Den amerikanske marinen er bekymret for de for få missilene om bord på ødeleggerne...

Den amerikanske marinen driver i dag den største flåten av kryssere og destroyere på planeten, og de best bevæpnede. Den stiller dermed opp 84 kryssere og destroyere, skip på 9 000 til 10 000 tonn bevæpnet med 90 til 96 vertikale utskytningssiloer, eller mer enn halvparten av alle vertikale siloer i verden.

Mens europeiske spesialister jevnlig klager over å se skipene deres bevæpnet med bare 16 eller 32 siloer, kan man tro at den amerikanske marinen var relativt trygg på den tilgjengelige ildkraften til sine eskorteskip.

Imidlertid er det hun som nettopp har fremskyndet utviklingen av en mikrobølgekanon designet for å beskytte ødeleggerne hennes i fremtiden, i frykt for at skipene er underbevæpnet for å svare på denne typen trusler, møtt med ankomsten av marineangrepsdroner og anti-skip ballistiske missiler, som de som ble brukt av houthiene i Rødehavet.

96 vertikale siloer ombord på US Navy Arleigh Burke destroyere

Svært ofte har den amerikanske marinen vært foran sine europeiske kolleger innen sjøkampteknologi. Dette var spesielt tilfellet innen luftvern, med samtidig ankomst av SPY-1-radaren, SM-2-missilet og AEGIS-systemet, designet for å svare på metningsangrep som kunne bli lansert av sovjetisk marinefly. mot NATOs flåter under den kalde krigen.

US Navy SM-2 Arleigh Burke destroyer
Arleigh Burke destroyerne har 90 til 96 vertikale siloer

For første gang var en krysser, Ticonderoga-klassen, og senere en destroyer, Arleigh Burke-klassen, i stand til å håndtere en rekke luftmål samtidig, uten å måtte dedikere en pekende radar til et enkelt mål.

Gjennom årene har denne teknologien spredt seg, i Europa og andre steder. Imidlertid har den amerikanske marinen lenge beholdt de mest effektive skipene i luftvernfeltet, og kombinerer imponerende skrog, effektive teknologier og en "magasindybde", antallet ombordmissiler, uten sidestykke, med unntak av Kirovs. Russere med flere, men eldgamle, systemer.

I hvert fall frem til ankomsten av tunge destroyere av den japanske Kongo-klassen, sørkoreanske Sejong the Great og Chinese Type 055, som nå er på nivå med skipene sine.

I dag bærer således den amerikanske marinens nye Arleigh Burke Flight III klasse destroyere, et 155 meter langt skip med en tonnasje på nesten 10 000 tonn, 96 vertikale siloer lastet med langdistanse luftvernmissiler SM -2, SM-3 anti- ballistiske missiler, ESSM kort- og mellomdistanse luftvernmissiler (fire per silo), SM-6 flerbruksmissiler og Tomahawk kryssermissiler.

I tillegg kommer en 127 mm kanon, et CIWS SeaRAM-system og en Phalanx, samt to trippel torpedorør, noe som gjør det utvilsomt til et av tidens best bevæpnede skip, selv om det ikke lenger sitter alene, på toppen av hierarkiet. Houthi-opplevelsen i Rødehavet har imidlertid en tendens til å rokke ved denne vissheten i den amerikanske marinen.

Missilforbruk mot Houthi-droner og missiler bekymrer den amerikanske marinen

Til tross for dette arsenalet som gjør alle europeiske skip grønne av misunnelse, tror den amerikanske marinen nå at den raskt kan møte alvorlige problemer, fremhevet av tilbakemeldinger fra engasjementer i Rødehavet og i Adenbukta, med Houthi-missiler og droner. De siste hans har kanskje ikke nok ammunisjon.

Houthi-drone
Houthi-droner er ikke vanskelige mål å avskjære. Men de bruker mye ammunisjon for vestlige eskorter.

Det er 75 % av denne artikkelen igjen å lese. Abonner for å få tilgang til den!

den Klassiske abonnementer gi tilgang til
artikler i sin fulle versjonog uten reklame.

Meta-Defense feirer 5-årsjubileum!

LOGO meta defense 114 Luftvernsystem | Forsvarsanalyse | Laservåpen og rettet energi

- 20% på ditt Classic- eller Premium-abonnement, med kode Metanniv24Inntil Kun 21. mai !

Tilbudet gjelder fra 10. til 21. mai for online-abonnement på et nytt Classic eller Premium, års- eller ukentlig abonnement på Meta-Defense-nettstedet.


For videre

SOSIALE NETTVERK

Siste artikler