370 VBCI Filoctete og brukt fra Nexter for Hellas?

I flere år har det franske selskapet Nexter gjort betydelige anstrengelser for å posisjonere seg innen utskifting av pansrede kjøretøyer i mellomsegmentet og infanterikampkjøretøyer til den greske hæren, et marked som er anslått til nesten 2 pansrede kjøretøyer.

I følge det greske nettstedet Defensereview.gr, ville den franske industrimannen for noen dager siden ha sendt et spesielt attraktivt tilbud til Athen, knyttet til den lokale konstruksjonen av 200 VBCI Philoctete pansrede infanterikampvogner, en versjon av VBCI Mk2 spesialdesignet for dette markedet, og med blant annet andre ting, et T40-tårn.

I tillegg til disse 200 pansrede kjøretøyene i infanterikampkonfigurasjon, vil tilbudet også gjelde bygging av 50 andre VBCI-er i forskjellige støttekonfigurasjoner (sanitær, artilleriobservasjon, kommando, etc.).

Fremfor alt ser det ut til at Nexter tilbød salg av 120 brukte VBCI-er, hentet fra "reservene" til den franske hæren, for å tillate rask transformasjon og økning i makten til de greske hærene, som i dag implementerer . dette segmentet, BMP-1A1 av russisk opprinnelse og tyske Marders, spesielt daterte pansrede kjøretøyer.

Nexters Philoctete VBCI og dens T40-tårn

Designet spesielt for å appellere til de greske hærene, bærer VBCI Filoctetes også navnet på en helt fra gammel mytologi, følgesvenn til Herakles og eksepsjonell bueskytter.

VBCI Philoctete Nexter
VBCI Philoctete bruker et T40-tårn bevæpnet med 40 CTA-kanonen, to Akeron MP anti-tank missiler og en fjernstyrt 7,62 mm eller 12,7 mm maskingevær.

Dette er basert på den nye VBCI Mk2 av Nexter, som for anledningen har slått seg sammen med Greek Hellenic Defence Systems (HDS), for best mulig å møte de operative forventningene til de greske hærene, samttil de industrielle forventningene til Athen.

Dette 32-tonns stridskjøretøyet for infanteri er drevet av en ny 600 hk Volvo turbodieselmotor, som gir den et kraft-til-vekt-forhold på nesten 19 hk per tonn, og en aksellast på åtte tonn. Faktisk opprettholder den utmerket mobilitet, inkludert offroad, som selve VBCI, samtidig som den beholder fordelene til hjulet for langdistansereiser.

I tillegg til de to besetningsmedlemmene, en stridsvognsjef og en pilot, frakter det pansrede kjøretøyet åtte soldater utstyrt med høykvalitetskomfort og høy beskyttelse, "blant de beste i sin kategori", etter det greske militærets oppfatning, som testet det. .

Fremfor alt bærer Philoctete T40-tårnet, bevæpnet med 40 CTA-kanonen som den som allerede utstyrer den nye EBRC Jaguar of the Army, så vel som Ajax fra den britiske hæren. Ved å bruke teleskopert 40 mm ammunisjon kan det pansrede kjøretøyet skyte opptil 200 skudd i minuttet, 80 skudd i standardbruk, ved bruk av forskjellige typer granater avhengig av målene som skal behandles (pilskall, eksplosiv, røyk, luftvern...) .

Lett tank / pansret rekognoseringskjøretøy EBRC Jaguar
Nærbilde på T40-tårnet til EBRC JAGUAR.

Det er 75 % av denne artikkelen igjen å lese. Abonner for å få tilgang til den!

Metadefense-logo 93x93 2 kampkjøretøy for infanteri | Forsvarsnyheter | Bygging av pansrede kjøretøy

den Klassiske abonnementer gi tilgang til
artikler i sin fulle versjonog uten reklame,
fra 1,99 €.


For videre

3 Kommentarer

SOSIALE NETTVERK

Siste artikler