6 Rafale tillegg for Hellas og Mirage 2000-5 for Ukraina?

I et videointervju gitt til Kathimerinis forsvarsnettsted ga den greske forsvarsministeren Nikos Dendias detaljer om arbeidet med å strømlinjeforme og modernisere den hellenske flyvåpenets jagerflåte.

Den greske jagerflåten vil gå fra syv modeller av jagerfly i dag til bare tre, F-16V, F-35A og Rafale, en gang nådde neste tiår.

I tillegg til anskaffelsen av F-35A når Block IV-standarden er nådd, indikerte ministeren også at Athen hadde til hensikt å anskaffe 6 i årene som kommer. Rafale ytterligere eiendeler fra Frankrike, for å øke sin flåte til 30 fly, men også for å selge, på bruktmarkedet, sin F-16 C/D Block 30, og spesielt dens svært effektive Mirage 2000-5, noe som umiddelbart hever øret til ukrainerne og deres allierte.

Det presserende behovet for å rasjonalisere den greske jagerflåten

Jagerflåten til det hellenske luftforsvaret består i dag av ikke mindre enn 7 forskjellige modeller, for 230 fly: F-4S Phantom 2, F-16 Block 30, F-16 Block 50, F-16 Block 52, F-16 Block 70, Mirage 2000-5 og Rafale.

Gresk Mirage 2000
De greske luftstyrkene var de eneste i Europa som valgte Mirage 2000 fra Dassault Aviation

Dette lappetekket av jagerfly skaper mange gåter, fra å anskaffe de essensielle reservedelene og ammunisjonene til hver av dem, til å trene og trene mannskaper og vedlikeholdspersonell for hvert fly.

Til sammenligning stiller de franske luftstyrkene, Armée de l'Air og Aéronavale, like mange jagerfly, men av bare 3 modeller: Mirage 2000D, Mirage 2000-5F og Rafale B/C/M. Til syvende og sist vil de operere 225 Rafale, i begynnelsen av det neste tiåret.

Denne rasjonaliseringen, gjort mulig takket være den absolutte allsidigheten til Rafale, gjorde det mulig å erstatte syv modeller (Mirage 2000C/D/N, Jaguar, Mirage F1CR, Super Étendard og F-8 Crusader), og dermed betydelig forenkle håndteringen av reservedeler, vedlikehold og opplæring av vedlikeholdspersonell .

F-16V, F-35A og Rafale ekstra i årene som kommer

Det greske luftvåpenet har også som mål å rasjonalisere jagerflåten sin, og går fra syv modeller for øyeblikket i tjeneste til bare 3: F-16V, F-35A og Rafale.

Konverteringen av 84 av de 90 Hellenic F-16 Block 52+ bestilt i 2009 til Block 70 Viper-standarden begynte i 2019, og det første flyet brakt til denne standarden av den lokale flyprodusenten HAI var levert til Hellenic Air Forces i januar 2021.

F-35A
Hellas vil vente til F-35 når blokk IV med å legge inn en bestilling, for å unngå "biteproblemer"

Det er 75 % av denne artikkelen igjen å lese. Abonner for å få tilgang til den!

den Klassiske abonnementer gi tilgang til
artikler i sin fulle versjonog uten reklame.

Meta-Defense feirer 5-årsjubileum!

LOGO meta forsvar 114 Forsvarsnyheter | Militære allianser | Jagerfly

- 20% på ditt Classic- eller Premium-abonnement, med kode Metanniv24Inntil Kun 21. mai !

Tilbudet gjelder fra 10. til 21. mai for online-abonnement på et nytt Classic eller Premium, års- eller ukentlig abonnement på Meta-Defense-nettstedet.


For videre

5 Kommentarer

SOSIALE NETTVERK

Siste artikler