Ute av stand til å støtte Ukraina, kan europeere motstå Russland militært?

Det som i dag står i kontrast til talene som ble holdt for bare et år siden, både av politikere og på TV, om den russisk-ukrainske konflikten.

Der en kunstig eufori, som bevisst ignorerte transformasjonene som ble utført i Russland for å rette opp svakhetene som ble notert i de første månedene av krigen, lovet en rutt av de russiske hærene i møte med den ukrainske motoffensiven, utstyrt med nye vestlige panserkjøretøyer, en følelsen av nederlag påvirker nå presidentskapet i Kiev.

TMen utover selve fremtiden til Ukraina, som vi vet er avgjørende for sikkerheten i Europa, er grensene som europeerne når i dag, ute av stand til å støtte de ukrainske hærene, og står overfor den russiske trusselen, et land tolv ganger mindre rikt, og fire ganger mindre befolket enn Vest-Europa, reiser et annet spørsmål, også lagt under teppet: er europeere i dag i stand til å opprettholde en konfrontasjon militært med Russland?

Ingen flere granater, ingen flere overflate-til-luft-missiler: en bølge av panikk rammer Ukraina

Ekkoene som kommer i dag fra Ukraina viser en situasjon med avansert svakhet av hærene i Kiev, for å møte de russiske hærene. I følge rapporter laget av vestlige journalister til stede sammen med de ukrainske styrkene, skapte fraværet av luftvernmissiler og granater store feil i herdingen av frontlinjen, noe som økte frykten for katastrofale scenarier, som for eksempel et brudd på denne linjen og knusingen. av visse ukrainske byer, som Kharkiv, under russiske bomber og missiler.

Ukraina M777
Ukrainsk artilleri er nå sterkt handikappet på grunn av mangelen på granater.

Til og med det ukrainske presidentskapet viser tydelige tegn på begeistring, og en bekymring som er vanskelig å late som, selv for en tidligere skuespiller. Og med god grunn! Opphør av amerikansk bistand siden slutten av desember 2023, blokkert av Representantenes hus med republikansk flertall, har fratatt de ukrainske hærene navlestrengen som holdt dem flytende.


Det er 75 % av denne artikkelen igjen å lese. Abonner for å få tilgang til den!

den Klassiske abonnementer gi tilgang til
artikler i sin fulle versjonog uten reklame.

Meta-Defense feirer 5-årsjubileum!

LOGO meta forsvar 114 Politikk og budsjetter | Forsvarsnyheter | Militære allianser

- 20% på ditt Classic- eller Premium-abonnement, med kode Metanniv24Inntil Kun 21. mai !

Tilbudet gjelder fra 10. til 21. mai for online-abonnement på et nytt Classic eller Premium, års- eller ukentlig abonnement på Meta-Defense-nettstedet.


For videre

7 Kommentarer

  1. Mot begynnelsen av artikkelen står det under bildet av M777 «Selv det russiske presidentskapet viser tydelige tegn på spenning» i stedet for det ukrainske presidentskapet, en liten slipp som gir en helt annen mening til setningen (kl. Kl. først trodde jeg det var Putin som var spent på sin kommende seier).

    • Dette er eksterne lagre, ikke produksjon, derfor ikke bærekraftige over tid. ditto for SCALP/Storm Shadow som Fr og Uk prøver å gjenopprette i Hellas, Marokko, UAE etc. for å sende dem til Ukraina. Det er en one-shot. Så det passer ikke inn i ligningen på mellomlang sikt, i hjertet av artikkelens emne.

  2. det første problemet kommer fra USAs ønske i 10 år om å utslette den europeiske våpenindustrien, noe som betyr at Europa ikke er i stand til å virkelig hjelpe Ukraina i dag, etter hvert land separat til sine baller, Frankrike er økonomien (og dette vil sannsynligvis sist), Tyskland som Scrooge er besatt av sin blomstrende økonomiske situasjon, etter å ha nådd slutten av sin russofile logikk, overfører alt til Kina, for ikke å nevne sin usunne mistillit til overfor Frankrike, Italia anser at staten dens marine, for ikke å nevne dens nærhet til Russland. Så EU er fremfor alt et frihandelsområde, men hvert land spiller sin egen melodi, noe som gjør EU til mer et bytte enn et rovdyr, det vil være desto mer iøynefallende enten Trump eller ikke, USAs blikk rettes nå mot Kina.

SOSIALE NETTVERK

Siste artikler