Russland, Ukraina, USA ...: Er den franske militærprogrammeringsloven allerede foreldet i 2024?

I mange aspekter, sikkerheten som rådde under utarbeidelsen av den franske militærprogrammeringsloven 2024-2030, i Frankrike som i hele vestblokken, på slutten av 2022, har blitt dypt opprørt av utviklingen i den ukrainske konflikten, russisk militær og industriell makt, og til og med av amerikanske posisjoner, nåtid og fremtid.

Enten det gjelder dimensjonering av avskrekking eller hærer, tidsplanen for den aktuelle teknologiske utviklingen, og til og med rollen som Paris, i likhet med London, trolig vil bli bedt om å spille i årene som kommer, for å garantere sikkerheten til det gamle kontinentet, alt har dypt utviklet seg, og beskriver en trussel, og må derfor møte den, uten tilknytning til de som er målrettet mot denne LPM.

Vissheten om den franske militærprogrammeringsloven 2024-2030 har blitt knust de siste månedene

Basert på funnene til den strategiske gjennomgangen for 2022, utarbeidet etter det franske presidentvalget, Military Programming Law 2024-2030, må styre hele landets forsvarsinnsats de neste syv årene. Den bestemmer spesielt formatet til hærene, det viktigste utstyret som skal anskaffes eller moderniseres, teknologiene som skal utvikles, og tildeler budsjettmidler for å oppnå dette.

Og LPM 2024-2030 hadde ingen mangel på ambisjoner, og lovet å bringe hærbudsjettet til €67 milliarder i 2030, det dobbelte av det det hadde i 2015. Selv tatt i betraktning tidligere inflasjon og sannsynlig fremtidig inflasjon, er denne økningen betydelig, og ville ha tilfredsstilt, uten tvil, enhver soldat på midten av 2010-tallet.

Lecornu Senatets militære programmeringslov
Til tross for det eksemplariske arbeidet til Forsvarsdepartementet og parlamentarikere, var ikke LPM 2024-2030 utformet for å svare på endringene som er observert i sikkerhetssituasjonen i Europa de siste to årene.

Imidlertid har den geopolitiske konteksten, i Europa og i verden, utviklet seg betraktelig siden det øyeblikket da den strategiske gjennomgangen, som LPM ble bygget på, ble skrevet. Så høsten 2022, og vinteren 2023, slet Russland i Ukraina, og sistnevnte forberedte, med tillit, en vårmotoffensiv som var ment å være avgjørende, spesielt for å nå Krim.

De russiske hærene måtte da oppfordre til delvis mobilisering for å erstatte troppene som ble tapt i løpet av krigens første måneder, og landets forsvarsindustri virket svært handikappet av vestlige sanksjoner. Etter alle eksperters oppfatning ville det ta de russiske hærene og deres forsvarsindustri godt over et tiår å gjenvinne operativ makt tilsvarende den de hadde før krigen.

En raskt forverret europeisk geostrategisk kontekst

Observasjonen, tolv måneder senere, er tydelig. Ikke bare mislyktes den ukrainske motoffensiven, men Kievs hærer led betydelige tap, og tæret på dens offensive og defensive evner.

Samtidig ser det ut til at de russiske hærene ikke har noen problemer med å fornye antall, til tross for forferdelige tap, og dra nytte av en konstant strøm av ammunisjon og nytt utstyr, for å erstatte de tapte eller fortæret i kamp.

Enda verre, ikke bare virker russisk industri i dag fullt i stand til å erstatte tap i utstyr og levere ammunisjon til styrkene som er engasjert i Ukraina, men samtidig europeisk og amerikansk industri, de viktigste støttespillerne for de ukrainske hærene, på andre siden er ute av stand til å gjøre det.

Uralvagonzavod
Den raske transformasjonen av den russiske forsvarsindustrien gir Moskva og dets hærer betyr i dag at det var nesten umulig å forestille seg en slik tidsplan høsten 2022, da rapporten ble skrevet. Strategisk 2022.

Det er 75 % av denne artikkelen igjen å lese. Abonner for å få tilgang til den!

Metadefense Logo 93x93 2 NATO vs Russland spenninger | Militære allianser | Forsvarsanalyse

den Klassiske abonnementer gi tilgang til
artikler i sin fulle versjonog uten reklame,
fra 1,99 €.


For videre

SOSIALE NETTVERK

Siste artikler