Den danske fregatten Iver Huitfeldt ville ha kommet nær tragedie i Rødehavet, vendt mot Houthi-droner

For noen dager siden publiserte den kongelige danske marine en pressemelding om intervensjonen fra fregatten Iver Huitfeldt, for å ødelegge fire Houthi-droner som ble skutt opp mot den og mot de eskorterte skipene. Den 9. mars, rundt klokken 04, oppdaget det danske skipet flere Houthi-droner, og ødela dem, sammen med våpnene om bord, før de nådde sine mål.

Denne suksessen ble mye fremhevet av dansk presse. Kanskje forhastet. Faktisk, ifølge det danske nettstedet Olfi, som spesialiserer seg på forsvarsspørsmål, møtte fregatten flere påfølgende problemer, på den tiden, i implementeringen av bevæpningen, etter å ha satt skipet og oppdraget i fare.

Den danske marinefregatten Iver Huitfeldt forlater Rødehavet

Det danske nettstedet siterer om dette emnet en melding sendt av skipets sjef noen dager senere til NATO, i begrenset kommunikasjon, som avslører de forskjellige funksjonsfeilene som skipet ble utsatt for under dette oppdraget, og som ikke fant noen løsning på det tidspunktet. av å skrive.

Fregatt Iver Huitfeldt klasse
Iver Huitfeldt-klassen består av 3 luftvernfregatter, som ble tatt i bruk mellom januar og november 2011.

Uten å vite, i mangel av offisiell kommunikasjon fra den danske marinen, om den er knyttet eller ikke, forlot fregatten Iver Huitfeldt, kort tid etter denne meldingen, forlovelsessonen for å ta turen til sin danske havn, selv om hun måtte bli der. til midten av april.

Når det gjelder rutviklingen på Olfi-nettstedet, vakte de raskt begeistring og sinne i den danske politiske klassen, og stor forlegenhet hos forsvarsministeren, som forsikret at han ikke var informert om emnet, og hadde satt i gang undersøkelser i denne retningen.

Umulig å skyte ESSM-missiler mot Houthi-droner

Det må innrømmes at problemene fregatten Iver Huitfeldt møtte 9. mars, ifølge denne kommunikasjonen sitert av det danske nettstedet, er grunn til bekymring. Så snart Houthi-dronene ble oppdaget av radarene til luftvernfregatten, begynte sistnevnte å bruke en av de 24 ESSM kort- og mellomdistanse luftvernmissilene, som ble satt ombord i de 12 siloene til Mk56 VLS-systemet.

Mer økonomisk enn de 32 SM-2 luftvernmissilene som bæres i skipets Mk41-system, er ESSM et missil med en rekkevidde på opptil 50 km, og er ganske tilstrekkelig til å håndtere alle typer mål. Så lenge han faktisk drar...

ESSM missil
ESSM-missilet er et amerikansk kort- og mellomdistanse luftvernmissil, brukt av mange vestlige mariner.

Det er 75 % av denne artikkelen igjen å lese. Abonner for å få tilgang til den!

Metadefense Logo 93x93 2 Surface Fleet | Forsvarsnyheter | Jemen konflikt

den Klassiske abonnementer gi tilgang til
artikler i sin fulle versjonog uten reklame,
fra 1,99 €.


For videre

1 KOMMENTAR

  1. I et mafia-lignende Europa slik det påtvinges oss av våre eliter, hva kan være mer normalt enn å merke seg at «små» ordninger mellom kumpaner florerer her og der? Utvekslingen av "Ceasar" og slaget av disse inoperative missilene er bare dårlige eksempler på Ursula-avhengigheten som hersker over våre ansvarlige, men ikke skyldige beslutningstakere.

SOSIALE NETTVERK

Siste artikler