Le Rafale interesserer luftstyrkene i Sultanatet Oman

India, Egypt, Hellas, Colombia, Saudi-Arabia, Qatar... Forhandlingene som for tiden gjennomføres av Dassault Aviation om salg av nye Rafale, er mange, til det punktet at man kan tvile på muligheten for å se andre prospekter dukke opp på kort sikt.

Likevel er dette det som ser ut til å skje, som Michel Cabirol avslører, i en artikkel publisert av latribune.fr, at diskusjoner er i gang mellom Dassault Aviation og Muscat, for å utruste luftstyrkene til Sultanatet Oman, fra 12. til 18. Rafale.

Et uventet nytt prospekt for Rafale av Dassault Aviation, i en raskt forverret sikkerhetskontekst

Ifølge den spesialiserte journalisten har flere bekreftende kilder bekreftet at det er innledet diskusjoner mellom den franske flyprodusenten og myndighetene i Sultanatet Oman, angående mulig anskaffelse av en skvadron av det franske jagerflyet.

Rafale F4
Le Rafale av interesse for mange luftstyrker rundt om i verden.

Disse flyene, anerkjent for sin allsidighet, kunne deretter utvikle seg sammen med de 22 F-16 C/D Block 50s, og danne ryggraden i to jagerskvadroner fra Royal Air Force of Oman, eller RAFO, basert på flybasen til RAFO Thumrat, samt 12 Eurofightere Typhoon av den 8. skvadronen til RAFO Adam flybase.

Denne mulige styrkingen er en del av den betydelige forverringen av sikkerhetssituasjonen i dette sultanatet som grenser til De forente arabiske emirater, Saudi-Arabia og spesielt Yemen, og vendt mot Iran, bare 300 km unna på den nordlige kysten av Gulfen fra Oman.

Den diskrete staten på 300 000 km², med en befolkning på litt over 4 millioner innbyggere, tjente sin formue på utnyttelsen av olje- og gassreservene, men har klart å transformere økonomien.

Den har brakt hydrokarboneksporten under 20 % av BNP, mens den er avhengig av turisme og tjenester, noe som gjør at den kan legge inn et BNP per innbygger på $25 000, nær 30 000 saudiske dollar, men mye høyere enn de 4 iranske dollarene.

Muscat, hovedstaden, opprettholder, som sådan, fredelige, noen ganger til og med fruktbare, forhold til Teheran, noe som forklarer hvorfor landet har blitt beskyttet de siste årene mot regionale spenninger. Imidlertid bruker den mer enn 6% av BNP til sine hærer, som har et årlig budsjett på 8 milliarder dollar.

Luftforsvaret til Sultanatet Oman, en tradisjonell klient for den angelsaksiske luftfartsindustrien.

Som mange land i regionen var Oman under et britisk protektorat fra slutten av 19-tallet og frem til 1971. Arméene ble formet, trent og utstyrt av de britiske hærene i denne perioden.

Hawker Hunter
Hawker Hunter var det første jagerflyet til Royal Air Force of Oman, etter slutten av det britiske protektoratet i 1971.

Det er 75 % av denne artikkelen igjen å lese. Abonner for å få tilgang til den!

Metadefense Logo 93x93 2 Våpeneksport | Forsvarsnyheter | Jagerfly

den Klassiske abonnementer gi tilgang til
artikler i sin fulle versjonog uten reklame,
fra 1,99 €.


For videre

SOSIALE NETTVERK

Siste artikler