Det amerikanske flyvåpenet tilpasser F-22 Raptor til stillehavsteatret

Hvis det amerikanske luftforsvarets F-22 Raptor jagerfly fortsatt anses, til tross for sin alder, som det beste luft-til-luft-kampflyet for øyeblikket, er ikke Lockheed Martin-flyet nødvendigvis det samme, uten visse svakheter.

Dette er spesielt tilfellet i Stillehavsteatret, der kampautonomien til F-22 er utilstrekkelig, og det samme gjelder antall ammunisjon som fraktes i lasterommene. Det ser imidlertid ut til at det amerikanske flyvåpenet har funnet en løsning på disse områdene.

Faktisk viser bilder publisert på sosiale nettverk en F-22 som bærer drivstofftanker med en snikende profil under vingene, så vel som kapsler, like snikende, som også kan bære flere luft-til-luft-missiler, eller ekstra passive sensorer, som f.eks. som IRST.

F-22 Raptor, fortsatt det ultimate jagerflyet i luftoverlegenhet 27 år etter sin første flytur

Siden sin første flytur i september 1997 har F-22 Raptor ikke bare vært den amerikanske referansen når det gjelder luftoverlegenhet, men den er fortsatt universelt anerkjent som en unik referanse når det gjelder kampfly.

F-22 Raptor US Air Force
Selv om F-80 Raptor ble designet på 22-tallet, anses den i dag for å være det mest effektive luftoverlegne flyet.

Det må sies at Raptor er flyet til alle superlativer. Det var dermed det første flyet som ble utpekt til å tilhøre den berømte, og noen ganger kontroversielle, 5. generasjons kampfly, og skapte, som sådan, spesifikasjonene for hva et fly måtte integrere for å tilhøre det, for eksempel stealth. , datafusjon, supermanøvrerbarhet eller til og med supercruise.

F-22 er dermed en multi-aspekt stealth som fortsatt er uten sidestykke den dag i dag, selv av F-35, som bare tilbyr stor stealth i front- og baksektoren. Dens to våpenrom lar den opprettholde optimal stealth i luft-luft-oppdrag, med 6 AMRAAMs og 2 Sidewinders klare til å skyte.

Det var dessuten det første jagerflyet med ekte datafusjon, selv om det var betydelig mindre enn Lightning II. Den var også den første som ble utstyrt med en aktiv AESA-antenneradar, An/APG-77, som fortsatt er en målestokk innen luft-til-luft-deteksjon, og er i stand til å oppdage og spore et mål på nesten 600 km avstand.

Dens to Pratt&Whitney F-119 turbojetfly leverer hver en tørrkraft på 12 tonn, slik at den kan nå supercruise, det vil si å støtte et supersonisk nivåregime, uten etterbrenner. Dette øker motorkraften til nesten 16 tonn, og gir jagerflyet et kraft-til-vekt-forhold større enn 1 i kampkonfigurasjon.

F-22 Rapotr flybase i Myanmar
F-22 Raptor ble designet for det europeiske teateret, som en kampradius på 1000 km var tilstrekkelig for.

Det er 75 % av denne artikkelen igjen å lese. Abonner for å få tilgang til den!

Metadefense logo 93x93 2 Jagerfly | Forsvarsnyheter | Konstruksjon av militære fly

den Klassiske abonnementer gi tilgang til
artikler i sin fulle versjonog uten reklame,
fra 1,99 €.


For videre

6 Kommentarer

SOSIALE NETTVERK

Siste artikler