Naval Groups Blacksword Barracuda vinner i Nederland

De nederlandske myndighetene, gjennom forsvarsministeren Christophe van der Maat, bekreftet at Naval Group hadde blitt valgt ut for å erstatte de fire Walrus-klassens ubåter til den nederlandske marinen.

For denne konkurransen tilbød Naval Group en ny modell i Barracuda-serien. Fartøyet, kalt Blacksword Barracuda, er mer kompakt, og absolutt mer økonomisk, enn sin storebror, Shortfin, samtidig som det beholder de oseaniske og kapasitetsmessige egenskapene.

Hvis den franske industrimannen og de nederlandske myndighetene nå vil innlede en eksklusiv forhandling for å definere en kontrakt for et beløp anslått mellom 4 og 6 milliarder euro, vil veien bli vanskelig og farlig for Naval Group, som vil måtte konfrontere et nederlandsk parlament holdt. av nasjonalistpartiet PPV, og til den nederlandske skipsbyggeren Damen, som allerede har kunngjort sin farge og sin motstand mot regjeringens beslutning.

Et "balansert, allsidig og realistisk tilbud", ifølge det nederlandske forsvarsdepartementet

Kunngjøringen om seieren til Naval Group og dens Barracuda, for å erstatte de fire nederlandske Walrus-ubåtene, hadde vært ventet i to uker nå, etter at Bloomberg rapporterte om denne seieren, ifølge bekreftende kilder.

hvalross ubåt nederlandsk marine
Royal Netherlands Navy planlegger å starte tilbaketrekkingen av Walrus-ubåtene sine innen ti år.

«Naval Group har lykkes med å gi et balansert, allsidig og realistisk tilbud. Verftet har blitt en verdig etterfølger til Walrus-klassen. Nederlandsk industri har en viktig rolle å spille, sa utenriksminister Christophe van der Maat i pressemeldingen publisert av det nederlandske forsvarsdepartementet.

Den spesifiserer videre at de fire skipene skal hete Orka (spekkhugger), Zwaardvis (Sverdfisk), Barracuda og Tijgerhaai (tigerhai). De to første skipene skal leveres ti år etter signering av endelig kontrakt. Videre vil den nederlandske marineindustrien være massivt involvert, både i bygging og vedlikehold av skipet.

"Denne avgjørelsen er derfor bra ikke bare for marinen og våre sikkerhetsinteresser, men absolutt også for nederlandske selskaper og byggingen av vår kunnskap" spesifiserer utenriksministeren i sin pressemelding. 

En 3.300-tonns Blacksword Barracuda som slutter seg til Scorpene-serien

I motsetning til det som tidligere ble lagt frem, har Naval Group satset på en ny modell i Barracuda-serien. Kalt Blacksword Barracuda, vil den være 82 meter lang, 8,2 meter i diameter, og ha en nedsenket forskyvning på 3 tonn.

Uten at det er uttrykkelig sagt, bekrefter departementets pressemelding at skipet vil være utstyrt med litium-ion-batterier, og ikke et mindre effektivt AIP-system. Disse gir mange fordeler, spesielt muligheten for å lades opp til sjøs svært raskt, ha stor energikapasitet og om nødvendig kunne produsere store mengder energi, dersom skipet har behov for å gjøre utbrudd av fart.

blacksword barracuda
Illustrasjon utgitt av det nederlandske forsvarsdepartementet angående Blacksword Barracuda.

Det er 75 % av denne artikkelen igjen å lese. Abonner for å få tilgang til den!

den Klassiske abonnementer gi tilgang til
artikler i sin fulle versjonog uten reklame.

Meta-Defense feirer 5-årsjubileum!

LOGO meta defense 114 ubåtflåte | Forsvarsnyheter | Militær marinekonstruksjon

- 20% på ditt Classic- eller Premium-abonnement, med koden Metanniv24

Tilbudet gjelder fra 10. til 20. mai for online-abonnement på et nytt Classic eller Premium, års- eller ukentlig abonnement på Meta-Defense-nettstedet.


For videre

SOSIALE NETTVERK

Siste artikler