rafale F5, fra begynnelsen av det neste tiåret, utgjorde et av høydepunktene i 2024-2030-loven om militær programmering.

- Annonse -

Denne tunge, men snikende dronen, som vil oppfylle rollen som Loyal Wingman for Rafale, vil gi luftstyrkene utstyrt med det avanserte evner i å undertrykke fiendens forsvar, og fylle en av de sjeldne manglene til Dassault Aviation-flyet.

Rafale og Neuron
Le Rafale F5 må ledsages av forskjellige kampdroner for å være fullt effektive, ifølge konklusjonene fra Mitchell Institute-simuleringene

Frankrike var imidlertid ikke den eneste som la inn på en slik bane. Tyskland, Storbritannia og spesielt USA har også gjennomført lignende programmer, enten for å øke ytelsen til Typhoon og F-35, eller for å følge fremtidige kampfly fra GCAP- og NGAD-programmene.

Det er nettopp for å vurdere hvilken rolle disse dronene kan spille, i tilfelle en større konflikt, det den amerikanske tenketanken Mitchell Institute, gjennomførte flere simuleringer av det taiwanske scenarioet.

- Annonse -

I følge de publiserte konklusjonene, hvis droner faktisk kan spille en avgjørende rolle i å inneholde kinesisk numerisk overlegenhet og nektelse av tilgang, er det imidlertid viktig for å oppnå dette å ha et bredt spekter av droner med komplementære evner. .

Leksjoner fra amerikanske simuleringer rundt Taiwan

De amerikanske simuleringene var basert på et spesielt bredt spekter av droner, alt fra tunge stealth kampdroner, som koster mer enn $40 millioner per enhet, med betydelig potensial, og kan ikke ofres, til droner som koster bare én eller to millioner dollar, brukt til å mette forsvaret, og kan lett gå tapt.

De ulike simuleringene har vist at den optimale effekten, stilt overfor de betydelige ressursene som Folkets Frigjøringshær besitter, oppnås når antallet rimelige, derfor forbrukbare, droner er svært høyt, mens høyytelsesdroner opererer på identiske, eller nesten, til piloterte kampfly.

- Annonse -
rekke amerikanske kampdroner XQ-58A
Kratos' XQ-58A er en av de forbrukbare kampdronene som er testet av US Air Force

LOGO meta defense 70 kampdroner | Forsvarsnyheter | Jagerfly

Resten av denne artikkelen er kun for abonnenter

den Klassiske abonnementer gi tilgang til
alle artikler uten reklame, fra €1,99.


Nyhetsbrev påmelding

Registrer deg for Meta-Defense nyhetsbrev å motta
siste moteartikler daglig eller ukentlig

- Annonse -

For videre

SOSIALE NETTVERK

Siste artikler