De danske hærene i opprør!

Ingenting går bra for den danske hæren. Selv om de bare hadde et relativt lite budsjett, med København som bare brukte, i 2024, 1,5 % av sitt BNP til forsvarsinnsatsen, ble de danske hærene til nå ansett som effektive og profesjonelle, i det minste innenfor NATO.

I motsetning til visse andre europeiske land, hadde de faktisk vist kvaliteter under fellesoperasjoner tidligere. Videre, hvis de er kompakte i forhold til format, hadde de utstyr som skulle være effektivt og godt vedlikeholdt.

Endelig hadde Københavns frivillige posisjon, i sin støtte til Ukraina, siden starten av konflikten, vært et eksempel på dette området. Spesielt vil danske F-16 være de første som slutter seg til de ukrainske luftstyrkene, mens landet ikke nølte med å overføre sine 19 Caesar 8×8 artillerisystemer til Kiev, for å svare på den operative nødsituasjonen.

Dette bildet av ytelse og pålitelighet til de danske hærene blir gradvis knust, ettersom de står overfor flere operasjonelle og politiske hendelser samtidig, like bekymrende som de har potensial til å dypt destabilisere denne nøkkelallierte for det skandinaviske teatret i NATO.

De serielle feilene ved bevæpningen til fregatten Iver Huitfeldt i Rødehavet

Det første varselet kom for noen dager siden, da fregatten Iver Huitfeldts raske retur til Danmark, utplassert i litt over en måned i Rødehavet og Adenbukta, for å eskortere sivile kommersielle skip mot Houthi-missiler og droner.

Den danske fregatten Iver Huitfeldt
I Rødehavet opplevde luftvernfregatten Iver Huitfeldt, i rask rekkefølge, en svikt i ESSM-systemet og deretter 76 mm-kanonene.

Selv om en velutstyrt luftvernfregatt, med 32 SM-2-missiler, 24 ESSM-missiler og 2 76 mm kanoner, kom Iver Huitfeldt nær en katastrofe, da to av dens luftvernsystemer sentrale luftvåpen, ESSM-missilet og 76 mm marineartilleri, møtte suksessivt betydelige funksjonsfeil, mens fire Houthi-droner var på vei mot det.

Selv om fregatten til slutt klarte å ødelegge de fire antiskipsdronene, førte problemene til det danske admiralitetet til å beordre den tilbake til Danmark, spesielt siden mannskapet ikke var i stand til å løse dem til sjøs.

Tydeligvis skapte affæren mye støy i landet, spesielt siden det raskt viste seg at noen av problemene hadde vært kjent, men bevisst ignorert i lang tid, og at andre var konsekvensen av det som så ut til å ha blitt raskt utført. prosedyrer for å overføre utstyr fra Niels Juel-klassens fregatter, som gikk foran dem.

En ny katastrofe unngikk så vidt ombord fregatten Niels Juel med et Harpoon-missil

Hvis episoden av Iver Huitfeldt i Rødehavet ikke var nok, en annen alvorlig hendelse skjedde 3. april, ombord på fregatten Niels Juel, den tredje og siste enheten i Iver Huitfeldt-klassen, oppkalt etter forrige klasse, nevnt i forrige avsnitt (bare for å gjøre det klart, ikke klart i det hele tatt!).

Harpunmissil
Verifikasjonsprosedyren til en av Harpoon-missilforsterkerne til den danske fregatten Niels Juel forårsaket en stor hendelse i havnen i Korsør.

Det er 75 % av denne artikkelen igjen å lese. Abonner for å få tilgang til den!

Logo Metadefense 93x93 2 Forsvarspolitikk | Forsvarsnyheter | Militære allianser

den Klassiske abonnementer gi tilgang til
artikler i sin fulle versjonog uten reklame,
fra 1,99 €.


For videre

SOSIALE NETTVERK

Siste artikler