CIWS RAM vil erstatte Phalanx ombord på US Navy destroyere

Vil erstatningen av Phalanxes på amerikanske destroyere med CIWS RAM eller SeaRam løse deler av ammunisjonsforbruksproblemene til US Navy-eskorte, som møter Houthi-droner? Det er mulig…

I følge informasjon gitt av den amerikanske marinen har disse amerikanske destroyerne, utplassert i Rødehavet og Adenbukta, allerede skutt godt. mer enn hundre SM-2 og SM-6 missiler, for å avskjære angrepsdroner, kryssermissiler mot skip og ballistiske missiler, skutt opp av de jemenittiske Houthi-opprørerne, mot disse skipene, eller de de beskytter.

De har imidlertid bare brukt CIWS Phalanx én gang, samtidig som flere vestlige fregatter utstyrt med systemet RIM-116 Rolling Airframe Missile eller RAM, viste effektiviteten til systemet.

CIWS Mk15 Phalanx, en søyle for nærforsvar for amerikanske og vestlige overflateskip

Hvis Mk15 Phalanx, et automatisk nærforsvarssystem sammensatt av en avfyringsradar og en Gatling-pistol med 6 20 mm rør, siden den ble tatt i bruk i 1980, har hatt et flatterende bilde, i opinionen som i Hollywood, er det ikke mindre begrenset av visse begrensninger.

Arleigh Burke ødelegger
De fleste US Navy Class A destroyere Burke har 2 Phalanxes: en foran på skipet, under broen og en på aktertaket. Begge er synlige på dette bildet.

Dermed gir dens lave kaliber den kun en relativt kort effektiv rekkevidde, på 1500 meter, mot mobile luftmål. Det kan derfor bare vise seg nyttig som en siste barriere for å beskytte selve skipet, hvis det faktisk er målrettet. Hva den var designet for, faktisk.

I tillegg gir dens skuddhastighet på 3000 skudd i minuttet og pekesystemet den bare en kampautonomi på 25 til 30 sekunder, eller 5 eller 6 skudd, i beste fall. Til slutt, hvis det kan bevæpnes til sjøs, er det en lang og kompleks prosedyre, som potensielt avslører teamene som er ansvarlige for dette oppdraget, hvis skipet fortsetter kampen.

Til tross for disse begrensningene, økte faktisk Phalanx den potensielle overlevelsesevnen til den amerikanske marinens fregatter, destroyere og store overflateenheter, amfibieskip og hangarskip under den kalde krigen.

Dette skulle da gjøre det mulig for skipene å ha et endelig forsvar, spesielt mot de sovjetiske antiskipsmissilene som ble sendt i massevis for å mette de motsatte forsvarene, selv om de allerede hadde brukt alle missilene sine for å avskjære den maksimale trusselen.

Systemet har også hatt betydelig suksess, og har utstyrt de fleste av den amerikanske marinens store skip, samt mer enn 75 klasser overflateskip i rundt tjue verdensflåter.

Bytt ut Mk15 Phalanx fra de amerikanske Arleigh Burke destroyerne med CIWS RAM eller SeaRAM-systemer

Til tross for denne ubestridelige suksessen, har den amerikanske marinen nettopp annonsert at den vil erstatte Phalanx-systemene som utstyrer Arleigh Burke-klassens destroyere, for i stedet å installere et RIM-116 RAM-system, eller selv om det er mer begrenset, SeaRAM, som en del av programmet Destroyer Modernization 2.0, eller DDG 2.0.

CIWS RAM omlasting til sjøs
I motsetning til Mk41-siloene kan Rams Mk49-systemer omlastes til sjøs, men prosedyren er relativt tungvint og kompleks, som dette bildet viser.

Det er 75 % av denne artikkelen igjen å lese. Abonner for å få tilgang til den!

Metadefense Logo 93x93 2 Surface Fleet | Forsvarsnyheter | Jemen konflikt

den Klassiske abonnementer gi tilgang til
artikler i sin fulle versjonog uten reklame,
fra 1,99 €.


For videre

SOSIALE NETTVERK

Siste artikler