Polen slutter seg til ESSI, Frankrike isolert i luftforsvaret i Europa

Siden lanseringen i august 2022 av Tysklands kansler Olaf Scholz, har European SkyShield Initiative, eller ESSI, etablert seg som en samlende og mektig pakt, for å få til et effektivt og homogent europeisk luftforsvar.

Mer enn femten land hadde allerede kunngjort sitt medlemskap i ESSI i august 2022. Det er nå 22, mens Hellas, Tyrkia og Sveits nylig forpliktet seg til å bli med. Flere europeiske land har imidlertid ikke meldt seg på det. Dette gjelder spesielt Frankrike og Italia.

Faktisk, ESSI, som designet av Berlin, integrerer bare 3 komplementære luftvernsystemer: den antiballistiske Arrow 3, den langdistanse Patriot PAC og den mellomdistanse IRIS-T SLM. De andre europeiske systemene ble derfor ekskludert, NASAMS, CAMM, Mica VL og fremfor alt, Aster, konkurrenter til Patriot samt tyske IRIS-T SLM/SLX.

Polen kunngjør intensjon om å bli med i European SkyShield Initiative

Blant de europeiske landene som så langt har motstått ESSI-stigningen, spilte Polen en sentral og avgjørende rolle. Selv om landet ikke har en egen industriell og teknologisk løsning innen mellom- og langdistanse luftvernsystemer, vil det i årene som kommer ha et meget kraftig luftvern.

ESSI Sverige Danmark
Sverige og Danmark ble med i ESSI i februar 2023

Denne vil faktisk bestå av 6 Patriot PAC-3-batterier, støttet av 44 kortdistansebatterier bevæpnet med det britiske CAMM-missilet, og 22 SHORAD PSR-A Pilica-batterier bevæpnet med et dobbelt 23 mm-feste og Manpads GROM-missiler.

Polen drar også nytte av ett av de to AEGIS Ashore-systemene, bevæpnet med amerikanske SM-3 og SM-6 antiballistiske missiler, implementert innenfor rammen av NATO. I likhet med den israelske Arrow 3 anskaffet av Berlin, er SM-3 et eksoatmosfærisk anti-ballistisk missil designet for å avskjære MRBM- og IRBM-trusler.

Hvis visse avskjæringer var vellykket mot MIRV-ekvivalenter av SM-3, under tester, er systemet imidlertid ikke utformet, eller kuttet, for å gi beskyttelse mot et russisk eller kinesisk strategisk angrep. La oss minne om, i denne forbindelse, at Russland ikke lenger bruker MRBM-missiler eller IRBM-missiler, bare semi-ballistiske SRBM-er og ICBM-er og SLBM-er, hovedsakelig Mirvé-er, som disse systemene ikke fungerer mot.

Ved sin geografiske plassering, men også av sine ambisjoner når det gjelder militære kapasiteter, spiller Warszawa nå utvilsomt rollen som omdreiningspunkt for europeisk forsvar i møte med den russiske og hviterussiske trusselen. Det er nok å si at Warszawa-voldgiften på dette området var mest etterlengtet.

AEGIS i land i Polen
Polen er vert for en av de to NATO AEGIS Ashore-nettstedene som danner det europeiske anti-missilskjoldet mot trusler av typen MRBM og IRBM.

Det er 75 % av denne artikkelen igjen å lese. Abonner for å få tilgang til den!

Metadefense Logo 93x93 2 Forsvarsanalyse | Tyskland | Militære allianser

den Klassiske abonnementer gi tilgang til
artikler i sin fulle versjonog uten reklame,
fra 1,99 €.


For videre

5 Kommentarer

 1. Vi har alltid hatt dette valget og har gjort det i årevis. Forsyner alternative markeder som elsker vårt Itar-frie utstyr og spesielt marine.

  Fra et økonomisk synspunkt, hvem vil produsere asters 15 og 30 i løpet av de neste 10 årene og i store mengder?
  Det er åpenbart skipene.

  Krigen i Ukraina demonstrerte at vi ikke kan holde ut ved å rive 100 2 droner med XNUMX millioner missiler på alle mulige mål i et territorium.
  På sjøen er det en annen historie, for bortsett fra målfregatten din er det ikke mye annet enn vann.
  La oss utvikle en Rapidfire/LMP/aster15/aster30 kvartett egnet for marinebruk og la oss gå for det!!!!!
  Irys T-systemene som skal selges til alle østeuropeiske land vil trolig aldri avfyre ​​et missil
  Båtene blir en annen historie.

 2. På den ene siden er det ikke bare Frankrike, men også Italia, på den andre siden er det svake punktet med ESSI dens integrering i EU, så en del av budsjettene vil bli hentet fra det europeiske budsjettet, og Italia og Frankrike har en rolle å spille fordi de kan blokkere eller bremse prosjektet. Tyskland gikk litt sterkt med å integrere Israel i prosjektet, angående USA er Tyskland litt av en trojansk hest, selv om vi skulle ønske det ville vært interessant å se Tysklands posisjon dersom Trump blir valgt, spesielt siden sistnevnte gjør sin politikk basert på på menn og ikke land, ikke sikkert han vil sette pris på Scholz

 3. Utviklingen av et middel for ekso-atmosfærisk avlytting er virkelig avgjørende for sikkerheten og forsvaret av Europa.

 4. Scholz er ikke en partner for Frankrike i motsetning til Merkel.
  Deutschland uber ale...
  Han vil gjøre alt for å ødelegge våpenindustrien vår. Vi er definitivt naive og ikke særlig kompetente i kommersielle termer sammenlignet med Tyskland….
  Vår ansvarlige minister er ikke særlig smart...

Kommentarer er stengt.

SOSIALE NETTVERK

Siste artikler