Har Sør-Koreas KF-21 Boramae jagerfly gjort sitt første feiltrinn?

Siden lanseringen har Sør-Koreas KFX mellomgenerasjons kampflyprogram, og dets KF-21 Boramae kampfly, tiltrukket seg beundring fra mange spesialister.

Det første kampflyet utviklet av Seoul, det har faktisk blitt utført i full fart siden lanseringen, både i designfasen og i produksjonen av prototyper. Det samme gjaldt flyets flytestkampanje.

Et tilsynelatende eksemplarisk program, ledet med glans av Sør-Korea

Dermed, mindre enn ett år etter den første flyvningen av prototype 01, i juli 2022, ble enheten kreditert med en første operative kvalifikasjonog 120 enheter bestilt av det sørkoreanske flyvåpenet, med leveranser som starter i 2025, for igangsetting fra 2026.

KF-21 Boramae prototype
KAI, industrimannen med ansvar for Boramae, bygde 6 prototyper, inkludert to to-seter, på ett år.

Ingenting så ut til å kunne stoppe det sørkoreanske tomotors jagerflyet, og dets program med svært sørkoreansk strenghet. Ingenting ? Bortsett fra kanskje virkeligheten. Faktisk har det sørkoreanske forsvarsutstyrsbyrået, DAPA, nettopp annonsert at den første batchen med KF-21-er bestilt av landets luftstyrker, i 2024, ville gå fra de 40 planlagte flyene til bare 20 enheter.

I følge den korte pressemeldingen publisert om dette emnet, ville denne midlertidige utsettelsen, kompensert året etter av en tilleggsbestilling for de 20 manglende enhetene, gjøre det mulig å utføre ytterligere tester på radaren, men også på integrering av luft-til -luftmissiler på enheten. Og for å presisere at gjennomførbarhetskontroller måtte gjennomføres.

Antall fly av den første batchen av KF-21 Boramae halvert av DAPA

At et så ambisiøst program møter noen forsinkelser er på ingen måte overraskende. La oss huske at F-35-programmet, på sin side, har akkumulert mer enn fem års forsinkelse på det opprinnelige programmet, for levering av det første flyet til luftstyrkene, og at ytterligere forsinkelser akkumuleres, når det gjelder bekymringer full operativ kapasitet, knyttet til ankomsten av Block IV-standarden.

KF 21 Boramae første flyvning
Den første flyvningen til KF-21 Boramae fant sted i juli 2022.

Det er 75 % av denne artikkelen igjen å lese. Abonner for å få tilgang til den!

Metadefense logo 93x93 2 Jagerfly | Forsvarsnyheter | Konstruksjon av militære fly

den Klassiske abonnementer gi tilgang til
artikler i sin fulle versjonog uten reklame,
fra 1,99 €.


For videre

2 Kommentarer

  1. Med utviklingen av mer enn effektive missiler av alle slag, lurer vi på hvorfor land fortsetter å bruke milliarder på å produsere fly og stridsvogner som vi også må legge til dyre beskyttelsessystemer....og jeg snakker ikke om alle disse små flygende maskinene som er også effektive og rimelige, i stand til å skyte ned en moderne tank 100 ganger dyrere.

SOSIALE NETTVERK

Siste artikler