3 Rafale per måned: Forventer Dassault Aviation at nye bestillinger kommer?

Fra 2000 til 2023 leverte Dassault Aviation 164 jagerfly Rafale til det franske luftforsvaret, samt 102 fly for eksport, eller et gjennomsnitt på 11,2 jagerfly per år, uten noen gang å falle under gulvet på 11 fly som produseres hvert år, avgjørende for å opprettholde den aktive produksjonskjeden.

Det er derfor en reell kapasitetsrevolusjon som forberedes i Mérignac, for samlebåndet til Rafale, som for hele underleverandørkjeden. Administrerende direktør i Dassault Aviation har faktisk kunngjort at produksjonen av flaggskipet til fransk militær luftfart vil øke, innen utgangen av 2024, til tre fly per måned.

Langt fra de defensive posisjonene som hadde som mål å bevare produksjonslinjen, beveger den franske flyprodusenten seg gjennom denne beslutningen til et produksjonsnivå som kun er kjent for de amerikanske eller kinesiske supermaktene for en enkelt modell, og forventer dermed at nye bestillinger kommer, i for å amortisere nødvendige investeringer, for å gi det substans.

Produser 3 Rafale per måned innen utgangen av 2024: en monumental innsats for laget Rafale

Utfordringen er betydelig for Dassault Aviation, og spesielt for alle de 500 selskapene som tilhører teamet Rafale. Etter Covid-krisen, så vel som konsekvensene av at inflasjon har ført til visse sosiale bevegelser i den franske jagerflyens underleverandørkjede, ble faktisk bare 13 levert i 2023, av de 15 som var planlagt.

Rafale Quatar
Qatar var den andre eksportkunden til Rafale. I 2015 bestilte den 24 jagerfly, fulgt to år senere av en opsjon på 12 ekstra jagerfly.

Med andre ord, gjennom denne kunngjøringen ønsker Eric Trappier at om bare ett år, produksjonen av Rafale ny, eller tredoblet. Mens mange spørsmål hadde fokusert på kapasiteten til Mérignac samlebånd til å øke produksjonen utover to enheter per måned, hadde konsernsjefen for noen måneder siden indikert at dette kunne vokse til fire, og til og med fem jegere per måned.

Blokkeringspunktet, angående økningen i leveringsrater, er derfor ikke å finne i Mérignac, men i denne underleverandørkjeden, som spiller en nøkkelrolle i produksjonen av jagerflyet.

Faktisk, hvis Dassault, Thales eller Safran, de tre store gruppene som deltar i programmet, ikke har noen problemer med å øke produksjonsratene og finansiere veksten, er dette ikke tilfellet for alle mellomstore selskaper og SMBer. /PMI som utgjør hoveddelen av forsyningskjeden.

De møter betydelige tilbakeslag når det gjelder å skaffe finansieringen som kreves for å forberede seg på å øke produksjonsratene, men også for å rekruttere nødvendig personell, ofte trene dem, mens leveringsratene for tjue år Rafale utviklet seg mellom 11 og 16 enheter per år.

Rafale M bevæpnet med et kjernefysisk ASMPA-katapultmissil
Del av Rafale M fra den franske marinen vil måtte trekkes ut av tjeneste i begynnelsen av det neste tiåret, etter tretti år med utmattende tjeneste på hangarskip.

Det er 75 % av denne artikkelen igjen å lese. Abonner for å få tilgang til den!

Metadefense Logo 93x93 2 Fighter Aviation | Forsvarsnyheter | Underleverandørkjede for forsvarsindustri

den Klassiske abonnementer gi tilgang til
artikler i sin fulle versjonog uten reklame,
fra 1,99 €.


For videre

4 Kommentarer

 1. Dette er åpenbart bare en detalj som på ingen måte påvirker emnets relevans, men jeg forstår ikke bruken av det feminine for det engelske ordet "team": "la" team Rafale
  Franskgjøringen av ordet ser for meg ut til å ha ført til bruken av det maskuline: un team
  Hvor "laget" kommer fra Rafale..
  Kanskje en forvirring med det feminine i den franske oversettelsen: et team, teamet...
  Men det er ikke det vesentlige som er finansieringen av fransk luftfart gjennom gjentakende eksport også knyttet til reduksjon av leveringstider.

  bien cordialement

SOSIALE NETTVERK

Siste artikler