Etter en skyteepisode ser den belgiske fregatten Louise-Marie sin utplassering i Rødehavet utsatt

På vei til Middelhavet for å bli med på Aspide-oppdraget i Rødehavet, deltok fregatten Louise-Marie fra den belgiske marinekomponenten i en øvelse for å teste dens evner til å svare på trusselen fra Houthi-droner.

Lykke til til ham. Ved denne anledningen forble RIM-7 Sea Sparrow-missilet, som skulle sendes for å avskjære måldronen, faktisk sittende fast i Mk48-siloen, noe som forårsaket feilen i øvelsen og beslutningen om å utsette utplasseringen av den belgiske fregatten i Rødehavet.

Dette er den tredje store hendelsen som gjelder utplassering av jord-til-luft-missiler som første intensjon om bord på en europeisk NATO-fregatt på to måneder, og sår reell tvil om nivået på operasjonsberedskapen til flere marinesoldater i alliansen, mens trusselen er høyere enn noen gang de siste førti årene.

Den belgiske marinekomponenten, en spesielt kompakt marinestyrke

Selv om landet bare har 67 km kystlinje, er Belgia hjemmet til den nest største kommersielle havnen i Europa og den 13. i verden, Antwerpen-Brugge, med 271 millioner tonn omlasting hvert år, bak de 440 mt av havnen i Rotterdam i nederlandsk nabo.

havn antwerpen
havnen i Antwerpen-Brugge er den nest største havnen i EU, med 271 tonn årlig omlasting.

I tillegg overstiger dens eksklusive økonomiske sone på 3 km500 i areal flere av landets regioner. Ennå, den marine komponenten, offisiell betegnelse for den belgiske marinen, er en av de mest kompakte marinestyrkene i Europa, med bare 1 mann, inkludert 500 reservister, fem tredelte minejegere, 200 patruljebåter i Castor-klassen, og fremfor alt to klassefregatter, Karel Doorman. Leopold 2ᵉʳ og Louise-Marie.

Til tross for dette formatet er Marine Component veldig aktiv, og deltar ofte i internasjonale øvelser og marinereaksjonsstyrker, spesielt innen NATO, eller følger regelmessig det franske hangarskipet Charles de Gaulle.

Slik skulle Louise-Marie bli med på European Aspide-oppdraget i Rødehavet 12. april, for å beskytte kommersiell trafikk mot Houthi-missiler og droner. For dette formål deltok fregatten i en direkte brannøvelse i Middelhavet, for å engasjere og ødelegge en måldrone som gjenskapte egenskapene til angrepsdronene som ble brukt av Houthi-opprørerne, i nærvær av admiral Michel Hofman, sjefen for hovedkvarteret. belgiske hærer.

Mislykket RIM-7 Sea Sparrow-missilskyting mot måldrone i Middelhavet

Øvelsen gikk imidlertid ikke som forventet. Faktisk er RIM-7 Sea Sparrow-missilet, fregattens viktigste luftvernvåpen, ble sittende fast i den vertikale siloen til Mk48-systemet.

Få detaljer er gitt på dette tidspunktet angående denne hendelsen. I beste fall vet vi at den belgiske fregatten ikke var i stand til å avskjære dronen, verken ved å bruke et annet missil, eller dens 76 mm OTO-Melara-kanon eller dens CIWS-målvakt på 30 mm.

fregatt louise-marie som avfyrer en Sea Sparrow-missil
Avfyring av et RIM-7 Sea Sparrow-missil fra den belgiske fregatten Louise-Marie

Det er 75 % av denne artikkelen igjen å lese. Abonner for å få tilgang til den!

Logo Metadefense 93x93 2 Flotte de surface | Actualités Défense | Belgique

den Klassiske abonnementer gi tilgang til
artikler i sin fulle versjonog uten reklame,
fra 1,99 €.


For videre

SOSIALE NETTVERK

Siste artikler