Kan de franske hærene unngå frivillig verneplikt?

Ettersom internasjonale spenninger fortsetter å vokse, står de franske hærene overfor økende vanskeligheter bare for å opprettholde antallet, overfor nedgangen i antall kandidater og økningen i ikke-fornyelse av militære kontrakter.

Hvis palliative tiltak har blitt annonsert som en del av LPM 2024-2030, er det ingen garanti for at de vil være i stand til å snu denne trenden, samtidig som hærene trenger mer enn noen gang å gjenvinne masse.

En ny vernepliktsmodell, utvalgt verneplikt, implementert i skandinaviske land i flere år, vil kunne gi en effektiv, anvendelig og progressiv løsning på disse menneskelige ressursspørsmålene.

Behovet for masse blir kritisk for de franske hærene i møte med trusler

« Krigen i Ukraina åpner for en ny form for kald krig". Det er på denne måten at Sébastien Lecornu, ministeren for de væpnede styrker, startet pressekonferansen som ble holdt 26. mars, for å gjøre status over innsatsen og forventningene til hans departement, det franske forsvaret og den nasjonale forsvarsindustrien. av utviklende trusler i Ukraina, Rødehavet og andre steder.

Franske hærer i Mali
De franske hærene ble transformert på slutten av 90-tallet til å ha en betydelig styrkeprojeksjonskapasitet, og baserte nasjonens sikkerhet på dens avskrekking alene.

Denne tilbakevendingen, som nå er akseptert, til en form for kald krig, vil nødvendigvis påvirke selve modellen til de franske hærene, bygget siden slutten av 1990-tallet på en diptyk som består av avskrekking, på den ene siden, og en kropp som kan projiseres. ekspedisjonær, reaktiv, men begrenset i masse, på den andre.

Denne modellen er ikke, som ofte nevnt, den eneste konsekvensen av budsjettbegrensninger knyttet til fordelene ved fred etter den kalde krigen. Hvis den opplevde kollapsen av den russiske trusselen åpenbart hadde en avgjørende vekt i denne saken, spilte vanskelighetene de franske hærene møtte med å utplassere en homogen og effektiv styrke i Saudi-Arabia, vendt mot Irak, i forkant av Operasjon Desert Storm, minst like mye.

Frankrike var der og påpekte begrensningene til sine vernepliktshærer, designet for å møte den sovjetiske trusselen, men strukturelt uegnet for projeksjon av makt i volum, selv om antallet aktive soldater da var 50 % høyere i Today.

Ved å profesjonalisere har de franske hærene derfor fått mer fleksibilitet og reaksjonsevne. Men samtidig har de mistet betydelig masse, til det punktet at de i dag ikke lenger er i stand til å la statsoverhodet " velg dine kriger, og vinn dem", ifølge maksimen til Charles de Gaulle, uten å integrere seg i en enorm koalisjon.

Denne tilbakekomsten til den kalde krigen, annonsert av Sébastien Lecornu, vil derfor ha, som en nødvendig følge, en overhaling av modellen og formatet til de franske hærene i årene som kommer, for å gjenvinne denne konvensjonelle troverdigheten som er avgjørende for dens avskrekking.

Utfordringen med menneskelige ressurser som hemmer de franske hærene

Hvis observasjonen er relativt triviell å gjøre, viser det seg derimot å være svært komplisert å svare på den. Faktisk, utover budsjettspørsmålene, som er avgjørende, men som behandles andre steder i andre artikler, er den nåværende modellen for hærene ikke tilpasset en betydelig massegevinst.

Maistrance parader
Hærene finner det stadig vanskeligere å rekruttere kvalifisert personell som oppfyller deres forventninger.

Det er 75 % av denne artikkelen igjen å lese. Abonner for å få tilgang til den!

Logo Metadefense 93x93 2 Forsvarspolitikk | Forsvarsanalyse | Forsvarets budsjetter og forsvarsinnsats

den Klassiske abonnementer gi tilgang til
artikler i sin fulle versjonog uten reklame,
fra 1,99 €.


For videre

1 KOMMENTAR

  1. Vedta modellen til det sveitsiske konføderasjonen eller en tilpasning som gjør det mulig å kompensere for våre rekrutteringssvikt. Revurder dette helt spesielle yrket, reduser antallet "generaler" og revaluer interne forfremmelser og opplæring i stedet for papirtigre som kommer ut av skoler uten erfaring som medaljevinnere.

SOSIALE NETTVERK

Siste artikler