Den franske marinen utvider mannskapet på FREMM-fregatter med nesten 20 %

Den franske marinen har nettopp annonsert sin intensjon om å øke mannskapsstørrelsen på sine FREMM-er, for å styrke skipenes motstandskraft. Hver fregatt vil se sitt mannskap forsterket med 20 medlemmer, en økning på nesten 20 %, unntatt marineflyavdelingen.

Det er ingen tvil om at utplasseringene av Languedoc-fregatten, av Aquitaine-klassen, deretter av Alsace, av den eponyme klassen, i Rødehavet, for å eskortere og beskytte sivile skip fra Houthi-droner og -missiler, vil ha vært rike på leksjoner på den kumulative trettheten til mannskapene etter noen uker med høy spenning.

Denne avgjørelsen går imidlertid imot en trend mot å redusere størrelsen på militære mannskaper, og mer spesielt fregatter, innen vestlige mariner, både på grunn av teknologiske fremskritt innen automatisering og digitalisering av skip, samt for å svare på spenningene, noen ganger alvorlige, som påvirker disse marinene, når det gjelder arbeidskraft.

Fristelsen til å redusere størrelsen på militære skipsmannskaper, møtt med HR-krisen til Forsvaret

For noen uker siden avslørte direktøren for interne anliggender i den britiske gruppen Babcock, John Howie, målet som ble forfulgt med utformingen av den nye Type 32 fregatten til Royal Navy, av redusere skipets mannskap til rundt femti medlemmer.

Fregatt Type 32 Royal navy babcock
Type 32 fregatten vil være basert på samme skrog som Type 31, men vil ha ytterligere kapasiteter, spesielt når det gjelder anti-ubåtkrigføring.

Ifølge ham var denne banen logisk, og var en del av nedgangen observert tidligere, og gikk fra 185 besetningsmedlemmer for Type 23-fregattene av Duke-klassen, til 105 for de nye Type 31-ene som må settes i drift i løpet av det andre halve tiåret, deretter 50, for Type 32s som etterfulgte dem.

Den britiske marinegruppen satser på utviklingen av automatisering, robotisering og virtuell tilstedeværelsesteknologier for å oppnå dette, og gir dermed et uventet svar til Royal Navy, som møter enorme problemer angående arbeidsstyrken.

Som ofte var reaksjonene på denne kunngjøringen delte, på den ene siden anså støttespillerne den som dristig, men realistisk, og på den andre, de som så på den med forundring, og trodde at arbeidsmengden om bord på en fregatt ikke ville være fornøyd med et så lite mannskap.

Forbedring av kampmotstanden til mannskapet på FREMM-fregattene til den franske marinen

På dette området vil den nylige kunngjøringen fra den franske marinen helt sikkert sette drivstoff til debatten. Faktisk har den nettopp annonsert at den vil i løpet av de kommende månedene, øke størrelsen på mannskapet på FREMM av Aquitaine- og Alsace-klassene, fra 20 medlemmer, for å nå 140 personer, inkludert luftavdeling.

For den franske marinen er det et spørsmål om å svare på nylige tilbakemeldinger, som de som gjelder fregattene Languedoc og Alsace, under deres utplassering i Rødehavet, for å eskortere kommersielle skip og beskytte dem mot Houthi-missiler og droner.

Fransk marinefregatt FREMM Languedoc
Fregatten Languedoc sikret beskyttelsen av kommersiell sjøtrafikk i Rødehavet i mer enn to måneder, hvor mannskapet måtte holde seg på et høyt årvåkent nivå.

Det er 75 % av denne artikkelen igjen å lese. Abonner for å få tilgang til den!

Metadefense Logo 93x93 2 Surface Fleet | Forsvarsnyheter | Jemen konflikt

den Klassiske abonnementer gi tilgang til
artikler i sin fulle versjonog uten reklame,
fra 1,99 €.


For videre

2 Kommentarer

SOSIALE NETTVERK

Siste artikler