Er trusselen om angrepsdroner på overflateskip forbigående?

I midten av februar 2024 fremhevet en rapport innhentet av den amerikanske kanalen CBS trusselen om angrepsdroner på overflateskip, og spesielt på US Navy destroyere og kryssere.

Han bekreftet faktisk at de amerikanske eskortene utplassert i Rødehavet og i Adenbukta allerede hadde skutt nesten rundt hundre standard SM-2 og SM-6 luftvernmissiler, for å avskjære missiler, og spesielt droner skutt opp av Houthi-opprørerne mot dem, eller mot eskorterte handelsskip.

Disse Houthi-dronene, som overflatedronene som ble brukt av ukrainerne i Rødehavet, har skapt en ny trussel, som allierte marine-eskorteenheter ikke er effektivt utstyrt mot, noe som forårsaker rask og ineffektiv bruk av luftvernmissiler, uten å kunne for å erstatte, til sjøs, missilene som ble avfyrt. Situasjonen er enda mer bekymringsfull for den russiske marinen, som er tvunget til å avslutte størstedelen av sine marineoperasjoner i Svartehavet.

Under disse forholdene har mange stemmer blitt hevet for å fremheve dronetrusselen på militære skip, og har gått så langt som å stille spørsmål ved relevansen for stater av å utstyre seg med en kostbar militær overflateflåte, ute av stand til å beskytte mot disse rimelige dronene som kan brukes samtidig i stort antall, for å mette forsvar, og overvinne dem.

Så, vil droner signere dødsordren for store marineenheter på overflaten? Dette er langt fra sikkert, fordi parader for å svare på disse truslene allerede eksisterer, og er aktivt utplassert om bord på militærskip.

Massiv bruk av angrepsdroner i Rødehavet og uttømming av eskorteskipsbutikker

Siden starten av angrepene i november 2023 har Houthi-opprørerne skutt opp 300 til 350 droner, samt rundt hundre antiskipsmissiler, for rundt femti angrep mot handelsskip som cruiser i Rødehavet og Adenbukta, som samt mot de tjue vestlige destroyerne og fregattene som opererer i dette området, for å beskytte dem. Flere handelsskip ble skadet, og et Belize-flagget lasteskip, Rubymar, sank etter disse angrepene 2. mars 2024.

Fraktskipet Rubymar senket i Rødehavet
Rubymar-lasteskipet sank etter å ha blitt truffet av Houthi-angrepsdroner tidlig i mars 2024

For å beskytte denne kommersielle trafikken, siden starten av denne Houthi-kampanjen "til støtte for den palestinske saken", har den amerikanske marinen, men også Royal Navy, den franske marinen, samt flere andre vestlige mariner, utplassert destroyere og fregatter. Aldri siden slutten av andre verdenskrig har vestlige mariner skutt så mange missiler, og skutt ned så mange flyselskaper som under dette oppdraget.

Bortsett fra noen få konkrete hendelser, vedr den tyske fregatten Hessen, Og Dansk fregatt Iver Huitfeldt, vestlige eskorteskip, i likhet med deres ombord-systemer, presterte godt mot Houthi-droner og missiler, inkludert mot anti-skip ballistiske missiler fanget opp av dFranske Aster 30-missiler og amerikanske SM-6.

Intensiteten til Houthi-ilden skadet imidlertid raskt missil- og VLS-lagrene til de utplasserte eskortene. Kan ikke fylles på sjøen, disse skipene har gjort mer bruk av andre midler over tid, som kortdistanse overflate-til-luft missiler ESSM eller Ram, 127 og 76 mm marineartilleri, og til og med deres helikoptre om bord, for å avskjære Houthi-droner, relativt langsomme mål og lett å avskjære.

Men når det gjelder å avskjære droner som forblir utenfor rekkevidde for å angripe handelsskip, så vel som raskere kryssermissiler, har mellom- og langdistanse Aster- og SM-2-missilene ofte blitt favorisert, noe som raskt tar ut reservene til skipene, og begrenser derfor deres kampautonomi.

Asterfregatten Alsace
Selv om de er svært effektive, var mellom- og langdistanse overflate-til-luft-missiler ikke designet for å avskjære lette og økonomiske droner.

Det er 75 % av denne artikkelen igjen å lese. Abonner for å få tilgang til den!

Metadefense Logo 93x93 2 Surface Fleet | Forsvarsanalyse | CIWS og SHORAD

den Klassiske abonnementer gi tilgang til
artikler i sin fulle versjonog uten reklame,
fra 1,99 €.


For videre

SOSIALE NETTVERK

Siste artikler