Kinas nye H-20 strategiske bombefly ble snart avslørt

Det har nå gått flere år siden det er ventet at det strategiske bombeflyet H-20, utviklet av den kinesiske flyprodusenten Xi'an for luftstyrkene til People's Liberation Army, ble tatt i bruk.

I desember 2021 antydet en rekrutteringsvideo fra de samme kinesiske luftstyrkene at enheten snart ville bli avduket, for rask igangsetting. Dette var ikke tilfelle, og mer enn to år senere er timeplanen, samt utseendet og ytelsen til H-20 fortsatt veldig mystisk.

Imidlertid, ifølge Wang Wei, nestkommanderende for de kinesiske luftstyrkene, bør presentasjonen av stealth-bombeflyet finne sted snart, og spesifiserer at det nye flyet som ankommer fullt ut rettferdiggjør denne forventningen.

H-20 strategisk bombefly, den forventede etterfølgeren til H-6K bombefly

Som USA og Russland, Kinesisk avskrekking er basert på en strategisk triade sammensatt av 6 type 09IV kjernefysiske ballistiske missil-ubåter bevæpnet med J-2 SLBM-missiler, landbaserte ballistiske missiler i siloer eller mobil DF-5, DF-31 og DF-41, og en luftbåren komponent.

H-6K strategisk bombefly
De kinesiske strategiske luftstyrkene bruker 230 Xi'an H-6K strategiske bombefly, hvis ytelse imidlertid er mye lavere enn de russiske og amerikanske modellene.

Dette er basert på 230 H-6K strategiske bombefly, et fly designet på 60-tallet av flyprodusenten Xi'an, basert på den sovjetiske Tu-16 bombefly, noen få eksempler på disse ble kjøpt opp av Beijing fra Moskva i 1959.

Hvis H-6K er omtrent på samme alder som Tu-95MS som fortsatt er i tjeneste med de russiske strategiske luftstyrkene, og B-52H som bærer en del av USAs avskrekking, har det kinesiske bombeflyet langt fra ytelsen.

Dermed er Tu-95MS 70 % tyngre enn det kinesiske flyet, med en maksimal startvekt på 170 tonn, sammenlignet med 95 tonn for H-6K. B-52H når 220 tonn ved start. I tillegg har russiske og amerikanske bombefly en rekkevidde på 15 km, mot 000 km for kineserne, og de frakter henholdsvis 4 tonn og 000 tonn våpen, mot 15 tonn for H-32K.

Fremfor alt bruker disse luftstyrkene samtidig mye mer moderne og effektive strategiske bombefly, Tu-160 fra det russiske luftforsvaret , og B-1 og B-2 for det amerikanske luftvåpenet, mens B-21 vil settes i drift innen 2027.

Tu-160M
Det russiske strategiske luftvåpenet planlegger å ha mer enn 50 Tu-160M ​​innen slutten av tiåret.

Det er 75 % av denne artikkelen igjen å lese. Abonner for å få tilgang til den!

den Klassiske abonnementer gi tilgang til
artikler i sin fulle versjonog uten reklame.

Meta-Defense feirer 5-årsjubileum!

LOGO metaforsvar 114 strategiske bombefly | Forsvarsnyheter | Konstruksjon av militære fly

- 20% på ditt Classic- eller Premium-abonnement, med kode Metanniv24Inntil Kun 21. mai !

Tilbudet gjelder fra 10. til 21. mai for online-abonnement på et nytt Classic eller Premium, års- eller ukentlig abonnement på Meta-Defense-nettstedet.


For videre

SOSIALE NETTVERK

Siste artikler