Ukrainske droner angriper flybasen i Russland, til tross for USAs forbud

Et stort angrep, utført av ukrainske droner, ble angivelig utført natt til 4. til 5. april 2024 mot den russiske flybasen i Morozovsk, nordøst i Rostov oblast.

Ifølge ukrainsk presse ble flere Su-34 bombefly ødelagt eller skadet, mens rundt tjue russiske soldater ble skadet eller drept av dette angrepet.

Russisk presse kunngjorde på sin side avlytting av et stort antall ukrainske droner i denne regionen i går kveld, uten å rapportere om dette angrepet, som også ble mye diskutert i sfæren til landets militærbloggere.

Dette angrepet kom tre dager etter at USAs utenriksminister Antony Blinken motsatte seg at ukrainske angrep ble utført på russisk jord, spesielt mot landets energianlegg.

Massivt ukrainsk droneangrep på den russiske flybasen Morozovsk nær Rostov ved Don

De ukrainske hærene gjennomførte, natt til 4. til 5. april 2024, et massivt droneangrep mot Morozovsk militærflyplass, nordøst i Rostov oblast, og 200 km fra grensen til Ukraina.

Videoer lagt ut på russiske sosiale nettverk Vk og Telegram, vitner om dette engasjementet, som viser intens luftvernaktivitet fra det russiske DCA, men også eksplosjoner på bakken etterfulgt av sekundære eksplosjoner, som ville ha en tendens til å bekrefte at militære mål faktisk var nådd.

Morozovsk flyplass er vert for det 559. Guards bombardementregiment, tilhørende First Guards Mixed Air Division. Den består av Su-24, Su-24M og spesielt Su-34 jagerbombefly, som i dag implementerer FAB-500/1000/1500 og 3000 glidestyrte bomber, som utgjør betydelige problemer for de ukrainske styrkene. Su-27 eskortefly ble også angivelig utplassert på denne flybasen.

Kommunikasjonskrig om virkningene av dette angrepet

Ifølge ukrainsk presse ville dette angrepet ha gjort det mulig ødelegge og skade 6 til 8 jagerbombefly, og drepte eller skadet 20 til 40 russiske soldater. Det er selvfølgelig svært vanskelig å bekrefte eller avkrefte disse tallene, selv om de publiserte videoene av engasjementet viser at mål som inneholder drivstoff eller ammunisjon, faktisk ville blitt nådd av ukrainske droner.

I tillegg til de militære målene ser det ut til at energiinfrastrukturen i og rundt flybasen også har vært målrettet, og ukrainsk presse rapporterer om strømbrudd over hele distriktet. Russisk regionguvernør, Vasily Golubev, gjenkjenner rundt førti streiker i går kveld.

Su-34
Morozoksk flybase er vert for Su-34-er fra 559. Guards bomberregiment

Det er 75 % av denne artikkelen igjen å lese. Abonner for å få tilgang til den!

den Klassiske abonnementer gi tilgang til
artikler i sin fulle versjonog uten reklame.

Meta-Defense feirer 5-årsjubileum!

LOGO metaforsvar 114 Russisk-ukrainsk konflikt | Forsvarsnyheter | Jagerfly

- 20% på ditt Classic- eller Premium-abonnement, med koden Metanniv24

Tilbudet gjelder fra 10. til 20. mai for online-abonnement på et nytt Classic eller Premium, års- eller ukentlig abonnement på Meta-Defense-nettstedet.


For videre

2 Kommentarer

 1. Strategiske inkonsekvenser preger denne konflikten: Russland angriper Ukraina, et uavhengig land, men USA godkjenner det ikke – av hvilken grunn? – sistnevnte for å gjennomføre angrep på russisk territorium og derfor begrense det til en defensiv posisjon der, gitt forskjellen i militære, økonomiske og demografiske midler mellom de to krigførende, kan Ukraina bare gå ut banket. Men USA støtter Ukraina! Er det en jock?
  Når vi ser den stivnakkede WASP-en til Bilken som tar til orde for ukrainsk seier og samtidig forbyr enhver offensiv handling mot Russland, forstår vi at økonomien (til USA) har forrang over alt annet. Likevel bør ikke oljeprisen øke! La oss likevel være seriøse! Pragmatismen må ha grenser: at man ikke ønsker å gripe inn i en konflikt, det er forståelig, som kalles nøytralitet, men å gi militært utstyr til en nasjon samtidig som man krever at den begrenser bruken til defensive handlinger, dette er den reneste intellektuelle svindelen.
  Dessuten er dette ikke overraskende fra USAs side som ikke nølte i 45, etter å ha hisset opp luft mot nazistene, for å gjenopprette de nevnte nazistene og ikke minst blant krigsforbryterne, Von Braun, Speer, Schellenberg m.fl. , til deres fordel. Amerika først!
  Når det gjelder den franske forberedelsen av "betydelige utplasseringer for å kontrollere den russiske trusselen", vår gode "leder" (husk: "Jeg er din leder": han har ikke forstått at vi er lederen, ikke fordi vi bekrefter det, men fordi det er demonstrert !) og hans ledende stedfortreder setter enten opp en rusoperasjon, eller de tar ønskene sine for realiteter. Under den 1. Gulfkrigen satte Frankrike opp en styrke på 13 000 mann ved å skrape bunnlinjen, og jeg kan ikke se hvordan det kunne gjøre det bedre for øyeblikket med 10 000 mann (20 000 under OL) permanent utplassert som en del av Sentinel. Nå, hvis det er å distribuere 2 biffe bataljoner med en skvadron av Cæsar, er det medievalgpostering! Det er ikke det russerne kommer til å la seg imponere over, selv om det ikke vil gjøre livet lettere for dem! Spesielt siden våre europeiske "allierte" (unntatt kanskje polakkene?) ikke vil følge oss og USA og NATO ikke vil føle seg bekymret i det hele tatt etter at Mr. Macrons avklaring ignorerer mulig støtte fra NATO i tilfelle engasjement. Og hvis ting går galt og USA griper inn, politisk, for å roe ting ned, vil dette bare utsette oss enda mer for deres "diktats" og svekke det som gjenstår av vår nasjonale uavhengighet.
  Utover disse få vesentlige bemerkningene, er artikkelen din, som alltid, av høy kvalitet som viser en utmerket sans for analyse.

  • Flere ting å huske på om en mulig fransk utplassering i Ukraina.
   – Det er høyst usannsynlig at Frankrike går alene.
   – Det er like usannsynlig at en utplassering av franske soldater vil finne sted på fronten. Dette vil helt sikkert innebære støtte til visse funksjoner innenfor FAU, eller til og med, i verste fall, for å sikre den hviterussiske grensen eller for å beskytte Odessa/Lviv/Kyiv, og frigjøre betydelige tilleggskapasiteter for FAU.
   – Hvis franske og europeiske styrker blir utplassert på bakken, vil de også bli utplassert i luften. Og ankomsten av et potensielt 30/40-forbud Rafale/M2000/Typhoon/Gripen (selv om Storbritannia eller Nederland grep inn, ingen sjanse for at USA ville tillate bruk av F-35 og til og med "NATO" F-16), på den ukrainske bakre himmelen, støttet av MRTT og E -2/3, vil endre mange ting når det gjelder å sikre ukrainsk dybde
   – Til slutt, la oss ikke glemme at de ukrainske hærene fortsatt er der …
   Så det er faktisk ikke noen få dusin franske Leclercs og VBCI-er som muligens kan snu maktbalansen. Det er imidlertid ingen tvil om at en fransk utplassering, hvis den skulle gripe inn, ville endre dynamikken i konflikten betydelig.

SOSIALE NETTVERK

Siste artikler