Tyrkisk TAI Kaan jagerfly tar til lufta og driver tyrkisk luftfartsindustri inn i eliten

11 måneder etter sin første taxi foretok det nye tyrkiske jagerflyet TAI Kaan, fra TF-X-programmet, sin første flytur 20. februar, ifølge landets myndigheter. Selve flyturen varte bare i 11 minutter, da et tyrkisk luftvåpen F-16D fulgte med prototypen på sin jomfruflyvning, ned gearet, som det skulle være.

Dette er en stor suksess for den tyrkiske forsvarsluftfartsindustrien, og spesielt TAI som piloterer programmet, og som kommer knapt 10 måneder senere den første flyvningen til Hürjet trenings- og angrepsfly, det første militærflyet utstyrt med en turbojet, designet av landets industri.

Den første flyvningen med TAI Kaan fant sted et år før den opprinnelige planen

Mens den første tidsplanen for TF-X-programmet sørget for en første flytur i 2025, vil dette ha funnet sted denne 20. februar 2024, nesten et år i forveien. Det markerer starten på den andre fasen, flytester, av utformingen av flyet som skal erstatte F-16 C/D fra det tyrkiske luftforsvaret fra andre halvdel av inneværende tiår.

21 meter lang med 14 meter vingespenn, har TAI Kaan en estimert maksimal startvekt på 27 tonn, og plasserer den i kategorien mellomstore jagerfly, som Rafale (25 tonn), Eurofighter Typhoon (23,5 tonn) eller Super Hornet (29,9 tonn), men også den sørkoreanske KF-21 Boramae (25,5 tonn) og den kinesiske FC-31 (mellom 25 og 28 tonn avhengig av motor).

KF21 Boramae første flyvning e1658321076803 Jagerfly | Forsvarsnyheter | Konstruksjon av militære fly
TAI Kaan har på mange måter mye likhet med den sørkoreanske KF-21 Boramae, som for tiden fullfører sin flytestfase, og som forventes å gå inn i industriell produksjon snart.

Den drives av to amerikanske GE F110 turbojetfly, som utvikler en skyvekraft på nesten 8 tonn, og mer enn 13 tonn med etterforbrenning, noe som gir den et skyvekraft-til-vekt-forhold nær 1, selv når den tar av i en tung konfigurasjon av slåss.

Avionikken til TFX Kaan er utelukkende tyrkisk, med det nå tradisjonelle, for moderne enheter, AESA-radar, beskyttelse og elektroniske krigføringssystemer og elektro-optisk deteksjonssystem med infrarød og videokanal.

Den er designet for å bruke et bredt spekter av luft-til-luft, luft-til-overflate og luft-til-overflate ammunisjon, av tyrkisk produksjon, inkludert luft-til-luft-missilene til Görtüc-programmet, Kuzgun air-to -bakke-/overflateammunisjon og spillet Cakir. Det forventes også å kunne bruke det europeiske luft-til-luft-missilet Meteor og det britiske luft-til-bakke-missilet Spear.

Til slutt, som Boramae, ble enheten designet for å ha økt diskresjon, uten å kunne beskrives som snikende.

En virkelig suksess for den tyrkiske militære luftfartsindustrien og et lovende eksportmarked

Hvis TAI Kaan fortsatt har mye å demonstrere, spesielt under flytestfasen, etterlater den derfor, på papiret, seriøse argumenter å forføre, selv om prisen også lover å være høy , rundt 100 millioner dollar per eksemplar, ifølge visse tyrkiske utsagn, er prisen på en Rafale, fra a Typhoon eller en Super Hornet.

Hurjet før TAI Kaan
Hürjet, det første tyrkisk-designede turbojet-kampflyet, foretok sin første flytur i april 2023, bare 10 måneder siden.

Det er 75 % av denne artikkelen igjen å lese. Abonner for å få tilgang til den!

Metadefense logo 93x93 2 Jagerfly | Forsvarsnyheter | Konstruksjon av militære fly

den Klassiske abonnementer gi tilgang til
artikler i sin fulle versjonog uten reklame,
fra 1,99 €.


For videre

SOSIALE NETTVERK

Siste artikler