Til tross for tapt 9 pansrede kjøretøy, kan Russland fortsatt føre krig i Ukraina i flere år

Tankene tapt av de russiske hærene i Ukraina har vært gjenstand for en rekke publikasjoner siden starten av konflikten i Ukraina for to år siden. Imidlertid, hvis disse tapene i løpet av den første halvdelen av konflikten ofte ble tolket som et tegn på den gradvise utmattelsen av de russiske hærene, har optimismen siden viket for økende pessimisme, mens russisk industri har økt sin leveringskapasitet betydelig. Poenget med å kompensere, ser det ut til, for deres umiddelbare tap, om ikke siden starten av konflikten.

En fersk analyse av satellittbilder av lagringsområdene til russisk pansret utstyr, arvet fra Sovjetunionen, lar oss nå bedre forstå den nåværende dynamikken og bærekraften til innsatsen produsert av Moskva, for å overvinne ukrainsk forsvar. . Og konklusjonene er neppe oppmuntrende.

9 pansrede kjøretøy tapt av Russland i 000 år med krig i Ukraina

Det er sant at de russiske hærene har lidd forferdelige tap siden starten av offensiven mot Ukraina. I følge analyser ser det ut til at de i løpet av to år med kamp har mistet 9 000 pansrede kjøretøy, men også mer enn hundre fastvingede fly og like mange roterende vinger, mens fra 100 000 til 150 000 russere ville ha mistet livet. .

Ødeleggelse av pansrede kjøretøy i Ukraina
Russiske hærer mistet 9 stridsvogner og 000 pansrede kjøretøy i Ukraina i løpet av de to første årene av konflikten.

La oss først og fremst merke oss at når det gjelder pansrede kjøretøy, må disse tallene tas med en viss forsiktighet. Ikke at de opptalte panservognene ikke ble satt ut av spill, men vi vet ikke hvor mange kjøretøy som ble berget og satt tilbake i kamptilstand av russerne.

Dette tallet er desto høyere ettersom linjene fra nå av beveger seg lite, noe som bedre gjør det mulig for russiske ingeniører å bringe skadede pansrede kjøretøy tilbake til sorterings- og reparasjonssentre. Det samme gjelder dessuten på ukrainsk side.

På mange områder overstiger imidlertid de kumulative tapene til den russiske hæren i Ukraina beholdningen til de franske, britiske, tyske, polske, italienske og spanske hærene til sammen. Husk at halvparten så store tap, over en periode fem ganger lengre, overbeviste Moskva om å trekke seg ut av Afghanistan i 1989.

Her ser imidlertid verken Kreml, eller de russiske hærene, eller den offentlige opinion i Russland ut til å vise det minste tegn på utmattelse eller strid i forhold til denne angrepskampanjen, bygget på argumenter som russerne selv vet er fantasifulle. . Enda verre er det at russiske myndigheter, ledet av Vladimir Putin, fremstår som mer selvsikre enn noen gang i utsiktene til seier i Ukraina.

Russisk militærindustri leverte 1 stridsvogner og 300 pansrede kjøretøy med usikker profil

Det må sies at de siste månedene har maktbalansen gradvis utviklet seg til fordel for de russiske hærene. Disse mottar faktisk mye mer nytt eller reparert utstyr, men også ammunisjon, og menn, enn de ukrainske hærene kan mobilisere, på sin side.

T-72 ødelagt i Ukraina
Ved starten av konflikten beveget linjene seg raskt, og gjenoppretting av skadet rustning var spesielt vanskelig.

Det er 75 % av denne artikkelen igjen å lese. Abonner for å få tilgang til den!

Metadefense Logo 93x93 2 Militær planlegging og planer | Forsvarsnyheter | MBT kampvogner

den Klassiske abonnementer gi tilgang til
artikler i sin fulle versjonog uten reklame,
fra 1,99 €.


For videre

4 Kommentarer

 1. Denne artikkelen reflekterer i bakhodet våre lederes treghet med å komme til nivået for den russiske trusselen for å øke våpenproduksjonen betraktelig. I stedet foretrekker president Macron å få tatt bildet sitt i boksing og fotografert biceps. Det er ganske urealistisk. Som Churchill sa: "Du ønsket fred, du ønsket å redde ære: du vil ha krig og vanære!" ".

  På den annen side kommer europeerne helt klart til å bruke droner mot russiske pansrede kjøretøy. Overvurderer vi ikke de russiske pansrede kjøretøyene som har vist sine sårbarheter i møte med små, manøvrerbare droner som kan sikte mot svake punkter?

  • A priori ga alle bort den døde tanken for fem år siden, og nå skynder alle (unntatt oss, selvfølgelig), å bestille en. Dette vil gjerne vise at det fortsatt er langt fra å være ubrukelig. Effektiviteten til droner, som i dag, er midlertidig, inntil paradene kommer. Når tanker har den volumetriske APS-en kommer, vil de være mye mindre sårbare. Jeg har en tendens til å tro at tanken, og pansrede kjøretøy generelt, vil komme tilbake til forkant veldig snart, om ikke annet for å kunne utvikle seg under en flom av artilleriild og grapeshot (det er derfor de ble designet i starten, faktisk).

 2. Bonjour,

  Uralvagonzavod-fabrikken ser ut til å være et prioritert mål for Ukraina etter å ha lest denne artikkelen. Er denne fabrikken innenfor skyteområdet til Ukraina (via ATACMS eller på annen måte)? Påvirker ikke europeiske sanksjoner produksjonen av russiske stridsvogner? På forhånd takk for svarene dine.

  • Det er i Nizhny Tagil, ved foten av Ural, utenfor rekkevidden av alle ukrainske systemer. Den ble plassert der under andre verdenskrig nettopp fordi den var utenfor rekkevidde for tyske bombefly.
   Sanksjonene hadde effekt sommeren og høsten 2022, hvor produksjonen nesten ble stanset. Siden den gang har de tilpasset seg, kjøpt verktøymaskiner i Kina, komponenter fra vennlige land osv. Nå produserer den 40/50 nye tanker og IFV-er per måned, hovedsakelig T-90M og BMP-3M.

SOSIALE NETTVERK

Siste artikler