Står overfor alvorlige tap i Ukraina, kjøper den amerikanske hæren den israelske Iron Fist for å beskytte M2 Bradley

For å utstyre en del av sin flåte med M2 Bradley infanteri kampkjøretøyer, annonserte den amerikanske hæren anskaffelsen av det andre israelske APS-systemet, Iron Fist, sammen med anskaffelsen av APS Hard-kill Trophy for å beskytte en del av M1A2 Abrams kamptankflåte. .

Imidlertid hindret budsjettbegrensningene knyttet til dette programmet det fra å skaffe seg Iron Fist APS, programmet har siden blitt regelmessig utsatt, av samme grunner.

Var det de ukrainske Bradley-tapene som påvirket den amerikanske hærens stab? Uansett kunngjorde generalmajor Glenn Dean, tjenestens programdirektør for bakkekampsystemer, at den amerikanske hæren hadde klart å bevare visse budsjettmessige evner, som gjorde det mulig for den å anskaffe «flere dusin» av disse israelske Iron Fist-systemene, for å installere dem på en liten flåte av M2 Bradleys.

Pansersårbarhet i Ukraina bekymrer amerikanske hærplanleggere

Mens medieoppmerksomhet ofte gis til russiske tap i Ukraina, spesielt når det gjelder stridsvogner og pansrede kjøretøyer, Ukrainske tap er også svært betydelige, inkludert om vestlig utstyr levert til de ukrainske hærene.

M2 Bradley og Leopard 2A6 skadet i Ukraina.
Oryx-nettstedet indikerer at 72 ukrainske M2 Bradleys har blitt ødelagt, skadet eller tatt til fange siden starten av konflikten.

Dermed har 72 av M2 Bradleys levert av USA til Ukraina blitt rapportert ødelagt, skadet eller tatt til fange siden starten av konflikten, sammen med flere M1A1 Abrams, selv om de ankom nylig, og i lite antall. Mer generelt ble en stor del av frontlinjeutstyret levert av vestlendinger ødelagt eller skadet, inkludert 36 Leopard 2 A4/A6 og Stridsvagn 122, 11 Marder 1A3 og 5 CV9040C.

Oftest ble disse pansrede kjøretøyene truffet av miner, eller truffet av droner eller anti-tank missiler eller raketter. Det er nettopp mot denne typen trusler at APS Trophy og Iron Fist må gripe inn, for å øke overlevelsesevnen til pansrede kjøretøy og deres mannskaper i kamp.

Hard-kill og Soft-kill APS for å gjenopprette overlevelsesevnen til pansrede kjøretøyer

Dermed var den amerikanske hæren i stand til under tester å fastslå at Iron Fist installert på en M2 Bradley var i stand til å avskjære og ødelegge en rakett eller en anti-tank missil, i 70 % av tilfellene, eller mer enn to ganger av tre.

M1A2 Abrams med trofé
Den amerikanske hæren har rundt 400 Abrams M1A2 MBT, en pansret kampbrigade, beskyttet av Rafaels APS Trophy.

Det er 75 % av denne artikkelen igjen å lese. Abonner for å få tilgang til den!

den Klassiske abonnementer gi tilgang til
artikler i sin fulle versjonog uten reklame.

Meta-Defense feirer 5-årsjubileum!

LOGO meta defense 114 Infantry Combat Vehicles | Forsvarsnyheter | Russisk-ukrainsk konflikt

- 20% på ditt Classic- eller Premium-abonnement, med koden Metanniv24

Tilbudet gjelder fra 10. til 20. mai for online-abonnement på et nytt Classic eller Premium, års- eller ukentlig abonnement på Meta-Defense-nettstedet.


For videre

SOSIALE NETTVERK

Siste artikler