Nord-Korea testet Hwasongpho-16B hypersoniske missil, og det er bekymringsfullt!

Den 3. april sendte nordkoreanske medier bilder og videoer som viser prøveskytingen av det nye Hwasongpho-16B hypersoniske missilet, en IRBM med fast brensel montert på et TEL 7×7 kjøretøy, i nærvær av leder Kim Jong.-A.

Hvis dette skuddet er så publisert, er det fordi Hwasongpho-16B ser ut til å bære en hypersonisk glider, dette atmosfæriske re-entry-systemet designet for å utfordre de mest avanserte antiballistiske forsvarene, samtidig som den beholder svært betydelige manøvreringsevner, samtidig som hypersonisk hastighet opprettholdes.

Pyongyang utvikler sine atomangrepsevner i full fart

Siden 2015 har Nord-Korea betydelig økt innsatsen for å modernisere og utvide sine evner til avstandsangrep, spesielt de som er i stand til å bære atomvåpen.

Mens landet fortsatt brukte bleke kopier av den sovjetiske Scud, for bare 15 år siden, demonstrerte det fremgangen på dette området, med de første testene av SLBM Pukkuksong-1 og 2 med middels endring og den første mellomdistanse IRBM ballistiske missil Hwasong-12, den gang den første ICBM Hawsong-15, bare for året 2017.

SLBM Pukkuksong-3
Testing av SLBM Pukkuksong-3 middels endring ballittisk missil i 2019

To år senere testet hun for første gange Pukkuksong-3 som vil bevæpne sin nye missil ubåt Helten Kim Gun-ok, og kortdistanse KN-23 semi-ballistisk banemissil, inspirert av russiske Iskander, og designet for å utfordre amerikanske, sørkoreanske og japanske antiballistiske forsvar.

Testing og avfyring har ytterligere økt i intensitet fra 2021, med utseendet av nye kryssermissiler, en ny versjon av ICBM kalt Hawsong-17, deretter, fra 2022, nye versjoner av missiler annonsert som hypersoniske og bærer fast brensel i stedet for flytende.

Første avfyring av Nord-Koreas Hwasongpho-16B IRBM hypersoniske missil

Det er i denne sammenhengen den første avfyringen denne uken av det nye Hwasongpho-16B mellomdistanse ballistiske missilet, mye rapportert av det statlige nyhetsbyrået KCNA og nordkoreansk offentlig TV KCTV.

Faktisk presenteres det nye missilet som å bringe med seg en stor utvikling angående Pyongyangs avskrekkingsevner. Dette vil altså være et mellomdistanse ballistisk missil, det vil si med en rekkevidde fra 2 til 500 km, med fast brensel, og montert på en transportør-erector-launcher (TEL) med syv aksler.

Videomontasje av lanseringen av Hwasongpho-16B hypersoniske missil.

Det er 75 % av denne artikkelen igjen å lese. Abonner for å få tilgang til den!

Metadefense Logo 93x93 2 Hypersoniske våpen og missiler | Forsvarsnyheter | Atomvåpen

den Klassiske abonnementer gi tilgang til
artikler i sin fulle versjonog uten reklame,
fra 1,99 €.


For videre

SOSIALE NETTVERK

Siste artikler