Er den valgte verneplikten løsningen på rekrutteringsvanskene til europeiske hærer?

Brukt i Norge og Sverige, kanskje snart i Kroatia, representerer den valgte verneplikten en original måte å anvende obligatorisk verneplikt på, samtidig som man respekterer alle begrensningene som i dag gjelder for europeiske hærer.

Ettersom de møter økende vanskeligheter med å opprettholde antallet, og ettersom den internasjonale trusselen pålegger økte ressurser, må disse hærene nå vurdere alle modeller, inkludert mindre tradisjonelle, for å svare på sikkerhetsutfordringene som byr seg i dag, og som helt sikkert vil øke i morgen.

Siden slutten av den kalde krigen har europeiske hærer opplevd betydelig deflasjon av arbeidskraft, oftest knyttet til slutten av den obligatoriske verneplikten. Dermed flyttet de franske hærene fra et format på 562 000 menn i 1985, inkludert 280 000 vernepliktige, sammenlignet med 207 000 aktive militært personell i dag. Det var det samme i alle europeiske hærer.

På bakgrunn av fredens fordeler, og bortfallet av den sovjetiske trusselen, har de europeiske hærene for det meste satt en stopper for verneplikten, som da ble opplevd som en unødvendig begrensning, både av de vernepliktige og av soldatene. dem selv.

Utsatt for en rekke eksterne oppdrag der vernepliktige ikke lovfestet kunne delta, og med avtagende studiepoeng, favoriserte soldatene selv en profesjonell hær, med et stramt format, men tilpasset oppdragene ved sin profesjonalisering, og den økte teknikaliteten til dens operatører.

Rekrutteringsvansker og synkende lojalitet, utfordringen med å opprettholde allerede utilstrekkelige antall i europeiske hærer

Over tid kom imidlertid to problemer til å undergrave denne rimelige modellen. For det første eroderte slutten av verneplikten blandingen mellom hærene og det sivile samfunn betydelig, noe som førte til en svært betydelig reduksjon i volumet av kandidater hvert år.

Nasjonalgardens reservister
Frankrike planlegger å øke antallet nasjonalgardister fra 40 000 til 80 000 innen 2030, men målet vil være vanskelig å nå.

Problemet er slik at, veldig ofte nå, er antallet kandidater som bare har de nødvendige fysiske ferdighetene lavere enn antall stillinger som tilbys, noen ganger veldig betydelig.

De europeiske hærene, men også de amerikanske, er nå utsatt for et grusomt dilemma: redusere sine utvelgelseskriterier, med fare for at dette vil få konsekvenser for operasjonell effektivitet, eller ikke oppfylle deres rekrutteringskvoter, som også der har åpenbare operasjonelle konsekvenser.

Til dette allerede mer enn alvorlige problemet er det siden begynnelsen av 2010-tallet lagt til et annet, enda mer restriktivt. Den dukket opp i 2012, da Xi Jinping kom til makten i Kina, og Vladimir Putins tilbakekomst til Kreml, har den fortsatt å vokse siden.

Faktisk har de to mennene i fellesskap økt militærmakten til sine respektive land betraktelig, samtidig som de viser at de er stadig mer krigerske på den internasjonale scenen, spesielt mot Vesten, som de. Dette er tilfellet med Taiwan i Stillehavet, eller Ukraina i Europa.

Hærene i Ukraina
De ukrainske hærene har vist at vernepliktige kan representere en førsteklasses væpnet styrke, også mot profesjonelle styrker.

Det er 75 % av denne artikkelen igjen å lese. Abonner for å få tilgang til den!

Logo Metadefense 93x93 2 Forsvarspolitikk | Tyskland | Forsvarsanalyse

den Klassiske abonnementer gi tilgang til
artikler i sin fulle versjonog uten reklame,
fra 1,99 €.


For videre

5 Kommentarer

 1. Siden din er fascinerende. Mange artikler har et europeisk rammeverk, en interesse som går utover Frankrikes grenser. Artiklene dine er oversatt til flere språk. Vurderer du et rom for debatt som vil tillate deg å utveksle synspunkter med europeiske talere?
  Defense Europe bygges i hovedkvarteret, men også i utvekslingene som lar sivilsamfunnet forstå debatten og ta eierskap til den. Men til nå, bortsett fra Twitter og dets utskeielser, har vi knapt tilgang til førsteklasses stoff for debatt.
  Artiklene dine rapporterer ikke bare fakta, de tilbyr også en projeksjon av hva som vil skje og er derfor en kilde til inspirasjon for fremtidig offentlig politikk, uansett hvem som blir valgt. Noen av disse politikkene forventes å ha en europeisk dimensjon. Å på en fantastisk måte fremkalle rollen Frankrike kunne spille der og risikoene eller truslene som vi bør ta tak i, enten det er militære eller industrielle farer, med en fullstendig gjennomgang av kjeden av våre interesser. De fortjener å bli debattert med fransktalende, men også europeiske talere, hvis vi ønsker å føre debatten videre.
  Jeg mistenker at denne forespørselen overgår det en leser har rett til å forvente, og ønsker deg uansett lykke til videre.
  Hilsen,

  • Takk for kommentaren. Dette er faktisk nettstedets redaksjonelle linje, og målet er å utvide debatten, i og utenfor Europa, og fremfor alt å kjempe mot visse sikkerheter og forhastede dommer, som forurenser debatten.
   Foreløpig er kommentarer forbeholdt abonnenter. Dette er pålagt av løsningen som brukes til å drifte nettstedet, og forhindre distribusjon av reklame til abonnenter. Imidlertid er det europeiske brukere som allerede har kommentert visse artikler, og forsøker å skrive dem på fransk. paradoksalt nok, hvis de skrev den på morsmålet, ville kommentaren deres automatisk oversatt til alle språk, bortsett fra fransk, som er det "originale" språket på nettstedet. Jeg tok opp temaet med utgiveren av oversettelsesløsningen, for å se om det er mulig å bøte på det.
   Ellers diskuteres artiklene på LinkedIn, et mye mer høflig og hyggelig miljø enn andre sosiale nettverk.
   bien cordialement

 2. Bonjour,
  Selv om denne løsningen ser ut til å ha mange fordeler, bør vi passe på at de vernepliktige som er valgt av hæren, ikke hver gang som tilfeldig samsvarer med de fattige og de som ikke kan styrkes. Kanskje bør det bli trekning blant egnede kandidater.
  Hilsen,

  • Se hvor interessant det er: I Norge er det eliten som går for å avtjene verneplikten. I Frankrike er det frykt for at det skal være de fattige... Det faktum å bli valgt ut (av hærene) har en tendens til nettopp å sikre at bassenget best samsvarer med hærenes behov. Det er min mening at de vil se mer etter informatikkutdannede, STAPS eller sykepleiere, enn unge mennesker med problemer. Når det er sagt, kan vi også godt forestille oss at denne mekanismen kan tillate visse unge mennesker å få kontakt med samfunnet igjen, i form av "utsatt" militærtjeneste, men bare med hensyn til profiler som har vist en reell besluttsomhet i denne forstand (jeg er en fan av Yan-Tsé-kanonbåten).

SOSIALE NETTVERK

Siste artikler