Rafale i Serbia: en strategisk og historisk kontrakt for Frankrike og Dassault innen 2 måneder

Vil Serbia være den åttende eksportklienten til Rafale fra Dassault Aviation? Det er i alle fall det som kommer frem av de nylige uttalelsene til Serbias president Aleksandar Vucic, i anledning president Macrons offisielle besøk i Beograd i begynnelsen av uken.

I følge det serbiske statsoverhodet vil landet hans signere, innen to måneder, en fast ordre på 12 fly Rafale, absolutt til F4-standarden, og dette, i nærvær av den franske presidenten.

Selv om det åpenbart er nødvendig å opprettholde en viss reserve, så lenge den offisielle ordren ikke er signert og depositumet betalt, spesielt med hensyn til et land som Serbia, fortsatt er engasjert i territorielle krav og spenninger med sine naboer, og mer spesielt, med Kosovo, aldri forhandlingene mellom Paris og Beograd, startet for flere år siden, vil ha vært så nær suksess.

For å unngå å måtte legge til "Hvis ordren ble signert" til hvert avsnitt, og den generelle bruken av det betingede, vil vi vurdere, i det følgende, at president Vucics uttalelser er tilstrekkelige til å vurdere den fremtidige rekkefølgen på 12. Rafale for de serbiske luftstyrkene, som gyldige, om ikke ennå offisielle, samtidig som de tidligere etablerte reservasjonene tas i betraktning.

Et strategisk skifte av Serbia mot EU, på bekostning av Russland

Denne ordren vil markere et veldig dyptgripende skifte i Beograd mot EU. Tradisjonelt lå Serbia faktisk nær Moskva, og det utstyrte seg først og fremst med russisk utstyr og fly tidligere.

Mig-29 serbisk
Det gjenstår 14 Mig-29-er i tjeneste med det serbiske flyvåpenet. Disse flyene er bare litt modernisert, og kan ikke effektivt motsette seg moderne jagerfly.

Inntil nylig, for bare noen få år siden, mottok de brukte MIG-29-er fra de russiske luftstyrkene, delvis for å erstatte flyene som ble tapt under Kosovo-krigen i 1999 mot styrkene til den russiske føderasjonen. NATO, samt Mi- 35 kamp- og MI-17 manøverhelikoptre, og et Pantsir M1 luftvernbatteri.

En del av disse ordrene ble imidlertid utsatt, etter at Russland ble satt under sanksjoner av Vesten, og mer spesifikt av USA i 2019, gjennom CAATSA-loven.

Siden den gang har Beograd vendt seg til Beijing for visse militære anskaffelser, særlig 4 middels og lang rekkevidde luftvernbatterier HQ-22, et ukjent antall HQ-17 kortdistansebatterier, og CH-92 og CH-95 kampdroner.

Serbia har også snudd mye mer massivt mot Europa på dette området, med rekkefølgen av H145M lette helikoptre, C-295 transportfly, samt GroundMaster 200 og 400 radarer, og Mistral 3 kortdistanse overflate-til-luft missiler.

I denne sammenheng er ordren på 12 fly Rafale fra Frankrike, verdsatt til rundt 3 milliarder euro med deler, ammunisjon og trening inkludert, utgjør den største våpenimportkontrakten signert av Beograd de siste 30 årene, samt et dyptgående skifte mot Europa, da landet har oppnådd kandidatstatus for EU siden 2012.

Frankrikes rolle som et sikkerhetsomdreiningspunkt på Balkan

Hvis denne ordren styrker mulighetene for Serbia å bli med på mer eller mindre kort sikt i EU betraktelig, gir den også Frankrike en sentral rolle i å kontrollere spenninger på Balkans.

CH-92 Serbia
Serbiske luftstyrker bruker kinesiske CH-92 kampdroner.

Det er 75 % av denne artikkelen igjen å lese. Abonner for å få tilgang til den!

den Klassiske abonnementer gi tilgang til
artikler i sin fulle versjonog uten reklame.

Meta-Defense feirer 5-årsjubileum!

LOGO metaforsvar 114 analyserer forsvar | Jagerfly | Forsvarskontrakter og anbudsutlysninger

- 20% på ditt Classic- eller Premium-abonnement, med kode Metanniv24Inntil Kun 21. mai !

Tilbudet gjelder fra 10. til 21. mai for online-abonnement på et nytt Classic eller Premium, års- eller ukentlig abonnement på Meta-Defense-nettstedet.


For videre

2 Kommentarer

SOSIALE NETTVERK

Siste artikler