De viktigste europeiske hærene lider fortsatt av store svakheter i 2024.

I mange år led europeiske hærer, spesielt de som tilhørte grunnleggerne av NATO, av sultende budsjetter og politisk tilbakegang.

Enten som svar på økningen i makten til de russiske hærene i Ukraina og i Europa, på den uunngåelige frigjøringen av amerikanske styrker fra Europa for å konsentrere seg i Stillehavet mot Kina, eller på de stadig mer presserende truslene fra Donald Trump, som for amerikansk beskyttelse av det gamle kontinentet, mange europeiske og NATO-kanslerier har de siste dagene økt kunngjøringene om forsvarsspørsmål.

Hvis det i hovedsak dreide seg om å annonsere en økning i ressurser og ambisjoner, på en forkortet tidsplan, som Oslo som skal anskaffe 5 nye fregatter, en ekstra ubåt og doble antall NASAMS-batterier, er noen av disse erklæringene overraskende eller , i alle fall, fremhev nivået av uforberedthet til europeiske hærer, matet i 30 år, med fantasien om det amerikanske skjoldets ubevegelighet.

Den italienske marinen innser at den mangler 10 sjømenn

Den første av disse uttalelser kom fra admiral Giuseppe Cavo Dragone, stabssjef for den mektige italienske marinen, sentral i Romas ambisjoner i Middelhavet og på den internasjonale scenen.

Europeiske hærer PPA Thaon di Revel
PPA-ene til Thaon di Revel-klassen ble designet for å operere med et redusert mannskap på 90 medlemmer, for å svare på mangelen på personell i den italienske marinen. Eksperter stiller spørsmål ved effektiviteten til dette formatet hvis skipene skulle gå inn i en kampsone.

I sin årlige rapport forelagt det italienske parlamentet, hevdet sistnevnte faktisk at det i dag hadde 29 000 offiserer, underoffiserer og sjømenn innenfor Marina Militare, mens det operasjonelle presset som det må svare på ville kreve 39 000 mann. .

Selv om den italienske marinen etter revisjonen av 2016-bemanningsmålene kan ha en teoretisk arbeidsstyrke på 30 500 menn og kvinner, er dette tallet fortsatt svært utilstrekkelig til å dekke de 4000 2023 sjømenn som er utplassert i gjennomsnitt, med en topp i april 7, etter å ha nådd 324 mann, for 42 skip, fire ubåter og atten fly utplassert.

Videre har ikke bare Marina Militare utilstrekkelig personell, men den har også en degradert alderspyramide, med en aldrende arbeidsstyrke, mens reduksjonen i mannskaper ansatt til nå, for å opprettholde hele flåten, nå når grenser som truer den operative effektiviteten til italienske marineenheter.

Og hvis den italienske forsvarsministeren, Guido Crosetto, var på linje med erklæringene fra hans stabssjef for marinen, og trodde at styrken til landets hærer var på et uakseptabelt nivå, ingen korrigerende tiltak er varslet for å reagere raskt.

Britiske hærer har bare to måneders kampautonomi

Med en forsvarsinnsats på 2,4 % BNP, og det første europeiske budsjettet når det gjelder forsvarsutgifter, burde de britiske hærene, ganske logisk, presentere en operativ profil som er mye høyere enn de andre hærene på det gamle kontinentet.

British Army
De britiske væpnede styrker har annonsert utformingen av et nytt sammendragsdokument, som tar sikte på å grundig redefinere målene og midlene, med tanke på utviklingen av trusler og vanskelighetene som har vært oppstått de siste årene når det gjelder rekruttering.

Det er 75 % av denne artikkelen igjen å lese. Abonner for å få tilgang til den!

Metadefense Logo 93x93 2 Militær planlegging og planer | Tyskland | Militære allianser

den Klassiske abonnementer gi tilgang til
artikler i sin fulle versjonog uten reklame,
fra 1,99 €.


For videre

SOSIALE NETTVERK

Siste artikler