Russiske S-500 Prometheus ville være i stand til å avskjære hypersoniske missiler

Det nye russiske S-2021 Prometheus anti-luftfartøy og anti-ballistisk system ble tatt i bruk i 500 og ble presentert av Moskva som å ha potensial til å motvirke hypersoniske hærer, uten at demonstrasjonen av dette aldri har blitt gjort før nå.

Det er nå en gjennomført avtale, ifølge det russiske nyhetsnettstedet Izvestia. Den russiske informasjonssiden opplyser faktisk at Prometheus under nylige tester ville ha demonstrert at den var i stand til å avskjære forskjellige typer hypersonisk ammunisjon, alt fra missiler til seilfly, noe som ville gjøre det til det første operasjonelle systemet med denne typen av kapasiteter.

Det russiske S-500 Prometheus antiluftfartøy og anti-ballistisk system

Beregnet på å erstatte S-300PMU1/2 mobile antiballistiske systemer, og fullføre teaterbeskyttelsen til S-400, S-500 Prometheus-systemet (C-500 Прометей på russisk), gikk i tjeneste i 2021, for å gi luftvern og anti-missilforsvar av Moskva.

Dens ulike radarer ville gi den, ifølge kommersiell informasjon publisert av Russland, et overvåkings- og deteksjonspotensial på nesten 3 km i stor høyde, mot ikke-snikfly, og 000 km mot overflatemål radarekvivalent på 1 m².

S-500 Prometheus
I likhet med S-400, er S-500 Prometheus et mobilt system, sammensatt av flere radarer, flere transportør-opprettere, og til og med flere missiler med forskjellige ytelser for å engasjere aerodynamiske eller ballistiske mål.

I likhet med S-400 kan den bruke forskjellige typer missiler, for eksempel 40N6M beregnet på å avskjære fly, hvis demonstrerte rekkevidde når 480 km, samt 77N6-missilet, som er i stand til å avskjære ballistiske mål som beveger seg med hastigheter på opptil 18 Mach. , opp til en høyde på 180 til 200 km. Missilet vil også være i stand til å ødelegge satellitter i lav bane.

Hvis 10 regimenter skulle utstyres med S-500-systemet i løpet av GPV-2020-2027, den russiske flerårige militærprogrammeringsloven, ser det ut til at bare bataljonen som er ansvarlig for forsvaret av Moskva har vært effektivt utstyrt til dags dato med bestemt måte.

Produksjonen av S-500 ville faktisk lide under vestlige sanksjoner, noe som ville hindre dens igangsetting. Videre kan man forestille seg, fra prioriteringen gitt til andre mer forventede systemer for å møte de ukrainske hærene.

Vellykkede tester mot hypersoniske glidere og missiler

Hvis S-500 i flere år har blitt presentert som i stand til å avskjære hypersoniske mål, har demonstrasjonen av denne evnen til nå ikke blitt gjort. Men bortsett fra Russland og Kina, siden ingen land foreløpig har hypersoniske våpen strengt tatt, er det sannsynlig at behovet ennå ikke hadde oppstått.

Dette er nå tilfelle, ettersom de første amerikanske konvensjonelle prompt-strike hypersoniske missilene, eller CPS, skal settes i drift i 2025 ombord på den amerikanske destroyeren USS Zumwalt. Behovet for Moskva for å demonstrere effektiviteten til sitt nye system mot denne typen trusler ble derfor mer presserende.

Konvensjonell Prompt Strike CPS
Det amerikanske Convetional Prompt Strike hypersoniske missil vil settes i drift i 2025, spesielt ombord på Zumwalt-klassens destroyere spesielt modifisert for dette formålet.

Det er 75 % av denne artikkelen igjen å lese. Abonner for å få tilgang til den!

Logo Metadefense 93x93 2 Tester og valideringer av forsvarsutstyr | Forsvarsnyheter | Hypersoniske våpen og missiler

den Klassiske abonnementer gi tilgang til
artikler i sin fulle versjonog uten reklame,
fra 1,99 €.


For videre

SOSIALE NETTVERK

Siste artikler