Pentagons budsjett for 2025 forventer en kommende økning i spenningen i Stillehavet

Utarbeidelsen av Pentagons 2025-budsjett er, som alle år, en utmerket kilde til debatt og presseartikler. Og med god grunn! Dette er bygget i 4 påfølgende etapper, alle mer eller mindre offentlige, som strekker seg over flere måneder.

For det første produserer de væpnede styrkene og Pentagon et prognosebudsjett, innrammet av budsjettmålene til den utøvende makten. Deretter arbitrerer og validerer den utøvende dette budsjettet, som deretter går til kongressen. Sistnevnte må da punkt for punkt validere den, og ofte endre den.

Når hovedbudsjettet først er validert av kongressen, blir det imidlertid ikke sagt masse. Ja, så kommer listene over ufinansierte forespørsler fra hærene. Dette er programmer som ikke er integrert i gjennomføringsvedtak, men vurderes som kritiske av Forsvaret.

Denne øvelsen gjør det spesielt mulig for de væpnede styrkene å gjenvinne ytterligere kreditter, tildelt av Kongressen, for å finansiere programmene deres, men lar også produsenter legge press på seg selv for å få ytterligere bestillinger. Boeing klarte på denne måten å bevare sin Saint-Louis-produksjonslinje til 2028, selv om den amerikanske marinen hadde ønsket å stoppe bestillinger på flyene i flere år.

Et tilsynelatende klassisk 2025 Pentagon-budsjett, men veldig forskjellige ufinansierte programmer

Utarbeidelsen av budsjettet for 2025 har ikke vært spesielt spektakulær før nå. Budsjettet vil absolutt forbli svært høyt, 850 milliarder dollar, mer enn BNP til Polen eller Sverige. Åpenbart brakte det noen overraskelser, for eksempel ordren på en enkelt ubåt i Virginia-klassen, eller nedgangen i F-35-ordrer.

Pentagon Congressional 2025-budsjett
I USA er det kongressen, ikke den utøvende makten, som har det siste ordet om Pentagons budsjett.

Det er imidlertid ikke her vi skal se etter en utvikling i holdningen til Pentagon og de væpnede styrker i årene som kommer, men i listen over ufinansierte programmer. Langt fra å spørre, slik det er vanlig, om kreditter for mer viktig utstyr, kampfly, destroyere, pansrede kjøretøy og missiler, er hoveddelen av disse forespørslene i år knyttet til styrking av kampmotstanden til amerikanske hærer.

Det amerikanske flyvåpenet ber derfor om ytterligere 3,5 milliarder dollar for å fylle opp reservedeler, samt for å herde og utvide infrastrukturen, spesielt i Stillehavet, samt for å finansiere ytterligere manøvrer i samme teater.

Den amerikanske marinen inkluderte heller ikke noen ekstra skip eller fly på denne listen. Imidlertid ber den om ytterligere 2,2 milliarder dollar for å bidra til å transformere amerikanske verft, samt for å styrke og herde infrastrukturen til Guam-basen.

Den amerikanske hæren har laget forespørsler begrenset til antidroneforsvar, mens Marine Corps på sin side krever ytterligere 2,4 milliarder dollar, mye mer konvensjonelt, for kjøp av CH-53 eller forsvarskjøretøy. selv om hoveddelen av forespørslene gjelder bygging av ytterligere infrastruktur, spesielt i Stillehavet.

guam marinebase
Forsvaret av Guam marinebase har vært gjenstand for økende investeringer i flere år, både fra den amerikanske marinen og det amerikanske marinekorpset.

Det er 75 % av denne artikkelen igjen å lese. Abonner for å få tilgang til den!

den Klassiske abonnementer gi tilgang til
artikler i sin fulle versjonog uten reklame.

Meta-Defense feirer 5-årsjubileum!

LOGO meta forsvar 114 USA | Forsvarsnyheter | Forsvarets budsjetter og forsvarsinnsats

- 20% på ditt Classic- eller Premium-abonnement, med koden Metanniv24

Tilbudet gjelder fra 10. til 20. mai for online-abonnement på et nytt Classic eller Premium, års- eller ukentlig abonnement på Meta-Defense-nettstedet.


For videre

1 KOMMENTAR

  1. Utmerket analyse etter min mening. Fredssituasjonen i nesten 80 år i Europa har satt hodet i dvale til politikere og spesielt befolkningen. Forsvarsbudsjetter har vært justeringsvariabelen for regjeringer siden sovjetblokkens fall. Dessuten, med effektiv russisk propaganda eller desinformasjon, vil fremveksten av høyreekstreme partier underordnet Moskva, europeiske land (EU-NATO-nøytral) få en frekk oppvåkning. Og når jeg leser kommentarene til presseartikler på forskjellige nettsteder, er jeg overrasket over hvor mange mennesker som støtter Kremls posisjoner.

SOSIALE NETTVERK

Siste artikler