Den tyske Hessen-fregatten avfyrer to missiler ved en feiltakelse mot en amerikansk MQ-9-drone i Rødehavet

Siden ankomsten til Rødehavet for noen dager siden har Bundesmarine-fregatten Hessen knapt rukket å varme seg opp. Faktisk, natt til 27. til 28. februar, engasjerte og ødela den tyske luftvernfregatten to Houthi-droner som ble skutt opp nær patruljesonen.

Etter National Navy, deretter Royal Navy, er Bundesmarine derfor den tredje europeiske marinen som har brukt sine våpen mot Houthi-droner og antiskipsmissiler. Det er imidlertid den eneste som har forsøkt å ødelegge en amerikansk MQ-9A Reaper rekognoseringsdrone, som patruljerte området ...

To Houthi-droner ødelagt med 76 mm kanon og ESSM-missil av Bundesmarine-fregatten Hessen i Rødehavet

Fregatten Hessen forlater Tyskland 8. februar, og er en av tre luftvernfregatter fra klasse F124 Sachsen i tjeneste innenfori Bundesmarine. Dette skipet på 2006 meter og 143 5 tonn ble tatt i bruk i 800 og er også et av de best bevæpnede i den tyske flåten.

Bevæpningen består av en 76 mm Oto-Melara kanon, et VLS Mk41 vertikalt utskytningssystem med 32 siloer, to firedoble Harpoon anti-skipsutskytere, to trippel torpedorør bevæpnet med Mu90, samt to CIWS system RAMer hver bevæpnet med 21 svært kortdistansemissiler.

Fregatten Hessen tyske marinen
F-221 Hessen-fregatten til BundesMarine måler 143 meter for et deplasement på 5 tonn. 800 offiserer og sjømenn utgjør mannskapet.

Tjuefire av fregattens VLS-siloer inneholder en middels rekkevidde luftvernmissil SM-2 blokk IIIa, med en rekkevidde på 90 nautiske mil, mens de 8 gjenværende cellene hver rommer 4 ESSM kort- og mellomdistanse luftvernmissiler, eller 32 missiler, med en rekkevidde på 35 til 40 km.

Overvåkingen leveres av den høyytende Thales SMART-L langdistanseradaren, kombinert med en APAR overvåkings- og veiledningsradar, også utviklet av Thales. Dette utvalget av sensorer kompletteres, innen anti-ubåtkrigføring, av en STN Atlas DSQS-24B baugekkolodd og et IRST infrarødt deteksjonssystem.

Å ha integrert Europeisk marineoperasjon i Rødehavet Aspide, opplevde fregatten Hessen sin operative ilddåp 27. februar, da den gjennomførte to vellykkede avlyttinger mot Houthi-droner, den ene med et ESSM-missil, den andre med sin 76 mm kanon, og dronen ser ut til å være spesielt klar når det ble gitt ordre om å skyte.

ESSM missilfregatten Hessen
Fire ESSM-missiler, etterfølgere til Sea Sparrow, kan plasseres i en enkelt celle i Mk41 VLS-systemet til de tyske F-124-ene.

Legg merke til at noen uker tidligere avfyrte en amerikansk destroyer også sitt defensive artilleri, i dette tilfellet er det 20 mm CIWS Phalanx, som igjen indikerer at den målrettede og ødelagte dronen var usedvanlig nær, absolutt for nær, det amerikanske marineskipet. For øyeblikket er det ikke gitt noen forklaring på dette emnet, verken fra Bundesmarine eller fra den amerikanske marinen.

En hendelse som nesten førte til ødeleggelsen av en amerikansk MQ-9 Reaper-drone som opererer IFF-kutt

Hvis engasjementet 27. februar var Hessen-fregattens operative ilddåp, ville det ikke vært første gang den hadde brukt sine missiler siden ankomsten til Rødehavet.

MQ-9 USAF
Den tyske fregatten fra Hessen avfyrer ved en feiltakelse to missiler mot en amerikansk MQ-9-drone i Rødehavet 5

Det er 75 % av denne artikkelen igjen å lese. Abonner for å få tilgang til den!

Metadefense Logo 93x93 2 Surface Fleet | Forsvarsnyheter | Tyskland

den Klassiske abonnementer gi tilgang til
artikler i sin fulle versjonog uten reklame,
fra 1,99 €.


For videre

SOSIALE NETTVERK

Siste artikler