Vil Patrouille de France strukturere opplæringen av franske jagerpiloter?

Med 50 forestillinger hvert år, inkludert en internasjonal del, er Patrouille de France i dag et av franskmennenes mest verdsatte symboler. Siden 1981 har hun flydd treningsflyet Alpha Jet, som lenge har vært arbeidshesten for avansert trening for franske jagerpiloter.

Siden den ble erstattet av PC-21 i dette treningsoppdraget, er det i dag bare noen få dusin Alpha-jetfly igjen i Luftforsvaret, fordelt mellom Patrouille de France, i Salon de Provence, og den 3/8 operative transformasjonsskvadronen i Cazaux.

I bruk i mer enn førti år har Alpha Jet nå nådd sin aldersgrense, og dens utskifting må påregnes, spesielt innenfor PAF, som bærer med seg mange symboler, inkludert for det som angår den franske industriens teknologiske fortreffelighet.

Det er nettopp disse symbolene, men også behovene fremhevet av opplæringen av ukrainske piloter i flyvåpenets pilotkurs, samt begrensningene knyttet til spesifikasjonene til Patrouille de France, som styrer dette treningsprogrammet Jet, trolig mye tidligere enn tidligere forespeilet av Forsvarsdepartementet.

Luft- og romstyrken har fjernet Alpha Jet-sjiktet i jagerpilottrening.

Fra desember 2016 mottok luft- og romstyrken den første PC-21 Pilatus leid av britiske Babcock tilknyttet Dassault Aviation, for opplæring av jagerpilotene, som en del av FOMEDEC-programmet (modernisert trening og differensiert trening av jagermannskaper) , på flybase 709 i Cognac.

PC-21 Air Force Cognac
Selv med en marsjfart på mer enn 300 knop, tilbyr ikke PC-21 samme ytelse og oppførsel som et avansert treningsfly som Alpha Jet. På den annen side har den en HMI nær den til franske militærfly, og koster mye mindre å implementere.

Dette nye programmet, ment å redusere treningsvarigheten til pilotene med ett år, gjennom en overhaling av læreplanen, erstattet jagerfly-forspesialiseringen, inntil da på TB-30 Epsilon, etter innledende trening på Grob , og jaktspesialiseringen på Alpha Jet, på flybase 705 i Tours, gjennom enhetlig trening som kombinerer 60 % flytimer på PC-21 Pilatus, og 40 % flytimer på simulatorer.

Denne transformasjonen skal gjøre det mulig å akselerere og forbedre treningen, cockpiten på PC-21 og simulatorene skal være mye nærmere de som nybakte makroner vil møte på. Rafale eller på Mirage 2000.

Den siste transformasjonen, utført i Cazaux av 3/8 Côtes d'Or-skvadronen, tillater endelig unge piloter å trene direkte på våpenfly, og å gjennomføre innledende trening i å skyte ammunisjon, før de blir med i de operative skvadronene.

Utover disse pedagogiske og teknologiske fordelene, er den viktigste begrunnelsen for dette nye opplæringskurset økonomisk. Faktisk koster en times flytur av PC-21, et nylig turbopropfly, bare €1500, 5 ganger mindre enn €7500 per flytime for Alpha Jet, en lett tvillingjet som markerer vekten av dens 40 år av tjeneste.

De flotte tjenestene levert av Gadgets of 3/8 Côtes d’Or, i opplæringen av ukrainske piloter

Rost av generalstaben i luft- og romstyrken, har dette nye treningskurset skapt visse forbehold, spesielt fra pilotene selv. Selv om den er effektiv, forblir PC-21 et turbopropfly, med oppførsel og hastighet mye lenger fra våpenflyen enn Alpha-jetflyet.

Alpha Jet Cazaux
Alpha Jets, i Cazaux, brukes til operativ transformasjon av jagerpiloter. Utover innledende treningsoppdrag tilbød enheten en økonomisk og effektiv plattform for å opprettholde ferdighetene til offiserer på utsendte oppdrag.

Disse forbeholdene ser ut til å få troverdighet de siste månedene i forbindelse med opplæringen av ukrainske jagerpiloter, levert av Frankrike. De få Alpha-jetflyene som fortsatt er i drift innenfor 3/8 Côtes d'Or, fyller et åpenbart tomrom i opplæringsplanen.


Det er 75 % av denne artikkelen igjen å lese. Abonner for å få tilgang til den!

den Klassiske abonnementer gi tilgang til
artikler i sin fulle versjonog uten reklame.

Meta-Defense feirer 5-årsjubileum!

LOGO meta defense 114 Trenings- og angrepsfly | Forsvarsnyheter | Konstruksjon av militære fly

- 20% på ditt Classic- eller Premium-abonnement, med kode Metanniv24Inntil Kun 21. mai !

Tilbudet gjelder fra 10. til 21. mai for online-abonnement på et nytt Classic eller Premium, års- eller ukentlig abonnement på Meta-Defense-nettstedet.


For videre

SOSIALE NETTVERK

Siste artikler