Europeerne gjør Russlands nederlag i Ukraina til et strategisk mål

Siden starten av konflikten i Ukraina har konferanser og toppmøter mangedoblet seg. Svært ofte falt imidlertid resultatene som ble oppnådd under de behov som Ukraina uttrykte for å kunne begrense en russisk trussel i ugunstig utvikling.

Konferansen som ble holdt 26. januar i Paris, i nærvær av 27 land og 21 statsoverhoder, markerer denne gangen et dyptgripende paradigmeskifte fra vestlige, og spesielt europeere. For første gang har europeere gjort Russlands nederlag til et strategisk, og til og med eksistensielt, mål for sikkerheten til det gamle kontinentet.

Og hvis media og politisk oppmerksomhet i dag rettes mot en uttalelse fra den franske presidenten, som ikke lenger utelukker sending av europeiske soldater til Ukraina, som kan ta på seg mange aspekter, er det fremfor alt denne radikale endringen i holdning tatt av europeiske ledere, som utgjør emnet som fortjener en detaljert analyse.

Den raske forverringen av maktbalansen i Ukraina og den internasjonale situasjonen truer Europa

I dette området er pressekonferanser holdt av den franske presidenten Emmanuel Macron, som var vertskap for toppmøtet i Paris, gir en objektiv og motivert visjon om årsakene som førte europeere til en slik endring, og av arten av disse omveltningene som kommer.

Russlands nederlag i Ukraina, det strategiske målet for europeere ifølge Emmanuel Macron
Russlands nederlag i Ukraina er nå et strategisk mål for europeere, sa president Macron.

Som statsoverhodet indikerte, har flere samtidige faktorer, men knyttet til kraftige koblinger, de siste månedene forringet utsiktene i Ukraina betydelig, så vel som angående fremtiden for sikkerheten til det gamle kontinentet. .

 "Russland fortsetter krigen, gjentar sine mål om territoriell erobring, og har inntatt en mer aggressiv holdning, i Ukraina og mot oss alle." 

Den første av dem, den ugunstige utviklingen av maktbalansen i Ukraina, derimot, er strengt tatt ikke en nylig åpenbaring. Denne utviklingen er faktisk konsekvensen av de utilstrekkelige kapasitetene til den europeiske forsvarsindustrien, noe som ikke er noe nytt; blokkeringen, av det amerikanske republikanske partiet, av Washingtons bistand til Kiev, som hadde vært forutsigbar i flere måneder; og fremveksten av den russiske forsvarsindustrien, hva som ble identifisert fra januar 2023.

Som vi nevnte fra det øyeblikket, i fravær av en rask respons fra europeere, for å utvikle industriell kapasitet som gjenspeiler de som er utplassert i Russland, kan maktbalansen i Ukraina bare utvikle seg på en ugunstig måte.

Den andre faktoren, knyttet til standpunkter uttrykt av Donald Trump angående amerikansk støtte til Ukraina, som til NATO, har hatt effekten av et elektrisk sjokk i Europa de siste ukene. Men også her var posisjonene til den tidligere amerikanske presidenten, i likhet med hans kontroll over det republikanske partiet, kjent, og kunne derfor forventes i lang tid.

Vladimir Putin 9. mai
I full tillit øker Valdimir Putin sine provokasjoner mot europeiske land, og venter tålmodig på at de ukrainske hærene skal kollapse i møte med de russiske hærene. Med mindre europeerne reagerer...

Det er 75 % av denne artikkelen igjen å lese. Abonner for å få tilgang til den!

Metadefense Logo 93x93 2 Militær maktbalanse | Forsvarsnyheter | Militære allianser

den Klassiske abonnementer gi tilgang til
artikler i sin fulle versjonog uten reklame,
fra 1,99 €.


For videre

SOSIALE NETTVERK

Siste artikler