Royal Navy ønsker kun 50 besetningsmedlemmer om bord på Type 32 fregatten.

Når han snakket om utformingen av Royal Navys fremtidige Type 32 fregatt, sa John Howie, direktør for interne anliggender ved Babcock Shipyards, at selskapet hadde til hensikt å halvere fregattens mannskap sammenlignet med Type 31 fregatten, som den vil bli avledet fra, og som må erstatte en del av Type 23 anti-ubåtfregattene.

For å oppnå dette vil britiske ingeniører stole på nyere teknologiske fremskritt de siste årene, spesielt når det gjelder autonome skip, for å overta funksjonene til en del av mannskapet.

Faktum gjenstår at å redusere størrelsen på mannskapet på et militærskip, så avgjørende som en fregatt kan være, ikke er uten enorme utfordringer, men også betydelige risikoer, som tidligere eksperimenter utført i dette området ikke gjør. gir neppe seg til optimisme.

50 besetningsmedlemmer ombord på en Royal Navy Type 32 fregatt

Hvis flere mariner, inkludert den amerikanske marinen, mener at det innen 2035 vil være mulig å implementere store helrobotiske skip, ved siden av deres destroyere, fregatter og hangarskip, bør det være mulig, ved å bruke samme teknologi, å halvere mannskap på en fregatt innen samme frist.

fregatt type 23 Duke klasse
Type 23 Duke-klasse fregattene, som vil bli erstattet av Type 32 fregatten i Royal Navy, har et mannskap på 185 medlemmer.

Dette er mest sannsynlig utgangspunktet tatt av ingeniørene ved de britiske Babcock-verftene, som i dag allerede bygger Type 26-fregattene av City-klassen, og de fremtidige Type 31-fregattene, som vil erstatte antiubåt-krigføringsfregattene. Type 23 av Dukes-klassen.

Og faktisk i et intervju gitt daglig The Telegraph, John Howie, Babcocks direktør for indre anliggender, indikerte at gruppen hans nå hadde som mål å bringe tilbake formatet til mannskapet på Type 32 fregatten, en utvikling av Type 31 fregatten som den ville ta mange egenskaper fra, til bare rundt femti sjømenn. , underoffiserer og offiserer, sammenlignet med 105 for Type 31, og 185 for Type 23 som de vil erstatte.

En revolusjon muliggjort av fremskritt innen automatisering og kunstig intelligens

For å oppnå dette har Babcock til hensikt å stole på ny teknologi utviklet de siste årene. Uten å være presist oppført, kan vi lett forestille oss at vi her snakker om fremskritt som er gjort innen automatisering og robotikk, men også innen kunstig intelligens, maskinlæring og tilstedeværelse, virtuell, for å oppnå dette.

Dette er faktisk teknologier i hjertet av revolusjonen som skal muliggjøre design og implementering av en flåte av store autonome skip, beregnet på å utvikle seg til støtte for store overflatestridende enheter, men også ubåter, utstyrt med et mannskap.

US Navy Sea Hunter og Seahawk
Den amerikanske marinen gjør betydelig innsats for å forberede byggingen av en flåte på 150 store autonome overflateskip.

Det er 75 % av denne artikkelen igjen å lese. Abonner for å få tilgang til den!

Metadefense Logo 93x93 2 Militære marinekonstruksjoner | Forsvarsnyheter | Automatisering

den Klassiske abonnementer gi tilgang til
artikler i sin fulle versjonog uten reklame,
fra 1,99 €.


For videre

SOSIALE NETTVERK

Siste artikler