I Nederland var Naval Groups tilbud 1,5 milliarder euro billigere enn Saab-Damens

For bare en måned siden kunngjorde Haag at forslaget fra den franske marinegruppen, basert på ubåten Blacksword Barracuda, var blitt foretrukket fremfor forslaget fra svenske Saab knyttet til den nederlandske Damen, om erstatning av de fire ubåtene til Walrus. klasse av Royal Netherlands Navy.

Så snart avgjørelsen ble offentliggjort, Saab og Damen stilte spørsmål ved gyldigheten, som argumenterer for et mer effektivt tilbud både fra et driftsmessig og fra et industrielt synspunkt, og lover å ikke stoppe der.

Selskapene hadde én måned på seg til å anke den nederlandske ministeravgjørelsen til de nederlandske domstolene. Denne perioden går nå mot slutten, og verken Damen eller Saab har sendt inn en klage.

Og med god grunn! Selv om de lover å ta kampen til det nederlandske parlamentet fra nå av, viser det seg at Naval Groups tilbud, hvis totale beløp fortsatt ikke er detaljert, var 1,5 milliarder euro billigere enn det Saab og Damen hadde foreslått.

Saab-Damen stiller spørsmål ved en pris "utilgjengelig for et privat selskap" i møte med Naval Groups Blacksword Barracuda-ubåt

Hell forklare en slik prisforskjell, som kan estimeres mellom 25 og 33 % av den totale prisen, fremhever den nederlandske marinegruppen og dens svenske partner de overlegne operasjonelle kvalitetene til modellen deres, uten å gi noen detaljer for å støtte disse påstandene.

A26 Blekinge
Saab-Damens tilbud var basert på en utvikling av den svenske A26 Blekingue, en ubåt designet spesielt for å operere i Østersjøen.

Vi kan også tvile på disse, i den grad at Naval Group-ubåtene objektivt sett er blitt valgt av fem marinestyrker og 16 eksempler, i løpet av de siste tjue årene, og ikke minst (Brasil, Chile, India, Indonesia, Malaysia). mens Saab og Kockums ikke lenger eksporterte ubåter fra de to Archer-klasseskipene til Singapore, ble brukte skip i Västergötland-klassen på begynnelsen av 2010-tallet tatt i bruk i 1986 og 1987.

« Sluttresultatet er uforholdsmessig påvirket av en svært lav pris [fra Naval Group], som er langt under den realistiske prisen for private forsvarsselskaper.", kan vi lese i pressemeldingen om dette emnet, som antyder at forskjellen i pris vil være knyttet til den offentlige selskapsstatusen til Naval Group, den franske staten har 62,25 % av gruppen, Thales 35 %, og balansen 1,75 %, av selskapets ansatte.

Legg merke til at Damen heller ikke her gir noe element for å rettferdiggjøre en spesiell rolle til den franske staten på dette området. Dette er ikke første gang det den nederlandske gruppen fordømmer den offentlige aksjeposten til Naval Group, som det til spanske Navantia eller italienske Fincantieri, som ville forvrenge konkurransen, ifølge hans analyse.

Faktum gjenstår at med en slik prisforskjell forstår vi at de nederlandske beslutningstakerne hadde store problemer med å få den nasjonale preferansen i spill, spesielt siden Damen selv benyttet seg av et mer attraktivt tilbud om å overta konstruksjonen av F126-fregattene for den tyske Bundesmarine, til stor forferdelse for industrifolk over Rhinen.

Saab og Damen lover mer investeringer i nederlandsk industri enn Naval Group

Men hvis Saab og Damen har gitt avkall på rettslige skritt, vel vitende om at med en slik prisforskjell ville det vært bortkastet innsats, har de ikke gitt opp å avspore det fransk-nederlandske programmet.

Naval Group Blacksword Barracuda
Blacksword Barracuda lover å bli en ubåt med svært høy ytelse. Vi lurer på hvilken overlegen ytelse tilbudet fra Saab og Damen kan kreve?

Det er 75 % av denne artikkelen igjen å lese. Abonner for å få tilgang til den!

Metadefense Logo 93x93 2 Ubåtflåte | Forsvarsnyheter | Militære marinekonstruksjoner

den Klassiske abonnementer gi tilgang til
artikler i sin fulle versjonog uten reklame,
fra 1,99 €.


For videre

12 Kommentarer

 1. Lønnskostnadene mellom PB og RFA er egentlig ikke forskjellige, derfor er de direkte variable kostnadene knyttet til konstruksjonen
  På den annen side må absorpsjonen av faste kostnader som lett utgjør minst 40 % (rekruttering/opplæring, spesialmaskiner, infrastruktur, programvare, R§D, tester, kvalifisering av underleverandører) det samme for underleverandører, være ute av alle proporsjoner , en enkel volumeffekt har gitt ut minst én soum/år i 80 år, minst 5 til 8 ganger mer enn SAAB.
  Vi kan legge til mer enn 2 milliarder euro betalt av Australia på faktura og som kompensasjon... (uten at noen metallplater har blitt kuttet, men 1 uke før...! Jeg kjenner ikke Naval og deres underleverandører, Safran, Jeumont, Thales osv. men de har sikkert digital infra stort sett amortisert (CAD, DTP, PLM, til og med digital tvilling) og på plass hvor du endrer alt med et klikk (vel nesten..)
  DGA, men også India, Brasil og spesielt Australia har subsidiert PB ... størrelsesorden er ikke avvikende med en bakside-beregning
  FYI NG publiserer sine resultater.. og det taper ikke penger i det hele tatt, snarere tvert imot

 2. HAAG (ANP) – Tyske thyssenkrupp Marine Systems (tkMS) protesterer mot den tapte kontrakten for bygging av fire ubåter for Nederland. Regjeringen har tildelt kontrakten til den franske konkurrenten Naval. Etter det departementet kjenner til er det kun tkMS som har protestert mot det foreløpige tildelingsvedtaket.

  Departementet bekrefter dermed en tidligere rapport fra De Telegraaf. Talspersonen ønsker ikke å si noe reelt om tkMS sin innsigelse. Ifølge De Telegraaf er tyskerne sinte fordi den nederlandske regjeringen i utgangspunktet sa at de ville ha en relativt standardisert ubåt "fra sokkelen", men til slutt valgte spesiallagde ubåter fra Naval.

  TkMS var ikke umiddelbart tilgjengelig for kommentar.

  Naval samarbeider med det nederlandske maritime selskapet Royal IHC om ubåtene. Et annet nederlandsk selskap, skipsbygger Damen, forsøkte uten hell å få milliardordren sammen med svenske Saab. Damen og Saab sier på sosiale medier LinkedIn at de ikke vil anke den foreløpige tildelingen.

  • Det må forstås at dersom Naval Group konsoliderer Blacksword Barracuda-programmet i Nederland, vil det bli veldig, veldig komplisert for TKMS eller Kockums å plassere sine egne skip, med en slik prisforskjell, i ett eller to tiår. Vi forstår at ingen av dem gir opp lett. Det er deres fremtid som står på spill her.

   • I SM har situasjonen til Kockums vært dårlig i 20 år, de ble avvist i Australia etter de kostbare ulykkene til Collins, kjøpt av TKMS og deretter overtatt av SAAB (og den svenske regjeringen), uryddige forhold til TKMS, store deler av utstyret kommer fra Safran, Jeumont, Thales, IX blue/Exail, Saft..ikke flere eksportkontrakter..det svakeste leddet
    TKMS er nettopp kjøpt (for 15 dager siden!) av det amerikanske Carlyle-fondet, fordi Thyssen ikke har det bra. Det juridiske argumentet, hvis dette er sant, er svakt "SM?
    Når det gjelder subsidier ... mellom Saab reddet av regjeringen. Svensker og TKMS som overtar Wismar-byggeplassene (Ex DDR) for å opprettholde arbeidsplasser i Østen... (uten bistand selvfølgelig) det er slett ikke sikkert, men slett ikke, at NG er den mest "subsidierte" .En annen tilfelle av "løgnerpoker" i Brussel-stil!

    Markedsandelen til TKMS faller sammenlignet med NG i soums der Scorpène faktisk erstatter 209 (India, Brasil, Chile, Indonesia, etc.) NL-kontrakten, til og med tildelt SAAB / Damen politisk) er en veldig hardt slag. I 1943/44 "oppfant tyskerne det moderne SM fra det XNUMX. århundre" ... konservatisme? teknologisk sta? Lytte til kunder.?...
    Resultatet er der

     • Min feil
      Avtalen er ikke sluttført, og den tyske regjeringen gjennom KfW (en slags BPI-tysk versjon) ville ta minimum 20% ifølge økopressen også fra fagforeningene
      Siden slutten av mars ikke noe nytt faktisk
      Problemet med et fond er at det per definisjon må "komme ut" en dag.. Overraskende i en virksomhet med sykluser så lange som summen.. Implisitt engasjement fra Regjeringen på ordre (og marginer osv.) for mask a de fakto nasjonalisering (politisk umulig å selge)?

     • Dette må være en tøff forhandling mellom Pistorius og Scholz om dette emnet. B. Pistorius er i dag den politiske skikkelsen med best seertall over Rhinen, og han har all interesse i å fortsette sitt momentum. Det er også interessant å merke seg at det tyske forsvarsdepartementet kan produsere politiske toppfigurer, både i landet og i Europa.

 3. Tkms skaper buzz for å få folk til å tro at de vil signere med India for levering av 6 sm som en del av p75I-programmet. For øyeblikket er det Naval Group som er i posisjon til å levere, gjennom et indisk verft, 3 scorpenes for å fullføre de 6 som allerede er bygget. For det nederlandske parlamentets avstemning er det i juni.

 4. Jeg er hjemmehørende i Cherbourg. Hvem som ikke har minnet om «arsenalarbeiderne» på sekstitallet, som dro oppover gatene i Cherbourg fire på siden på sykler klokken 11:30 til lunsj hjemme, kan ikke ha en ide om den storslåtte historien til byggingen av ubåter. i denne Cotentin-havnen, hvor Napoleon ønsket å fornye underverkene i Egypt, også en perle i Normandie-landskapet😉

SOSIALE NETTVERK

Siste artikler