Ursula von der Leyen ønsker å gjøre EU-kommisjonen til en strukturerende kraft for den europeiske forsvarsinnsatsen

De siste ukene, og enda mer siden truslene fra D. Trump mot NATO dersom han ble valgt, virker europeiske land og deres ledere drevet av en ny dynamikk. Ikke overraskende, siden det er når ryggen er mot veggen vi trenger å gå mest fremover.

I denne sammenheng holdt presidenten for EU-kommisjonen, Ursula von der Leyen, en spesielt skarp og ambisiøs tale, i et intervju gitt til Financial Times. Dette ønsker faktisk å gjøre EU-kommisjonen, og EU generelt, til en strukturerende makt for å stimulere og støtte forsvarsinnsatsen til europeiske land, og å oppmuntre dem til å produsere og kjøpe europeiske, i stedet for amerikanske, sørkoreanske og israelske. , som i dag.

Mot et initiativ som ligner på EU-kommisjonens Covid-plan for å støtte den europeiske forsvarsinnsatsen

I dette intervjuet, som vi kan beklage, på grunn av dets betydning, at det er det forbeholdt Financial Times-abonnenter, ettersom det gjelder 450 millioner europeere, har presidenten for EU-kommisjonen faktisk inntatt svært offensive posisjoner, både for å styrke EUs rolle og bistand i feltet av landenes forsvarsinnsats europeere, bare for å støtte europeisk strategisk autonomi, ved å øke anskaffelsene av europeisk forsvarsutstyr av de europeiske hærene betydelig.

Ursula von der Leyen Covid-plan
Under Covid-krisen lanserte EU, under Ursula von der Leyens presidentskap, en gjenopprettingsplan for €750 milliarder, nå økt til mer enn €800 milliarder for å ta hensyn til inflasjon.

For å sette tonen for ambisjonene sine, mens hun ser ut til å være en kandidat for sin egen arv etter neste europeiske valg, sammenlignet Ursula von der Leyen rollen som EU kunne spille i forsvaret av det gamle kontinentet, med den som var sin egen under Covid-krisen.

La oss minne om at den europeiske union ved denne anledningen hadde opprettet en gjenopprettingsplan på mer enn €800 milliarder, men sørget også for koordinering av kjøp av vaksiner mellom europeiske land, og godkjente, midlertidig, betydelige unntak fra offentlige underskuddstak, til medlemslandene.

En ny europeisk forsvarskommissær er nødvendig, for Ursula von der Leyen

Det er imidlertid ikke snakk om, i kommisjonspresidentens tale, å gjenta modellen for Covid-gjenopprettingsplanen, som er spesielt dyr. På den annen side har den til hensikt å bruke EUs lovgivende og strukturerende makt, for å optimalisere og øke investeringskapasiteten til europeiske land, til fordel for deres hærer, under hensyntagen til behovet i Europa, men også i Ukraina. .

Det første nøkkeltiltaket, som hun nevnte, ville være opprettelsen av en stilling som EU-kommissær for forsvar, en fullverdig kommissær, et identisk medlem av de andre, i kommisjonen.

Thierry Breton
Kommissær for det indre marked Therry Breton er svært aktiv i spørsmål om europeisk forsvarsindustri i dag.

La oss minne om at forsvarsspørsmål til dags dato er delt mellom presidenten for EU-kommisjonen, henne selv, kommissæren for det indre marked, franskmannen Thierry Breton, og spanjolen Josep Borrell, Den europeiske unions høye representant for utenrikssaker og sikkerhet politikk, som ikke har samme privilegier som en fullverdig EU-kommissær.


Det er 75 % av denne artikkelen igjen å lese. Abonner for å få tilgang til den!

Metadefense Logo 93x93 2 Europa | Forsvarsnyheter | Forsvarets budsjetter og forsvarsinnsats

den Klassiske abonnementer gi tilgang til
artikler i sin fulle versjonog uten reklame,
fra 1,99 €.


For videre

1 KOMMENTAR

 1. Hei og her er vi.
  Putin invaderte Donbass etter å ha tatt juling i utkanten av Kiev, dårlig forberedt denne operasjonen ble satt i gang med en illusjon om at de ukrainske soldatene ikke ville klare oppgaven og at de vestlige statene i spissen bare ville reagere svakt, i Indeed reaksjonen fra Vesten er svak, men spydene er på bakken og ukrainerne kjemper som hunder for å forsvare hovedstaden deres.
  Putin, opprørt, drar med halen mellom beina og setter landet sitt inn i en krigsøkonomi, ingen kvartal og ingen tid å kaste bort med disse degenererte vestlige drittsekkene og nazy-ukrainerne.
  Gjenopptagelse av fiendtlighetene, ikke mer moro, rekvisisjoner av fabrikker, gryter og panner erstattes med skjell, krigsproduksjon, alle midler er gode, elektronisk krigføring, desinformasjon, cyber, eliminering av motstandere, vi så det ikke lenger, nå ser vi det overalt , Putin fordøyer skuffelsen og sverger hevn, han kommer seg etter tilbakeslagene
  .Vesten gnir seg i øynene og tror ikke på bevisene. Putin vil ha sitt store RUSSLAND, fullt og komplett fra tiden til tsarene i hele Russland.
  Sanksjoner og skrekkrop, overskrifter og spottende kommentarer om RUSSISKE krigslignende evner og middelmådigheten til deres krigsverktøy, ikke engang vær redd, vi er de sterkeste, spesielt på TV.
  Putin forsto at vi er spredt, dårlig forberedt og ute av stand til å planlegge en konflikt med Stor-Russland. Likevel er det dette som henger over nesen vår som en krans av snørr.
  Vi ser på hverandre og teller poengene med en viss dårlig tro og god samvittighet, og lar ukrainerne bli drept mens vi stiller oss selv spørsmål om den beste måten å forutse det verste.
  Sanksjoner på nytt i den feilaktige troen på at dette vil være nok til å ta motet fra den store tsaren og bringe den russiske økonomien på kne.
  Feil og gjenfeil, det er ikke som om vi var i en Hollywood-produksjon, Putin bryr seg ikke og drar på turné til storhertugene med Xi Jimping, Kim Jong Un, Khamenei og andre våpenleverandører, han fortsetter å selge sin eliksir til de høyestbydende og til og med til vestlige under dekke av tyske hoder, og samlet dermed de millionene som er nødvendige for hans krigsindustri og hans gjenvalg.
  Stort bra for ham, for den ukrainske fronten er, ifølge siste nyhet, i ferd med å gi etter for fremstøtet fra de russiske hordene på siden av Avdiïvka.
  Tallrike og godt bevæpnede russiske tropper rykker frem i motsetning til hva våre strateger sier.
  Tok han ikke kontroll over det største atomkraftverket i Europa, oversvømte han ikke bredden av Dnepr med ignorering av liv, bombet han ikke skoler, sykehus og byer og etterlot fiendene sine uten reaksjon?
  Vestlendinger våkner og kommer ut av sløvheten. Ting utarter og krigen sklir fra oss, Putin tar overhånd.
  Vi ser på hverandre som en kinahund, og regner med Yankees med en illusjon om at onkel SAM vil komme oss til unnsetning, feil, statene vil bytte aksjonærer og ting går dårlig.
  Dollaren sitter fast i kongressen.
  Europa begynner å stille seg selv eksistensielle spørsmål.
  Putin håner og gleder seg over vestlige uenigheter, Putin jubler over at landet er hans støvel hans ereksjon også og hans gjenvalg er hevet over tvil.
  Vi har glemt at for å fortjene fred må vi ikke bare forberede oss på krig, men fremfor alt være klare til å føre den, fortjener vi ikke fred?
  Det er nå kanskje for sent å reagere, er vi klare til å sende tropper som skal drepes på den ukrainske fronten, for å gå over til en reell krigsøkonomi og ikke krangle?
  Putin bryr seg ikke, la oss ikke være i tvil, han vil gå hele veien selv om det betyr å kaste sin atomcocktail på den ukrainske landsbygda og byene.
  Vi vil være i stand til å redde våre unge mennesker og vår daglige trøst, la oss forlate våre små vestlige drømmer og våre illusjoner, avslutte omsorgsbjørnene, det vil bli flere mennesker, gråt og tenner.
  Lederne våre er godt klar over at fristen nærmer seg med stormskritt og grøsser allerede over utsiktene til å måtte håndtere den usikre fremtiden til pensjonene våre, fremtiden til våre unge mennesker og katastrofen som kommer. De unge russerne har ikke noe valg, det er fronten eller døden, og det er det samme i dette tilfellet. Hvordan reagere på en fiende som ikke teller hans dødsfall og trosser fornuften ved å bruke den sterkeste og gjengjeldelse.
  De små triksene for å finne ut hvem som skal ta ledelsen av europeiske våpenproduksjonskontrakter for en konflikt som lover å være Dantesque, Tyskland i spissen, i falsk rumpe, som leker med ilden ved å skyte på franskmennenes pasta for å vinne klangen ved å gå til sug Bidens kuk.
  Alt som interesserer dem for tiden er deres industrielle verktøy, deres eksport og deres synkende handelsbalanse, de er ikke i humør til å miste sin plass som europeisk leder. Deres ansvar for deres forsinkelser når det kommer til våpenleveranser virker mistenkelig på meg, for å si det mildt.
  Frankrike har nå forkynt i tomrommet i sju og fem år for å bygge et europeisk forsvar, Forbundsdagen vil ikke ha det og europeerne kjøper laget i USA i massevis, tatt av ballene de befinner seg med rumpa mellom to. stoler, og hvis den opprørte Yankee i et anfall av paranoid delirium bestemmer seg for å ikke lenger skaffe reservedelene uten en viss kompensasjon, vil det ikke gjøre det.
  Våre styrker er våre feil og Putin ler og nyter forskjellene våre og utsettelsene våre og han støtter der det gjør vondt, han leker med forskjellene våre, han er en mester i dette.
  Vår avhengighet har ikke lenger tilhørt oss på lenge nå.
  Vi er nå opp mot veggen
  Skal vi sende våre unge menn til krig eller la Putin knuse oss som dritt?
  Det virker på meg som det er veldig sent å våkne, har det blitt sagt messe? Vil det være nødvendig å drikke kalken ned til bunnfallet?
  For min del er det åpenbart at vi ikke er klare og vi må ikke lure oss selv om at kortene vi sitter med ikke er til vår fordel.
  Er dette mørkegrå bildet realistisk? Fremtiden vil vise

SOSIALE NETTVERK

Siste artikler