Drone-jamming-enheter på russiske T-90M, T-73B3 og T-80BVM i Ukraina?

Dronejamming har blitt, i Ukraina, både et taktisk og strategisk spørsmål. Faktisk, blant de mange teknologiene som har demonstrert sin kampeffektivitet i Ukraina, er det utvilsomt rekognoserings- eller angrepsdroner, noen ganger kalt lurende ammunisjon, som har forårsaket de mest betydelige omveltningene i gjennomføringen av militære operasjoner.

Ikke bare gjorde disse lette rekognoseringsdronene desopacifying slagmarken, noe som gjorde alle bedrag og overraskelsesmanøvrer nesten ineffektive, men, i form av lurende ammunisjon, traff de hardt pansrede kjøretøy, artillerisystemer og infrastruktur i begge leirene.

De siste ukene ser bilder fra Russland ut til å vise at dette problemet blir tatt på alvor av landets militære og industrifolk. Disse viser faktisk jamming-systemer ment å motvirke droner, montert på beskyttelsesburene til nye T-80BVM-, T-72B3- og T-90M-tanker.

Russiske og vestlige stridsvogners sårbarhet for å angripe droner i Ukraina

Tradisjonelt ble det akseptert at tanken var tankens verste fiende. Imidlertid forventet mange, inntil nylig, at effektiviteten til moderne anti-tank raketter ville bety slutten på kamptanken.

Russisk tankdroneangrep
Nøytralisering av droner har blitt et stort problem, både for den russiske og ukrainske hæren, langs engasjementslinjen.

Hvis antitankmissiler har vist sin kampeffektivitet i Ukraina, har de imidlertid på ingen måte stilt spørsmål ved behovet for tanken, som fortsatt er et unikt kompromiss mellom beskyttelse, mobilitet og ildkraft, den eneste som er i stand til å tilby visse alternativer i en krig frosset av artilleri, og av luftmakt som stort sett ble nøytralisert.

Mens trusselen om missiler ble innrømmet av de russiske og ukrainske generalstabene, hadde verken den ene eller den andre, og verken de vestlige støttespillerne i Kiev, forutsett den avgjørende rollen som droner ville spille i denne konflikten, både med hensyn til rydding av slagmarken og deres bruk for å utføre streiker utenfor synsvidden.

I dette området har russiske stridsvogner, i likhet med deres vestlige kolleger, vist betydelig sårbarhet for angrep fra denne typen droner, spesielt av den russiske Lancet, eller av den amerikanske Switchblade brukt av ukrainerne, og ødelegge et stort antall stridsvogner som, de fleste ofte var de til og med uvitende om at de var målrettet.

Beskyttende bur raskt installert på russiske stridsvogner

Et første svar på denne typen trusler, så vel som på de amerikanske Javelin antitank-missilene som også treffer den målrettede rustningen ovenfra, ble gitt av russiske ingeniører, bare noen uker etter starten av konflikten.

Beskyttende bur T-80
Beskyttelsesburet dukket opp fra april 2022 på russiske stridsvogner og har siden inspirert flere kamphærer, inkludert de ukrainske og israelske hærene.

Det er 75 % av denne artikkelen igjen å lese. Abonner for å få tilgang til den!

den Klassiske abonnementer gi tilgang til
artikler i sin fulle versjonog uten reklame.

Meta-Defense feirer 5-årsjubileum!

LOGO metaforsvar 114 MBT kampvogner | Forsvarsnyheter | Russisk-ukrainsk konflikt

- 20% på ditt Classic- eller Premium-abonnement, med kode Metanniv24Inntil Kun 21. mai !

Tilbudet gjelder fra 10. til 21. mai for online-abonnement på et nytt Classic eller Premium, års- eller ukentlig abonnement på Meta-Defense-nettstedet.


For videre

SOSIALE NETTVERK

Siste artikler