Alsaces Aster 30s skyter ned 3 Houthi ballistiske missiler og går inn i en helt ny kategori

Til tross for bemerkelsesverdig ytelse under tester, har Aster 30-missilet, og dets lillebror, Aster 15, designet og produsert av MBDA, alltid slitt med å vinne mot amerikanske missiler, som SM-2 og ESSM i marineversjonen, eller Patriot for land-versjonen.

Mange tvilte faktisk på kampytelsen til missilet, spesielt mot raske og utviklende mål, eller mot ballistiske missiler. Faktisk er det de siste årene amerikanske Patriot og ESSM, og tyske Iris-T SLM, som har tatt brorparten av europeiske oppkjøp.

Men ting kan godt endre seg i månedene og årene som kommer. Faktisk, ikke bare demonstrerte Aster-familien, i Rødehavet, sin store effektivitet og pålitelighet mot Houthi-droner og kryssermissiler, men den klarte tilsynelatende å skyte ned tre ballistiske missiler antiskipsmissiler som ble skutt opp samtidig mot konvoien av kommersielle skip eskortert av den franske fregatten Alsace, og driver Aster 30 inn i en helt annen kategori, nemlig antiballistiske missiler hvis effektivitet har blitt testet i kamp, ​​og på hvilken måte!

3 Aster 30 for 3 Houthi anti-skip ballistiske missiler

Om morgenen 21. mars, mens den eskorterte kommersielle skip langs den jemenittiske kysten i Rødehavet, oppdaget den franske luftvernfregatten Alsace tre ballistiske missiler på vei mot seg. Skipet skjøt tilsynelatende Aster 30-missiler, ett per mål, for å avskjære dem. Missilene traff målet og ødela truslene.

Video av Houthi-missilavskjæring.

Presentert på denne måten kan informasjonen nærmest virke banal. Det er imidlertid langt fra slik. Faktisk er det å avskjære et ballistisk missil en spesielt vanskelig og kompleks oppgave, som krever samtidig tilgjengelighet av passende deteksjons- og veiledningsmidler, den nødvendige avskjæreren, trente operatører og en viss grad av flaks. Dette er grunnen til at svært få væpnede styrker i dag faktisk har denne evnen, og enda færre marinesoldater.

Men Alsaces bragd er ikke begrenset til å bli med i denne svært eksklusive klubben av skip med ABM-evner (for Anti-Ballistic Missile). Faktisk klarte det franske skipet å engasjere tre ballistiske missiler nesten samtidig, og ødelegge dem alle med et lite antall missiler.

Aster 30 ABM Alsace Shots
Bildet er tatt fra et av skipene eskortert av Alsace, og viser den franske fregatten og de tre utskytingsplanene til dens Aster 30. Det ser derfor ut til at bare tre missiler ble brukt.

For å se bragden kan vi se videoen nedenfor, som viser et system Ukrainsk patriot som kjemper med russiske ballistiske missiler nær Kiev. Det er faktisk vanlig å skyte opp flere missiler for å avskjære et ballistisk missil, selv når det ikke har manøvrerings- og mottiltaksevnen til russiske ballistiske missiler som Iskander.

For å motvirke ballistiske missiler, skyter Patriot-systemet vanligvis flere missiler per mål, som her i Kiev.

Som sådan vil vi ikke unngå å bli overrasket, etter denne flamboyante demonstrasjonen av effektivitet, at SAMP/T og Aster 15/30 og Block 1/NT ikke er naturlig integrert i European Sky-programmet. German Shield Initiative, som de har vist seg å være effektive, kanskje mye mer enn American Patriot, eller til og med den tyske Iris-T SLM.

Kombinerte Houthi-angrep blir stadig tettere og mer komplekse


Det er 75 % av denne artikkelen igjen å lese. Abonner for å få tilgang til den!

Metadefense Logo 93x93 2 Surface Fleet | Forsvarsnyheter | Militære allianser

den Klassiske abonnementer gi tilgang til
artikler i sin fulle versjonog uten reklame,
fra 1,99 €.


For videre

3 Kommentarer

  1. Flott artikkel, tusen takk for oppsummeringen. Faktisk, la oss vente på mer informasjon for å få klare og presise forklaringer på denne intervensjonen. Dette forblir imponerende og betryggende! Har andre mariner i regionen møtt andre ballistiske missiler? (US Navy?)

SOSIALE NETTVERK

Siste artikler