MGCS-program: Er Rheinmetall marginalisert til fordel for KNDS i den nye fransk-tyske avtalen?

Etter at de franske og tyske forsvarsministrene har kunngjort den kommende signeringen av MGCS-programmet, har det lenge vært fastlåst i konflikter mellom industrifolk.en avtale om industriell deling om henne.

Hvis de to mennene forble diskret med hensyn til innholdet i denne avtalen, klarte spesialiserte journalister å skaffe seg viss informasjon, slik at de kunne få en idé på forhånd.

Dette ville dermed gi å sette den fransk-tyske gruppen KNDS tilbake i kontrollen over MGCS-programmet, og å gi prioritet til industriell deling, av BITD, fremfor deling av industrimann, spesielt til franske Nexter, ledelsen av utforming av hovedbevæpningen og tårnet til det eller de pansrede kjøretøyene.

Denne voldgiften undergraver hele strategien til Rheinmetall-gruppen, som sluttet seg til MGCS i 2019, og som siden har fortsatt å følge en tvetydig, ja til og med fiendtlig strategi, noe som hemmer programmet betydelig.

Den tumultariske opprinnelsen til det fransk-tyske MGCS-programmet

Lansert i 2015, rundt det nye fransk-tyske fellesforetaket KNDS som samler Krauss-Maffei Wegmann og Nexter, skulle fremtidens landbaserte hovedkampsystem, eller MGCS, gjøre det mulig å designe pansrede kjøretøyer og systemer som vil erstatte Leopard 2 tyskere, og Leclerc French, innen 2035.

MGCS-program sett av Rheinmetall
MGCS sett av Rheinmetall –

Dette programmet fikk fornyet oppmerksomhet i 2017, da nyvalgte Emmanuel Macron og Angela Merkel i fellesskap engasjerte seg i flere store fransk-tyske programmer, for å føde et nytt forsvars-Europa.

Raskt, men vanskeligheter akkumulert på banen til dette programmet, som knapt kommet videre siden den datoen, handikappet av forskjeller i forventningene til den franske og tyske generalstaben på den ene siden, og av vanskeligheter med utviklingen av industrielt samarbeid, på den andre.

Hvis den tyske og franske hæren har klart å definere en felles base for å produsere, endelig, et vanlig uttrykk for behov i fjor høst, gjensto for å løse de enorme spenningene i form av industriell deling, betraktelig forverret siden ankomsten av den tyske Rheinmetall-gruppen i programmet.

Dette ser nå ut til å være tilfelle. Faktisk kunngjorde Sébastien Lecornu, den franske ministeren for de væpnede styrker, og Boris Pistorius, hans tyske motpart, denne fredagen en industriell avtale som gjør det mulig å gå videre med dette programmet.

Hvis detaljene i denne industrielle delingen i utgangspunktet var mildt sagt ugjennomsiktige, lar informasjonen samlet her og der av spesialiserte journalister oss nå få en ide om strukturen. Og alt tyder på at Rheinmetalls rolle ble betydelig redusert for å sette MGCS tilbake på sporet.

Rheinmetalls mer enn tvetydige holdning siden den kom inn i MGCS-programmet

Det må sies at Rheinmetall har hatt en spesielt tvetydig rolle, og langt fra konstruktiv, siden den ble pålagt av Forbundsdagen i MGCS-programmet, i 2019. Tradisjonell partner til KMW i utformingen av tyske stridsvogner Leopard 1 og Leopard 2, mente Düsseldorf-gruppen, absolutt ikke uten grunn, at det var legitimt å delta i det fransk-tyske programmet.

KF-51 Panther
KF-51 Panther var en av avsløringene fra Eurodatory 2022-showet

Imidlertid fulgte Rheinmetall samtidig sin egen agenda, med utviklingen av KF-51-tanken. Panther, som ble presentert i juni 2022 på Eurosatory-utstillingen, og presentert, i det minste for en tid, som et økonomisk og effektivt alternativ til det dyre og komplekse fransk-tyske MGCS.


Det er 75 % av denne artikkelen igjen å lese. Abonner for å få tilgang til den!

Metadefense Logo 93x93 2 MBT Battle Tanks | Tyskland | Forsvarsanalyse

den Klassiske abonnementer gi tilgang til
artikler i sin fulle versjonog uten reklame,
fra 1,99 €.


For videre

SOSIALE NETTVERK

Siste artikler