Britisk avskrekking registrerer en andre feil på rad, på de verste tider

Som vanlig, for å gi troverdighet til den britiske avskrekkingsstillingen, lanserte den britiske atomubåten HMS Vanguard den 30. januar 2024, for trening, et SLBM Trident 2 D5 strategisk missil, utenfor kysten fra Florida. Denne skulle reise flere tusen kilometer før den traff et bestemt område i Sør-Atlanteren, tidligere beskyttet.

Dessverre for London, og for forsvarsministeren, som var om bord i ubåten, endte dette skuddet raskt i en rungende fiasko, raketten traff vannet etter bare noen hundre meter. Enda verre, dette er den andre feilen på rad, angående avfyring av et Trident-missil av en britisk ubåt.

Andre feil på rad for en demonstrasjonsavfyring av et Trident SLBM-missil av en britisk ubåt

Etter feilen i den forrige skytingen, som fant sted i 2016, var suksessen med prøveskytingen av SLBM Trident 2 D5-missilet den 30. januar av desto mer strategisk karakter, ettersom spenningene med Russland ikke har sluttet å øke i den siste tiden. måneder.

Faktisk ønsket HMS Vanguard, SSBN-atomubåten for ballistiske missil, et 150 meter, 13 000 tonns skip, som fraktet 16 Trident SLBM-missiler, og danner, sammen med de tre andre skipene i klassen, ryggraden i britisk avskrekking, velkommen Grant Shapps, sekretær of Defense, og stabssjefen for Royal Navy, for anledningen.

Britisk avskrekkende HMS Vanguard
SSBN HMS Vanguard er en av fire atomrakettubåter som sikrer den britiske avskrekkingsstillingen. Det vil i årene som kommer erstattes av den nye HMS Dreadnaught, det første skipet i klassen med samme navn.

Som nevnt i innledningen, testen var en ynkelig fiasko. Missilet ble skutt opp fra en skytedybde på 44 fot og fullførte middels endringsfasen, men et drivmiddelproblem fikk det umiddelbart til å avvike fra banen og styrtet i sjøen noen dusin meter fra skipet, som ikke ble skadet av ruskene. , ifølge Royal Navy.

Området, utenfor den amerikanske kysten av Florida, ble naturlig gjort ugjennomsiktig, for å tillate den amerikanske marinen å gjenvinne raketten på 17 millioner pund, lastet med svært konfidensiell teknologi. La oss faktisk huske at Storbritannia bruker de samme missilene som den amerikanske marinen om bord på sine SSBN-er, selv om London alene har kapasitet til å bevæpne atomstridshodene og utpeke mål for missilene selv.

Feil som vil hemme britenes avskrekking mot Moskva

Som man kunne forvente, kom det britiske forsvarsdepartementet umiddelbart for å minimere konsekvensene av denne feilen, og forklarte spesielt, på en svært lite overbevisende måte, at hvis skuddet hadde vært ekte, ville det ha skjedd uten problemer. "Den britiske avskrekkingen forblir trygg, sikker og effektiv," sa forsvarsdepartementet i sin uttalelse.

SSBN Borei Russland
Den russiske marinen planlegger å ha 12 Borei- og Borei-A-klasse SSBN-er innen slutten av tiåret, i en stor innsats av sin kjernefysiske triade.

Uansett hva de britiske myndighetene sier, svekker denne svikten betydelig troverdigheten til britisk avskrekking, spesielt siden London bare har denne ene ubåtvektoren for å støtte sin atomstilling, etter å ha gitt opp for 30 år siden år til luftkomponenten, mot et bakteppe av budsjettmessige begrensninger.


Det er 75 % av denne artikkelen igjen å lese. Abonner for å få tilgang til den!

Metadefense Logo 93x93 2 Avskrekkende styrker | Forsvarsnyheter | Ballistiske missiler

den Klassiske abonnementer gi tilgang til
artikler i sin fulle versjonog uten reklame,
fra 1,99 €.


For videre

2 Kommentarer

 1. Det ser ut til at det er feil informasjon i artikkelen.
  Ubåtens nedsenkningsdybde måles i forhold til kjølen.
  Strålen til en Vanguard er 12,9 meter og dypgående på 12 meter, et skudd på 44 fot (13,4 meter) tilsvarer å lage et skudd på overflaten, noe som er umulig... eller garanti for feil.
  Sannsynlig nedsenking på ca. 25 meter med 44 fot vann over siloene og en fjelltopp ca. 5 meter fra overflaten!!!
  Informasjon som krever litt avklaring tror jeg.

  • TAKK. Det er veldig fornuftig. Dette var det som ble antydet i Sun-artikkelen, men jeg vil fjerne dybden som faktisk virker tvilsom. Kanskje mangler det en null, eller kanskje er det fathom (bryst) som vil gi en dybde på rundt 80 meter. Det virker for meg som britene fortsatt bruker denne referansen for dybde.

SOSIALE NETTVERK

Siste artikler